ceren uzun
Yeni Üyemiz
YARDIM EDERMİSİNİZ ?
http://imageshack.com/a/img833/8233/zo3dh.jpg
İsmail bey cevabınız için sağolun. Pamuk bize geldiğinde 3 aylıktı ve Boncukuğur ( erkek kuşumuz ) ' a eş olarak gelmişti. 6 ay sonra da yumurtlamaya başladı. Yaklaşık 2 sene içinde 30 a yakın yumurtladı. ama hiç yavrusu olmadı. Pamuk 4 seneden beri poposunda şişlikle yaşıyor . O şişlik bazen büyüyor bazen küçülüyor. Ama o şiş kısmı gagası ile kanatması son bir aydır var.İsmail İLERİ' Alıntı:Ceren hanım ben bu durumun karın iç organlarını saran bir tümör oluşumu olduğunu düşünüyorum. Daha önce kuşun karın bölgesini açtığımda tömörün bütün bağırsakları ve anüsü sardığını gördüm. Çaresi maalesef yok. Özellikle erken dönemde eşe atılan, erken yumurtlamaya başlayan kuşlarda görülen bir durum.
Anlıyorum... Daha doğrusu kabullenmek çok zor. Ama gidişat pek iyi değil. Birkaç gündür.Sürekli uyuyor. Ben üç günde bir vitamin vereyim en azından diyorum. Peki eşi ölürse erkek ne yapabilir?İsmail İLERİ' Alıntı:Ceren hanım karın içindeki yem konusu banada enteresan geldi işin açığı. ben böyle bir durum olabileceğine ihtimal vermiyorum.
Dediğiniz gibi gereğinden fazla yumurtalıklarını çalıştıran kuşlarda bu durumun daha fazla olduğu kanısındayım. Sizinde yukarıdaki mesajınızda yazdığınızla aslında bu durum örtüşüyor. Bence bu durumda çok fazla ilaçlardan medet ummak yersiz oluyor. Bende çok ilaç verdim ama bir türlü çözümü bulamadım.
4 Yıldır bu durumda yaşadıysa bırakın ömrü yettiği kadar yaşasın diyorum.
Behzat bey videoyu gördünüz mü?Behzat TİĞİZ' Alıntı:Net bir sekilde video cekip koyarmisiniz yardimci olacagim, resimden gotdugum kadariyla yag ve iltihatlanma bir arada olusmus, bu durumda bagirsaklar iyi calisamadigi icin kusunuz yeteri kadar yem tuketemedigi icin yemden yararlanamamis olabilir.
video gozukmuyor link bozuk sanırım.. öncelikle burdankısaca soyle anlatacagım..okuyacak arkadasların bilgilenmesi amaclı..kusunuzda daha oncede dedigim gibi yaglanma ve iltihaplanma olusumu olmus.. buna baglı olarak kusun taşlıgını ki goremiyoruz.. benim tahminim taşlığıda yaglandıgı ve iltihaplandıgı icin.. taslık yemi ezme gorevini goremedigi icin.. kusunuz yemi hazmedemiyor.. hazmedemeyincede bagırsaklar bakterilerinde etkisiyle.. şişiyor.. bu siskinlik ara ara bagırsak kanamalarına neden olabiliyor..Ceren UZUN' Alıntı:Behzat bey videoyu gördünüz mü?![]()
elinizde tuttugunuz kusta sadece yağlanma sorunu var.. uygun bi diyetle sorun ortadan kalkar..Satılmış KARTAL' Alıntı:
ilaclar haric yukarda ceren hanımın kusu icin yazdıklarımı uygulayabilirsiniz..Satılmış KARTAL' Alıntı:diyet olarak ne yapmalıyım neler vermeliyim yada ne vermemeliyim bilgilendirirsen sevinirm kardeşim