Kuşun nefes alımı

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Arkadaşlar merhaba benim yeme yeni düşmüş Shov Jumbo muhabbet kuşum var.Nefes alıp verirken yorulursunda nefes nefese kalırsın ya öyle nefes alıp veriyor.Belirli aralarda yapıyor bunu.Nefes alıp verirken çıt çıt ağzından ses geliyor.Yemesi,içmesi,dışkılaması gayet normal.Kuşta öyle kabarma problemide yok acaba neden böyledir yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize Hayırlı günler.Kuşun gagası simsiyah bu yavru olduğunu gösterir galiba.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Stres olabilir yada solunum rahatsızlığı eğer solunum rahatsızlığı ise suyuna ornimix ds kullanabilirsiniz.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
solunum rahatsızlığı olduğunu nasıl anlarız peki?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
kuyruğu inip çıkmıyor hırıltı diyincede oda şöyle oluyor.Hani insan çok hareket eder nefes nefese kalır ya bı bemim kuş tünekte ağzını belirli aralıkta hızlı hızlı açıp açıp kapatıyor.Açıp açıp kapatırkende çıt çıt ses geliyor.Bu olayı belirli aralıklarda yapıyor.

Alt sakal kısmı inip inip kalkıyor.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Ağzında sanki birşey varmış gibi anlattınız. Video koyabilirseniz daha iyi olur.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Gagasının siyah olması daha yuvadan yeni çıktığı için. Anlattığınızın normal olduğunu düşünüyorum. Video koyarsanız ustalar bakar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu hareketler normal. Tüm kuşlar özellikle kafeste onları yakalamaya çalışırken çırpındıklarında böyle nefes nefese kalırlar. O çıt sesi de gagalarını çıtlatıyorlar o yüzden. Yani nefes nefese kaldığı zaman yorulmuş oluyor. Normal hareketler.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Hayir hayir anlamadin galiiba Efekan gagasini çitlatiyor derken hani nefes nefese kalirsinda kehlersin ya oyle ses cikiyor birde o kehlerken kulagima goturdum kusu nefesi sicacikti.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Hayir hayir anlamadin galiiba Efekan gagasini çitlatiyor derken hani nefes nefese kalirsinda kehlersin ya oyle ses cikiyor birde o kehlerken kulagima goturdum kusu nefesi sicacikti.
Yorgunluktan dolayı.  Bu hareketi aşırı sağa sola uçuştuktan sonra mı yapıyor?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
bugün kafes dışına çıkarttım elime aldım aynen bahsettiğim gibi yaptı efekan.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
bugün kafes dışına çıkarttım elime aldım aynen bahsettiğim gibi yaptı efekan.
Abi kuşu fazla dışarı çıkartma bu hareketi yaptığında da dinlenmesine izin ver. Normal bir hareket ama çok yorulduğuna işaret.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ya çok yoruyorsunuz kuşu yada sizden korkuyor elinize almanızdan filan korkuyor olabilir bence. Bir hastalık olmadığını düşünüyorum.