Lutfen acil yardim edin

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
6 yasinda disi muhabbet kusum var  daha onceleri de kuyruk atmasi nefes alirken gicirti seklinde ses cikrma ataklari oln astim nedenli tedavi ettigim kusum bu kez cok hasta oncelikle yem yemesine ragmen asiri zayiflamasi var karni sis gogus kemigi de bicak gbi kirum hastaligina benzio hava kesesi prazotleri olbilir gicirti seklinde ses cikriyor diskisi poposuna yapisiyor ama ishal degil tam yumusak kivamli rengi normal yem artigi goremedim icine iyice baktim ezip ne yapacagimi sasirdim flagyl surup veriyorum biterl turevi antibiyotiktir metronidazol iceriyo direkt agzina gunde bir iki damla triflucan surup veriyorum bir iki damla iki gundur bunu uyguluyorum bi de bir damla elm sirkesi icirdim suyun elm sirkesi koydum  onun oncesinde vitaformlu su verdim bes gun o fayda etmedi cok zayiflamis cok hizli nefes alio .yumurta sikismasin kadar herseyi okudum ama ele gelen kitle yok karni sis gibi ama gogsuincelip zayifladigi icin de oyle olabilir kirumadaki kuslarin resmi gibi  hala yem yior cabaliyor litfen yardim edin olmesin

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Yemek yerken yemleri norml kirip yutabiliyor sadece ara ara basini sallayip yem sicratmaya basladi kusma gbi degil m bu hareketi yapiyor asil rahatsizlik veren sey cok hili nefes liyor bu ke kuyruk tmsi yok m gicirti gibi sesler cikio nefes lisinda hep olmuo atklr hlinde gelio ykindan d tik tik her nefes lisind ses gelio yapabilcegim baska bisey vr mi eksik yda yanlis bisey yapmk istemiyorm biraz iyiye gidio triflucn flagyl ve elma sirkei sonrai

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Hava kesesi parzaitiyse ivomec alayim mi yada kurumda triflucan etki ediyor mu amfoterisin oral formu yok iv var ambizome. Kuslarda crd diye bisey okudum ona da benzio onun tedavisi de baska doktorum m kusa elimden bisey gelmio bu kadr ntibiyotik yuklemek de istemezdim ama kendi haline birkinca vitaminle sicak tutmypa gecmedi aviastim falan hikaye vakit kaybetmek istemiyorum daha fazla forumu okudum ama bi cok hastaliga benziyor tablo lutfen yardim edecek biri yok mu

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Kusura bakmayin panikle hep eksik yazmisim anlasilir olmustur umarim kisac yazayim dedim tekrar kusumda gogus kemiginde bicak gbi sivrilesme var, yem yemesine ragmen asiri zayifladi ,karinda sislik var morarma gormedim diskisi poposuna yapisiyor ve birikiuor zaman zaman  bazen de normal yapiyor ben yapistikca temizliyorum cunku. Diskisi ishal degil yem artigi yok normal gorunuyor . Nefes darligi sikayeti var cok hizli nefes alip veriyor boyle cok ucmis da yorulmus gbi geceleri nefes alirken de gicirti gbi ciyyk ciyk ses cikariyor bzen inlemeye benziyor.onceden de astimi vardi bu sekilde ses cikarmalari ve kuyruk atmalari olabiliyordu zaman zaman simdi ama durum vahim gorunuyor elimdeki ilaclar flagyl surup triflucan surup vitaform azitro toz elma sirkesi ben napayim simdiii?flagyl ve triflucan iciyor suan agzina sabah aksam birer damla veriyorm elma sorkesi bir damla verdim ilk gun iki gundur de bu ikili antibiyotik aliyor. Oncesinde vitaform koydum suyuna fayda etmedi.ne yapmaliyim

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Kuşunuzda kuyruk atımı var ise. Genelde yumurta yapacak kuş gibi kuyruk tık tık atar.  Bu kuyruk atması seri biçimde devamli halde ise daha önce rüzgar yada ceryanda kalması neticesinde üşütmüş ve akut olan astımı kronikleşmiştir. Kuşunuzun yaşı baza alınarak tedavisi mümkün değildir. Ancak  içerisinde eritromisin içeren ilaçlar  makrolit grubu özellikle rahatlamasına hırıltısını bir nebze gecirecektir. Bunun yanında kuşunuzada ishal yoksa kusma var ise kursak mantarı şüphesi uyanabilir bizde ayrıca kursak mantarıda olmayabilir. Astımı olduğu için bronşları tıkanık olduğu için nefes almakta zorlanır ve kusuyor gibi hareket ederken yemleri kusabilir. Balgam atmaya çalıştığı için! ilk etapda kusunuzun ağzına triflucan şurup damlatmanız 3 gün. Bu gün içerisinde aynı zamanda eritrom marka ilacı kullanırsanız hırıltısı ve kuruk atması bir nebze düzelecektir. Ama ilerlemiş astımı var ise soğukta kalmamasına sıcak ortamda olmasına nem oranının 65 üzeri çıkmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kuşunuzu klimalı ortamda bulundurmayın. Geçmiş olsun.

NOT: İLERİ ASTIM VE KURUMA İLE TABİR ETTİĞİMİZ BİRÇOK NEDENDEN.. YEDİĞİ YEMLERİN FOTOSUNU ATARMISINIZ. YEMLERİ KIRIYOR OLABİLİR AMA YEM İÇLERİ TUZ GİBİ UFALANMIŞ ŞEKİLDE YEMLİKTE MEVCUTMU ? VAKİT KAYBETMEDEN ÇEKER BURAYA ATARSANIZ KONUNUN TAKİBİNDEYİM. AYRICA DIŞKIFOTOSU LÜTFEN. CEVAP YAZICAM.

aceylan11

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
CEYLAN
serkan hocam yemler tuz gibi ovalanmis olursa sorun nedir bir ara benim bir takım kusumda vardi

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Hayvan yemleri kursagina geciremez yani ufalar birakir.  Ileri derece Kursak mantari,  pamukcuk yada ileri derece hastaliktan yem yemede sorun olur. Kisaca bu tur kus kurtarma orani 100 de 40 dir. Kuruma.

ancak elle beslerseniz. Kurtulma orani 100 de 50 uzerindedir.

aceylan11

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
CEYLAN
Hocam kurumaya tetra 500, triflucan ve ayva yaprağı ile savaştı ve kuşlarım sapa sağlam maşallahı var...çok sukur

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Serkan bey cevabiniz icin tesekkur ederim yanit gelmeyince siteden umudu kesmistim.kus oncelikle hala yasiyor ve iyiye gidiyor bi ara oluyor dedim ama toplamaya basladi. Triflucan ve flagyl surup dort gun boynca agizdan sabah aksam bir damla icirmeye calistim bunun yani sira suyuna elma sirkesi damlatim yogurt suyu peynir ekmek ici yedirdim kendi yeminden de elime alip zorladim simdi kendi de yiyor yemlerini ufalamiyor kirinti seklinde yapip birakmiyor bazen kusmasi kafa sallamassi olabiliyor ama cok azaldi.cok hizli soluk aliodu o da azaldi ama haala normal degil eskisine gore iyi sadece poposuna diski yapisiyordu kati olmasina ragmen ordaki tuylere yapisiodu popsunda tuy kalmadi fazla artik yapisma da olmuyor ama yesil ve beyaz kismi normal kati top gbi yapiyor icinde yem de yok niye yapisiodu anlamadim resmini de atarim

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Simdi triflucan ve flagyli kestim kus dansetmeye neselenmeye baslayinca veterine bes gin en fazla dedi sonrasi da ilac oldurur dedi.solunum sikintisi var su anda kuruma atagindan dolayi hala zayif ama toplamasi icin elimden geleni yapicam kemik sivrilesmesi ve karin sisligi anlq gecicek kaslari eridigi icin toplamasi icin zaman lazim simdi tedavi olarak azitromisin toz var eritromla ayni grup makrolid solunum yoluna etkili bi de vitaform var o da vitamin arti tetrasiklin grubu bu ikisinden pirinc tanesi kadar suyuna karistirp vermeyi dusinuyorm veterinere de sordum uygun dedi dort gun de bnu vericem. Ama aklima takilan tek sey kuruma hastaligi etkeni megabakter eger mantarsa mantarlar oyle uc bes gunde olmez uzun sure tedavi gerekir bir ay mesela ama mantar oldugundan da emin olamam bi ay suyuna triflucan mi koycam ilac surup seklinde nasil vericem yada ambizome demisler onu da bulabilirim ekstra ona devam etmem gerekir mi bunu bilmiyorum

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Uzun yillar kus besledim hic ceryanda da birakmayiz ama cok hassas ustune dustukce hayvanlar hasta oluyor daha once 11 yasinda vefat eden bi muhabbet kusum vardi o da kakasi poposuna yapisiodu sonra zayiflayarak en son kafesin tabanina inerek oldu o zamanlar ilaclar yemler mamalar fayda etmedi kurtaramadik ama muhtemelen o da kurumadan olmus simdi anliyorum Keske o zamn da bilebilseydim bunlari umarim simdi ufakligi kurtarabiliriz. Astim oldurmuyor ara ara ataklar oluyordu ama aviastim ve vitaminle geciyor simdiki olumcul olan kuruma gosu bicak gbi ve karni sis deride de koyulasma vardi artik korkumdan bakmiyorim oraya ama otmesi dansetmesi umut veriyor iste bana ambizome alayim mi triflucan devam edeyim mi asil bu konularda da yardimci olursaniz sevinirim elma sirkesi de profilaktik suluga iki ic damla damlatiyorum sorun olur mu o da zayiflatmasin kusu

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Ahmet ceylan bey tetra 500  trifla ve ayva yapragi demissiniz ya bunlarin kullanim sekillerini de anlatabilir kisiniz kac gun ne kadr miktrda nasil kullandiniz

aceylan11

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
CEYLAN
tetra 500 bir kapsül bunu göz kararı 8 é 1 oranda arıyorum, sonra 6 damla triflucan suda karıştırıp hasta kusumun ağzına damla damla veriyorum 6 gün boyunca daha sonrasında dizayme 256 probiyotik 3 gün uyguluyorum sonuç iki kusumda iyilesti. Ayva yaprağı suyunuda serkan atlas kardeşimden öğrendim kaynamış suya ayva yaprağı atıyorum 3 adet haftada iki gün tüm kuşlarımà içiriyorum.

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Kurumada bu tedavileri uyguladiktan sonra kusun gogsundeki sivrilesme ve karin sisligi ne kadar surede duzeliyor triflucan ve flagyl tedavisi bitti dort gunde zaten o zaman ben tetrasiklin ve trifulcan suluguna koyrak devam mi edeyim agzindan direkt vermk istemiyorm cok olur diye ayva yapragi da kaynatir veririm ishal olmasa da barsak florasini duzeltr

aceylan11

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
CEYLAN
benim tedaviyi uygularken kuşlarım kendine geldi. probiyotik le devam ettim sizde takip edin bence..

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Antibiyotiği kesin 3 gün vitamin 3 günde probiyotik verin.Hergün tazelenecek.
Uygulama videoları youtube kanalımda var.

Badematis

Yeni Üyemiz
Adı
Gokce
Soyadı
Duranoglu
Ayhan bey triflucan ve flagyl dort gunde birakiyorum o zamn mantarsa uzun sure tedvi gerekir sadece bu yuzden emin olamiyorum.eve gidince kusin resimlerini de eklicem tesekkur ederim probiyotik olarak maflaor reflor gbi ilaclar var elimde onlari kullanabilir miyim