Kuşun kanadında oluşan ceviz büyüklüğündeki şişkinlik ?(resimli)

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
arkadaşlar bir ay öncesine kadar nohut büyüklüğünde olan şişlik artık ceviz büyüklüğüne ulaştı, giderek şişiyori içerisi sarı yumuşak sanki irin dolu, sıkınca patlayacakmış gibi gergin bir şişlik, ne olduğu ve ne yapılması gerektiğini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olur musunuz ? Patlatmam gerekir mi ?

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
öcelikle geçmiş olsun ama bu hale gelmeden kuşu veterinere götürmeniz gerekirdi eğer elle müdahele ederseniz mikrop kapar ve ölmesine sebep olursunuz; hassas hayvanlar bunlar, iltihap ise antibiyotikli krem tedavisi yapmanız gerekirdi, ur vb. benzeri birşey ise buna dışarıdan fazla bir müdahale etme şansınız da yok. geçmiş olsun ama ihmal etmişsiniz kuşunuzu bir an evvel veterinere gitmesi gerekir...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aslında farkettiğimde nohut kadardı ama bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim, sonra tatile gittim bi geldim bu kadar olmuş, kuşlara bakan arkadaşında hiç dikkatini çekmemiş, şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, o şişliği almak gerek ama kuş buna dayanamayabilir, büyük ihtimalle ur oluşmuş, bakalım belki bu durumla karşılaşanlar vardır.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
bi kaç yerdee
pamuğu sirke ruhuna (çok kuvvetli uygularken kuşa ve eline dikkat et)  batırıp ilgili alana sürün kuruyup düşecektir yazıyordu.
ayrıca tendirdiyod sürmelisin mikrop için
ben denedim süreç devam ediyor daha sonuç alamadım.
ur düştü ama tekrarlıyor sanırım
geçmiş olsun

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
hayır emrah bey beze değil, steril bir şekilde ucundan deldim ama kandan başka birşey akmadı, beze olsa irin, yağ vs çıkardı, bana ur gibi geliyor içi bol damarlı ve giderek büyüyor.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
At kılı yada çok ince bir misinayla çifte düğüm kullanarak uru sıkıca boğun, 1 haftaya kalmaz kuruyup düşer ve inşallah kuşunuz eski sağlığına kavuşur. Kuşa acıyıp az boğarsanız ur beslenmeye devam edeceğinden kurumayacaktır.

Ben veteriner tavsiyesi üzerine aynı yöntemi jumbolarımdan birinin uru göz kapağının içinde büyüyüp dışarı kocaman çıkan bir kuşumda denedim, 4-5 günde düştü ve şu an çok sağlıklı. 

Sakalım (sünnete uygun biçimde) uzun olduğundan boğmak için sakalımdan bir tel kullanmıştım :).

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Cok gecmiş olsun.aynı evreler şuan bir kuşumda yaşandı ve hala sizdeki kadar buyuk,geçenlerde epey kanamış.çok uzucu bir durum.Sirke ruhuda denedim hergün 3kez ama nafile.Azonce abdullah beyin dediğini yapıp misineyle sıkıştırdım.Bakalım hayırlısı

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
geçmiş olsun bendede bir zamnalar kıcının üst kısmında vardı ziletle bir opersyon yaptık düzelmişti

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
abdulah bey ur kuşun vücudunda ve kökü çok kalın yabi vüceda bağlanma yüzeyi geniş dediğiniz gibi kökünden bağlasam yine de düşer mi? ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, sakal çözümünüz çok akıllıca :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
abdulah bey ur kuşun vücudunda ve kökü çok kalın yabi vüceda bağlanma yüzeyi geniş dediğiniz gibi kökünden bağlasam yine de düşer mi? ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, sakal çözümünüz çok akıllıca :)
Çok kalın ise kademeli olarak boğmayı deneyin. Bir nebze boğun 2 gün sonra bağlantı yeri daralmış olacaktır, ikinci kez iyice boğar tamamen damarları tıkar ve urun beslenmesini durdurursunuz. Beslenemeyen urun ölerek kurumaktan başka çaresi yoktur.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
anladım, urun bir kısmı vücuda tutunmuş diğer kısmıda kanada tutunmuş durumda kanatla birlikte bağlamak gerekiyor o zaman kanatta kanlanmaz bu yüzden steril iğneyle kanada giden damarları dışarda bırakarak bağlamayı deneyeceğim. bakalım olacak mı.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
durumda bir değişiklik yok, ince bir mesinayla bağladım ama kökünden bağlayamadım çünkü öyle bir yerde çıkmış ki kanatada yapışık olduğu için ip kökünü sıkamıyor hayvan hastanesinden randevu aldım haftaya götüreceğim.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur çok üzücü bir durum. İsmail İleri abimizin de bir zebrasında bu olay yaşanmıştı. Kendisi sağlık işlerinden anladığı için o kitleyi steril bir şekilde alıp sonra o bölgeyi dikmiş ve başarılı olmuştu. Ama çok zor bir operasyon bu işlerle çok ilginiz yoksa tavsiye etmem.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
En mantıklısını yaparsın Atilla götür hastaneye iyice bir baksınlar yazık hayvana kimbilir canıda yanıyordur. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
En mantıklısını yaparsın Atilla götür hastaneye iyice bir baksınlar yazık hayvana kimbilir canıda yanıyordur. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.