Kuşumda Yağlanma ve Yumurtlamama

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kusta gorunus olarak bir sorun yok gibi ama biraz daha bekleyip gormek lazim kus es tutmamissa tek basina kizginlik yumurtasi olabilir mi diye düşünüyorum

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
surekli yanyanalar yalniz bende yeni sahiplendigim icin emin olamiyorum disi kusun yuvaliga girmemesi moral bozucu

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
O zaman bence kizginlik yumurtasi erkekle ciftlesme de olmadiysa erkegi degistirmeyi deneyin o zaman

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
yorumlariniz icin tesekkurler peki bu yumurtalar kac gune cikar

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Ciftlesme olmadiysa yakin takip ettiyseniz yumurtlar bostur zaten ama ciftlesme olduysa 6-7gun fenerle bakin dolu bos anlasilir bossa hayvan bu sicakta bisuna yatmasin yazik

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yaglanmadan da eminseniz suyuna 1-2damla limon damlatin haftada 1

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
demek istedigim suydu kus ne zaman yumurtlar cunku 10 gun doldu

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yumurta oldugundan emin misiniz o bolgede yag bezesi de olmus olabilir morarma varsa yumurta tikanmasi da olabilir mudahele gerekir

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
morarma yok fakat daha onceki paylasimlarda cogu kisi yumurta oldugu gorusunde

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Bilemiyorum o zaman beklenip görülecek saglik sorunu yoksa zamana birakmak gerek

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
peki tesekkurler ilginiz icin

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mertcan Bey,
Sadece 2. resme bakıldığında kuşunuzun akşam sabah yumurtlayacağı söylenebilir. Ancak siz bu çifti ne zaman aldınız, ne zamandır kafesteler ve kadar zamandır yuvalıkları var bunların cevabı sorunuzda yok.
Normalde kuşlar yeni bir ortama geldiklerinde 1 ay süre tanımak lazım. Ortama alışıp eşleşmeye başladıklarında 8 günde 1. yumurta ve bakıma ve çevre şartlarına göre devamı 2 gün ara ile gelmektedir.
10 gündür kanatları düşmüş halde durması pek ihtimal dahilinde değil. Kuşunuzun sırtının yukarı çıkması ise yumurtlamanın ilk evreleri olupkanatların kuyruk altına düşmesi durumuna yavaş yavaş dönüşmektedir Kanatlar kuyruk altına düşünce yumurta normal şartlarda gelmektedir. Bazı durumlarda uzun sürebiliyor 20 gün kadar sürdüğüne ve hatta yumurtlamadığına da şahit oldum.
Sabırlı olun ve takip etmeye devam edin.

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
kuslarimi 11 gun once almis olup yeni yerlerine getirdim kafesleri ayni kafes aldigim kisiden kafesle aldim ve alirken yuvaliklari takili idi

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhabalar,

Bırakın başka bir yerden getirmeyi oda içinde yerini değiştirdğinizde bile etkileniyor bu hayvanlar. Muhtemelen o yumurtayı dışarı yapacak. Sonra ortama alışınca ( bu 1 ayı bulabilir ) yeniden aynı durumlar tekrarlanacak çiftleşmeye başlayacaklar ve yuvaya girip çıkmalar başlayacak akabinde birinci yumurta gelecek. Ayrıca fazla acele etmeyin sabır ve kuşunuzun bulunduğu yer çok önemli.
Ben kendimden örnek vereyim ilk aldığım çiftin yumurtlaması için bir yıl bekledim. Bunun sebebi kuşların bulunduğu yermiş bunu çok sonra öğrendim. Benim kuşlarım odamın bir köşesinde, aslında çok fazla rahatsız edilmeyen bir bölgedeydi fakat yerden yüksekliği 60-70 cm gibiydi. Bu şekilde 10 ay falan baktım kuşlarda hiç bir yumurtlama çiftleşme olmadı. Tam bu kuşlar galiba kısır yada eş olamadılar derken, forumda bir yazı okudum kuşlarınızı mümkünse ayakta iken göğüs hizanızda bir yüksekliğe asın!!! İnanın kuşların yerini değiştirdim 20 gün sonra çiftleşmeye başladılar 1 ayın sonunda yumurta geldi. İLk yumurtalar boş çıktı daha sonra ilk yavrularımı aldım.
Anlayacağınız küçük ayrıntılar bile bu aşamada çok önemli. Forumu iyice araştırmanızı öneririm çok yararlı bilgiler tecrübeler var. Ben çok faydasını gördüm şu anda bir sürü kuşum var ve bunların sağlıklı büyümelerinde forumdaki abilerimiz ve kardeşlerimizin paylaştıklarının payı büyük. Size sağlıklı yavrular dilerim ümarım bir fikir verebilmişimdir.

Mertcann

Yeni Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Arslan
merhabe yorumlariniz icin tesekkur ederim suan yukseklik bas hizamda buna dikkat edicem beklimekten baska caremiz yok