Kuşum Neden Saldırgan ?

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Merhaba Arkadaşlar.
2 Haftadır Muhabbet Kuşum Çok Saldırgan.
Gün Boyu Evin İçinde Dolaşıyor Serbest Bırakıyorum
Halının Üzerinden Kafesinden Çıkardıgım Zil salıncak vs gibi araçlarla onunla oynuyorum. Herşeyde İstedigi Gibi Çokta Mutlu Görünüyor.
Ama Dışardayken Elimi Uzattıgım An Kekmeye Çalışıyor Kendine Dokundurtmuyor.
Ancak Onu Rahatlatacak Ses Tonunda Ona Seslenirsem Gözlerini Hafif Kapatıp Rahatladıgı Anda Dokunabiliyorum..

Birde Çıkartmadıgım Zaman Kafeste Ötüyor Ayagını Gögsüne dogru çekiyor tüylerini kapartıyor Bana Bakıp Gözünü Hafif Kapatarak Ötüyor.Kafeste Öterken Yine Dokunabiliyorum Ama bazen Hadidden Fazla Saldırgan Oluyor.

Hele Kıymetli Bir Zili var Onu Saklayınca Önüme Gelip Yalvarırcasına Ötüyor :)

Bu Arada Muhabbet Kuşum Yerli 2 Aylık.

Ben Bu Kuşu Konuşturmak ve Evcilleştirmek İçin Ne Yapmalıyım?
Bu Kuş Neden Saldırıyor???

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Acil Yardım Arkadaşlar..!

Ne Yapabilirim Ben Bu Kuşa Şimdi Daha Sakin.

Ama Bazen Acayip Saldırıyo..

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
ben alıştırmak ıcın genelde ilk başta yem vermem ve elımden yemesını beklerım elımden bir kere yedikten sonra yemlıgı takarım zaten eger muhabbet kuşu bir kere size dokunduysa alışmıştır kuşlar kolay alışır hırçınlaştırmak ıcın ugrasmanız gerekır aslında alıştırmak için ılk once elınızden yem yedirebilirsiniz sonra kafesın ıcıne elınızı sokun parmagınızı kuşa yaklaştırın ani hareket yapmayın o parmagınıza atlayıp kaçacaktır parmagınıza basıp kacacaktır 2 gun boyle olduktan sonra alışır dışarda deneyın sonra ve kuşu tutup kafese sokmayın bıdaha elınıze almaya calıştıgınızda kafese sokucaksınız dıye gelmeyecektir ben konuşturmak için telefonuma ses kaydetip dinlettim aksam 11 den sonra 30 dk 1 saat ne kadar zamanınız varsa  dınletsenız hergun yeterli olucaktır fakat zamanınız varsa kendınızın konusmasıda faydalı olucaktır cunku sizden ilgi bekleyecektir

( benim aldıgım kuşlar genlede 1 aylık veya cıvarı olur tam ucamazlar o yuzden benden kaçmazlar alışmaları kısa surer eve aldıktan kafes koyduktan sonra 1 hafta ellemem hep sarkı dınletır uzaktan ilgilenirim 1 haftadan sonra kafes dışına cıkarıp egıtıme başlarım )

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
ben alıştırmak ıcın genelde ilk başta yem vermem ve elımden yemesını beklerım elımden bir kere yedikten sonra yemlıgı takarım zaten eger muhabbet kuşu bir kere size dokunduysa alışmıştır kuşlar kolay alışır hırçınlaştırmak ıcın ugrasmanız gerekır aslında alıştırmak için ılk once elınızden yem yedirebilirsiniz sonra kafesın ıcıne elınızı sokun parmagınızı kuşa yaklaştırın ani hareket yapmayın o parmagınıza atlayıp kaçacaktır parmagınıza basıp kacacaktır 2 gun boyle olduktan sonra alışır dışarda deneyın sonra ve kuşu tutup kafese sokmayın bıdaha elınıze almaya calıştıgınızda kafese sokucaksınız dıye gelmeyecektir ben konuşturmak için telefonuma ses kaydetip dinlettim aksam 11 den sonra 30 dk 1 saat ne kadar zamanınız varsa  dınletsenız hergun yeterli olucaktır fakat zamanınız varsa kendınızın konusmasıda faydalı olucaktır cunku sizden ilgi bekleyecektir

( benim aldıgım kuşlar genlede 1 aylık veya cıvarı olur tam ucamazlar o yuzden benden kaçmazlar alışmaları kısa surer eve aldıktan kafes koyduktan sonra 1 hafta ellemem hep sarkı dınletır uzaktan ilgilenirim 1 haftadan sonra kafes dışına cıkarıp egıtıme başlarım )
Hocam Kuş Sürekli Salıncagında Zaten Ben Dışardan Elimi Uzatınca Direk Saldırıyo..
Ama Elimi kafese Sokuyorum Elime Bakıyor İlk Başta Konuşuyorum Tüyleri Kabarıyor Kanatlarını Sevebiliyorum Elimi Yaklaştırınca Basıp Kaçmıyor Yani
Ben Elimi Yaklaştırdıkça O Kaçıyor Sadece Elimi Ayagına Deydirirsem Çıkıyor Parmagımın Üstüne Parmagıma Çıktıktan Sonrada Hafif Parmagımın Uçlarını Gagalıyor Sonra Geri Salıncagına Geçiyor.

Ne yapmam Gerek Lütfen Yardım

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:

Konuya Bakan Arkadaşlar Lütfen Bana Yardımcı Olun.
Kuşum Bana Dokunuyor Ama Genellikle Ben Dokununca Saldırıyor.
Gün Boyu Evin İçinde Geziyor Yemi 2 günde bir suyu günde bir olmak üzere değiştiriliyor.
Yepyeni Ziller Aldım Sürekli Onlarla Oynuyorr

Nerde Yanlıs Yaptım??

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Arkadaslar Artık Saldırmamaya Başladı..

Birde Bu Ele Alışkın Değil Nasıl Alıştırabılırım Avucuma Almak İstiyorum

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
ŞU FORUMDAKİ ARAMA KISMINI ALLAH RIZASI İÇİN BİR KULLANIN BU KADAR HAZIRA KONMAYA ÇALIŞMAYIN...

Not: Büyük punto ile yazınca ne oluyormuş merak ettim...

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Sercan TOPÇU' Alıntı:
ŞU FORUMDAKİ ARAMA KISMINI ALLAH RIZASI İÇİN BİR KULLANIN BU KADAR HAZIRA KONMAYA ÇALIŞMAYIN...

:D +1

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Sercan TOPÇU' Alıntı:

Forumda Yeni Oldugum İçin Görmedim..
Bu Arada Artık Saldırmıyor.
Ayagı Kaldırıyo Beni Dinliyo ben söyledikçe agzını oynatıyo
ve kafasını okşuyorum hatta ben okşadıkça gözünü kısıyor :)