KUŞUMUN KARNINDAKİ SORUN

ceren uzun

Yeni Üyemiz
Adı
ceren
Soyadı
uzun
merhaba, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hastamız olduğu için cvp yazamadım.

Fotoğraftaki bizim dişi kuşumuz. Adı pamuk.

Pamuğum poposunda ur var ve son 10 gündür o kısım kanıyor. Kendisi gagasıyla yada ayağını sürterek kanatıyor.

Poposu için terramycin merhem kullanıyorum. Dışkısında bir problem yok ama poposuna birikiyor.

Resim koyduğum kısım karın bölgesi orda yağlanma olduğu söylenmiş ama pamuk şu an çok zayıf :( eskiden tombişti. o yüzden o kısım öyle kalmış olabilir mi acaba ? ilaç olarak vitaform ve kuşçu bir arkadaşımın hazırladığı karşımı 10 gün süreyle verdim. 3 gündür ilacı kestim. başka ne yapabilirim? Veterinere götürdüm 1 hafta önce popsunda iltihap olduğunu söyledi. öerhemi o verdi. 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Net bir sekilde video cekip koyarmisiniz yardimci olacagim, resimden gotdugum kadariyla yag ve iltihatlanma bir arada olusmus, bu durumda bagirsaklar iyi calisamadigi icin kusunuz yeteri kadar yem tuketemedigi icin yemden yararlanamamis olabilir.

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
o şişliğin içinde diri yem mi var fotoğrafta öyle gözüküyor gibi. diri yem varsa daha önce hiç karşılaşmadım ama yoksa yağlanmış olabilir.

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
bir abimizin verdiği kuş aynı buna benzer sorun içerisinde resmini ekliyorum arkadaşlar ne yapabilirim kuş devamlı yumurtluyor her türlü vitamini veriyorum uçuruyorda fakat bir gelişme yok

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Merhabalar,
Bu durum benim bir kuşumun başınada gelmişti. Ne olduğunu ölümünden sonra incelemeler sonucunda buldum. Tabi sizinki tam anlamıyla bumu bilmiyorum.
Başıma gelen olay; Kısaca kuşun kursağının alt kısmında kursağından bağımsız olarak membranlar arasında sıvı birikmesi oluyor. Bu sıvı yumurtanın beyaz denilen kısmın oluşturan çoğunluğu sudan meydana gelen bir sıvı. Bilirsiniz yumurtlama süreceinde önce emriyotik kitle kabuksuzdur, yumurta kanalı boyunca kabuklanır ve en son kısmında en kalın halini alır ve dışarı çıkar. Ender durumlarda bu kitle yanlış yerde birikiyor,  takılıp kalıyor. Kuş yumurtlayacağını sanıyor ama olmuyor. Hatta bu durumdayken başka yumurtlamalar olabiyor. Temelde bi zararı yok, ama zamanla içerde sıvı birikmeye devam ediyor ve organlara baskı yapıyor. Sonuç olarak sonuç ölüm oluyor.
Fermakolojik bir müdehaleyle çözümü varmı bilmiyorum, ama bir veteriner arkadaşım insulin iğnesiyle sıvıyı dışarı çıkartmayı tavsiye etti. Ama tekrarlayabileceğinde ekledi.
fotolardan anladığım kadarıyla, bildiklerimi baylaştım. Umarım kuşunuz sağlığına kavuşur.

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
insan üzülüyor bu aralar halsizleşti birde konuşuyor normalde bir kaç gündür suskun

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Ceren hanım ben bu durumun karın iç organlarını saran bir tümör oluşumu olduğunu düşünüyorum. Daha önce kuşun karın bölgesini açtığımda tömörün bütün bağırsakları ve anüsü sardığını gördüm. Çaresi maalesef yok. Özellikle erken dönemde eşe atılan, erken yumurtlamaya başlayan kuşlarda görülen bir durum.

ceren uzun

Yeni Üyemiz
Adı
ceren
Soyadı
uzun
İsmail İLERİ' Alıntı:
Ceren hanım ben bu durumun karın iç organlarını saran bir tümör oluşumu olduğunu düşünüyorum. Daha önce kuşun karın bölgesini açtığımda tömörün bütün bağırsakları ve anüsü sardığını gördüm. Çaresi maalesef yok. Özellikle erken dönemde eşe atılan, erken yumurtlamaya başlayan kuşlarda görülen bir durum.
İsmail bey cevabınız için sağolun. Pamuk bize geldiğinde 3 aylıktı ve Boncukuğur ( erkek kuşumuz ) ' a eş olarak gelmişti.  6 ay sonra da yumurtlamaya başladı. Yaklaşık 2 sene içinde 30 a yakın yumurtladı. ama hiç yavrusu olmadı. Pamuk 4 seneden beri poposunda şişlikle yaşıyor . O şişlik bazen büyüyor bazen küçülüyor. Ama o şiş kısmı gagası ile  kanatması son bir aydır var.

Bir de karnındaki deri içindeki yemleri nasıl açıklıyorsunuz. İlk iletimde eklediğim fotoğrafa bakar mısınız? Acı çekmemesi için ilaç vermeli miyim? ne yapmalıyım ? Tedavisi yoksa bile... 

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Ceren hanım karın içindeki yem konusu banada enteresan geldi işin açığı. ben böyle bir durum olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Dediğiniz gibi  gereğinden fazla yumurtalıklarını çalıştıran kuşlarda bu durumun daha fazla olduğu kanısındayım. Sizinde  yukarıdaki mesajınızda yazdığınızla aslında bu durum örtüşüyor. Bence bu durumda çok fazla ilaçlardan medet ummak yersiz oluyor. Bende çok ilaç verdim ama bir türlü çözümü bulamadım.

4 Yıldır bu durumda yaşadıysa bırakın ömrü yettiği kadar yaşasın diyorum.

ceren uzun

Yeni Üyemiz
Adı
ceren
Soyadı
uzun
İsmail İLERİ' Alıntı:
Ceren hanım karın içindeki yem konusu banada enteresan geldi işin açığı. ben böyle bir durum olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Dediğiniz gibi  gereğinden fazla yumurtalıklarını çalıştıran kuşlarda bu durumun daha fazla olduğu kanısındayım. Sizinde  yukarıdaki mesajınızda yazdığınızla aslında bu durum örtüşüyor. Bence bu durumda çok fazla ilaçlardan medet ummak yersiz oluyor. Bende çok ilaç verdim ama bir türlü çözümü bulamadım.

4 Yıldır bu durumda yaşadıysa bırakın ömrü yettiği kadar yaşasın diyorum.
Anlıyorum... Daha doğrusu kabullenmek çok zor. Ama gidişat pek iyi değil. Birkaç gündür.Sürekli uyuyor. Ben üç günde bir vitamin vereyim en azından diyorum. Peki eşi ölürse erkek ne yapabilir? :( 

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Maalesef kabullenmek zor. Ama bazı durumlarda yapılabilecek çok fazla çözüm yoluda kalmıyor.

Erkek kuşunuz için yeni bir gelin adayı bulmak gerekir diye düşünüyorum.

ceren uzun

Yeni Üyemiz
Adı
ceren
Soyadı
uzun
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
Net bir sekilde video cekip koyarmisiniz yardimci olacagim, resimden gotdugum kadariyla yag ve iltihatlanma bir arada olusmus, bu durumda bagirsaklar iyi calisamadigi icin kusunuz yeteri kadar yem tuketemedigi icin yemden yararlanamamis olabilir.
Behzat bey videoyu gördünüz mü? :(

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ceren UZUN' Alıntı:
Behzat bey videoyu gördünüz mü? :(
video gozukmuyor link bozuk sanırım.. öncelikle burdankısaca soyle anlatacagım..okuyacak arkadasların bilgilenmesi amaclı..kusunuzda daha oncede dedigim gibi yaglanma ve iltihaplanma olusumu olmus.. buna baglı olarak kusun taşlıgını ki goremiyoruz.. benim tahminim taşlığıda yaglandıgı ve iltihaplandıgı icin.. taslık yemi ezme gorevini goremedigi icin.. kusunuz yemi hazmedemiyor.. hazmedemeyincede bagırsaklar bakterilerinde etkisiyle.. şişiyor.. bu siskinlik ara ara bagırsak kanamalarına neden olabiliyor..
1.si kusunuza mamayi kesinlikle vermiyorsunuz...
2.si.. kusunuza sadece beyaz dari verin.. beyaz dari diger darılardan daha yumusaktir.. hazmi kolaydir..
3.yeminizin icine yarı yarıya oranla kum karistirin.. mumkun oldugu kadar kum tüketmesi lazım..
4.gaga tasınız yoksa bol gritli bir gaga taşı alın..
5.si sık sık yesillik yemesini sağlagın..ve genisce bir kafeste olsun mumkunse salma..

yukarda saydıklarımdan sonra yapabilecegimiz ilac kürü...
eczaneden sitrax surup aliyorsunuz.. 1 litre suya 1 cc koyuyorsunuz 3 gun boyunca ilacı tazeleyip veriyorsunuz..
eczaneden biteral 250 mg lik tablet aliyorsunuz...
tableti 5 e boluyorsunuz.. aksamdan sulugunu cıkarıp sabah 5 e boldugunuz tabletin bir parcasini suda eritip kusunuza veriyorsunuz.. 5 gun üst üste ilacı verdikten sonra.. 2 gun organik yogurt suyu veriyorsunuz.... yogurt suyundan sonra 3 gun daha sitrax..
daha sonra.. veterinerden aldıgınız.. tetramezatin isimli ilacı 8 gun gun boyunca kullanacaksınız.. suluguna bir mercimek tanesi buyuklugunde.. 8 gun sonra.. dört beş gun yogurt suyu vereceksiniz.. gecmis olsun..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Satılmış KARTAL' Alıntı:
bir abimizin verdiği kuş aynı buna benzer sorun içerisinde resmini ekliyorum arkadaşlar ne yapabilirim kuş devamlı yumurtluyor her türlü vitamini veriyorum uçuruyorda fakat bir gelişme yok

elinizde tuttugunuz kusta sadece yağlanma sorunu var.. uygun bi diyetle sorun ortadan kalkar..

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
diyet olarak ne yapmalıyım neler vermeliyim yada ne vermemeliyim bilgilendirirsen sevinirm kardeşim