Merhabalar,
Bırakın başka bir yerden getirmeyi oda içinde yerini değiştirdğinizde bile etkileniyor bu hayvanlar. Muhtemelen o yumurtayı dışarı yapacak. Sonra ortama alışınca ( bu 1 ayı bulabilir ) yeniden aynı durumlar tekrarlanacak çiftleşmeye başlayacaklar ve yuvaya girip çıkmalar başlayacak akabinde birinci yumurta gelecek. Ayrıca fazla acele etmeyin sabır ve kuşunuzun bulunduğu yer çok önemli.
Ben kendimden örnek vereyim ilk aldığım çiftin yumurtlaması için bir yıl bekledim. Bunun sebebi kuşların bulunduğu yermiş bunu çok sonra öğrendim. Benim kuşlarım odamın bir köşesinde, aslında çok fazla rahatsız edilmeyen bir bölgedeydi fakat yerden yüksekliği 60-70 cm gibiydi. Bu şekilde 10 ay falan baktım kuşlarda hiç bir yumurtlama çiftleşme olmadı. Tam bu kuşlar galiba kısır yada eş olamadılar derken, forumda bir yazı okudum kuşlarınızı mümkünse ayakta iken göğüs hizanızda bir yüksekliğe asın!!! İnanın kuşların yerini değiştirdim 20 gün sonra çiftleşmeye başladılar 1 ayın sonunda yumurta geldi. İLk yumurtalar boş çıktı daha sonra ilk yavrularımı aldım.
Anlayacağınız küçük ayrıntılar bile bu aşamada çok önemli. Forumu iyice araştırmanızı öneririm çok yararlı bilgiler tecrübeler var. Ben çok faydasını gördüm şu anda bir sürü kuşum var ve bunların sağlıklı büyümelerinde forumdaki abilerimiz ve kardeşlerimizin paylaştıklarının payı büyük. Size sağlıklı yavrular dilerim ümarım bir fikir verebilmişimdir.