lutfen okuyunuz; kim demis gormeden kus alinmaz diye

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
Arkadaslar sizlerde cok iyi biliyorsunuzki bu is artik cigrindan cikmaya ortalikta dolandiricilar  cilit atmaya basladi, bu durumdan da isini namusuya yapan arkadaslarimiz zarar gormeye basladi bu tip dolandiriciliklarin biraz da olsa önune gecebilmek amacli yeni bir olusum baslatilmistir. Facebook'ta (  muhabbet kusu teshir ve tebrik  ) diye arattirirsaniz ne demek istedigimi daha iyi anliyacaksiniz hepinizi sayfada gormekten onur duyariz. Sizlerinde yorumlarla katilimlarinizi bekliyoruz hepimiz icin hayirli olmasi dileklerimizle esen kalin.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Olcay YAKARTAŞ' Alıntı:
Arkadaslar sizlerde cok iyi biliyorsunuzki bu is artik cigrindan cikmaya ortalikta dolandiricilar  cilit atmaya basladi, bu durumdan da isini namusuya yapan arkadaslarimiz zarar gormeye basladi bu tip dolandiriciliklarin biraz da olsa önune gecebilmek amacli yeni bir olusum baslatilmistir. Facebook'ta (  muhabbet kusu teshir ve tebrik  ) diye arattirirsaniz ne demek istedigimi daha iyi anliyacaksiniz hepinizi sayfada gormekten onur duyariz. Sizlerinde yorumlarla katilimlarinizi bekliyoruz hepimiz icin hayirli olmasi dileklerimizle esen kalin.
Görmeden kuş alınmaz diye ben dedim

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Olcay YAKARTAŞ' Alıntı:
Bunu demenizin sebebini ogrenebilirmiyiz selahattin bey?
Bence kimse en güzel kuşunu satışa çıkarmaz. İyi niyetli olunursa alıcı ve satıcı sorun yok. Ama ya hastalık geçirmiş bir damızlığı satışa çıkartırsa karşı taraf helal süt emmemişse ne olur.

Ben anca elinde besleyecek kuşu ful olan. Daha çoğaltmayı düşünmeyen seneye üretim için elinde damızlık altı kuşunu ayıran ve kuşları çok randımanlı olduğundan fazlalık olan güzel kuşların satılabileceğine inanıyorum. Elinde ful kuş kişiye göre değişir. Mesela ben 5 kuşa ful kuş daha bakamam derken. Bir diğer kişi için ful kuş 50 çift olabilir.

Sanırım yaşanmış kötü tecrübelerden kaynaklı bir söz.

Şunada çok güveniyorum. Evinde Jumbo besliyor 2 -3 çifti var bunlardan yavru almış benim gibi daha çoğaltma imkanı yok ne yapacak  YARIŞMALIK kuş olsa satmak zorunda fazlalığı.

Veya gerçekten adını lekelemek istemeyen ismini kar'ın üstünde tutan değerli üreticiler var. Bunlarda artık oturtmuş ve yavruları zaten satmak için ticari düşünüp satıyorlar.

Ama unutmamak lazımki her kuş besleyen ben dahil kuşunu gençleştirmek ister. Bende elimdekileri önümüzdeki yıl veya sonrasında elimden çıkaracağım. Yani bana 2-3 yıl yarayan canlı, benden sonra alana ne kadar yarar onuda hesaplamak lazım. Her eş ve damızlık yaş olarak nedir? diye düşünüp YARAR ZARAR hesabından sonra alınmalı.
Örneğin ben YARIŞMALIK veya TEPELİ, JUMBO gibi vasıflı bir çift kuşu illaki o kandan olsun diye istiyorsam. ve bir kere kuluçkaya yatsında 1 sefer yavru alayım bana bu KAN illa lazım dersem riske girip yaşlı alabilirim.
Ama sanırım İnsanların arasındaki fark şurada ben veya benim gibi düşünenler 6 yaşında ise satarken 6 derim. Öteki kötü niyetliyse bilmiyorum veya 3 yaşında diye yalan söyleyebilir.
Hele benim gibi amatörseniz nereden anlayacaksınız? Hadi 4 aylık 1 yıllık öğrendik site sayesinde ama 3 yıllık ile 5 yıllık kuşu bilezik yoksa (Kİ onunda hilesi olabiliyormuş) nereden bileceğiz.

Yani kuşta İSİM önemli alacağınız kişinin ismi BENCE.

Fakat İsim ne kadar önemli olursa olsun herkez en güzelini iyisini kendine saklar. Haklı olarak.

MAALESEF SANIRIM BEN BU LAFTAN "SÜTTEN AĞZI YANAN" bayağı insan var dikkat edin babında anlıyorum. Selahattin ABİDE siteyle ve dernekle alakalı olduğundan sanırım bu tarz olaylara şahit olmuştur.

Allah her işte dürüst insanla karşılaştırsın İnşallah cümlemizi.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Olcay YAKARTAŞ' Alıntı:
Bunu demenizin sebebini ogrenebilirmiyiz selahattin bey?
kim demis gormeden kus alinmaz diye yazdınız bende ben dediğimi yazmıştım onlarca satış konusunda şikayetler aldım ve hala almaya devam ediyorum 10000 yaklaşan bir forum sitesini yönetiyorum ayrıca 2 derneğimizde yöneticilik yapıyorum bana okadar şikayet geliyorki tahmin edemezsiniz sade kuş konusunda değil ürün konusundada liste kabarık
oyüzdendirki sitenin ana sayfasında dostlukların bitmemesi için görmeden kuş alınmaması için not düşmüşüz tabiki bizim söylediğimiz gökten ayetle inmemiştir isteyen görmeden alabilir

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
kim demis gormeden kus alinmaz diye yazdınız bende ben dediğimi yazmıştım onlarca satış konusunda şikayetler aldım ve hala almaya devam ediyorum 10000 yaklaşan bir forum sitesini yönetiyorum ayrıca 2 derneğimizde yöneticilik yapıyorum bana okadar şikayet geliyorki tahmin edemezsiniz sade kuş konusunda değil ürün konusundada liste kabarık
oyüzdendirki sitenin ana sayfasında dostlukların bitmemesi için görmeden kuş alınmaması için not düşmüşüz tabiki bizim söylediğimiz gökten ayetle inmemiştir isteyen görmeden alabilir
Gökten ayetle inmemiştir  rotfl  rotfl  rotfl  Sabah sabah Selahattin abi güldüm teşekkürler.

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
Sn. Selahattin bey mutlakaki bizden yasca ve tecrubece daha buyuksunuz lutfen yazdiklarimi saygisizlik olarak anlamayiniz, Simdi iste bizlerde bu konunun uzerine gitmek istiyoruz bu olay bu sekilde bugunlere geldi ama bub sekilde gitmek zorunda degildir icimizdeki curukleri temizlemek bizlere zarar degil yarar sagliyacagi kanisindayiz  dostluklarin bitmemesinden bahsetmisiniz cok ta guzel demissiniz burada kendi adima konusuyorum (Olcay YAKARTAS) Olarak soyluyorum bana kazik atacak dost biraz uzak dursun bundan gocunmam . Sn. Canan NUMAN'inda dedigi gibi helal sut emmis insanlar isini uslubuyla hakkiyla 3 kurus fazla kazanmak icin dostunu sirtindan vurmayacak insanlari ariyoruz bizim icin onemli degil 10000 olmasinda 5  tane olsun ama gonul rahatligiyla calisalim istiyoruz eger sizlerde bize destek olursaniz guvenilir bir ortam olusturmak istiyoruz.ilgilendiginiz icin tesekkur ediyor hayirli gunleriniz olmasini temenni ediyorum.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Olcay bey önce bir kendini tanıtsan,kaç yaşındasın,ne kadardır bu camianın içindesin,bilgi ve tecrübelerin neler,üretimhaneni bir görsek,Türkiye kuş camiasında seni kimler tanır,hangi yarışmalara katıldınız vb. .....Çünkü hiç kimsenin bu zamana kadar çözemedigi ve yıllar içinde KURAL OLMUŞ,GÖRMEDEN KUŞ ALINMAZ kuralını degiştirecegini iddaa ettigine göre sen bu işi Selahattin abi başta olmak üzere hepimizden daha iyi biliyorsunki bu kadar kesin bir başlık atıp(KİM DEMİŞ GÖRMEDEN KUŞ ALINMAZ) AHKAM kesmişsin(Üstelik daha 9. mesajında)....Bu arada belirteyim BENDE DİYORUM GÖRMEDEN KUŞU BIRAK HİÇ BİR CANLI ALINMAZ.......

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
- Selahattin bey kesinlikle haklı "GÖRMEDEN KUŞ ALMAYIN!!!"

- Canan hanım durumu çok güzel ifade etmiş :)

- Olcay bey'in düşündüğü gibi bir siteye kesinlikle ihtiyacımız var !!!

- Facebook'a girdim, arama yaptım fakat böyle bir siteye ulaşamadım :( Linkini atarsanız inceleme şansımız olabilir.

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
Baybora DERİCİ' Alıntı:
Olcay bey önce bir kendini tanıtsan,kaç yaşındasın,ne kadardır bu camianın içindesin,bilgi ve tecrübelerin neler,üretimhaneni bir görsek,Türkiye kuş camiasında seni kimler tanır,hangi yarışmalara katıldınız vb. .....Çünkü hiç kimsenin bu zamana kadar çözemedigi ve yıllar içinde KURAL OLMUŞ,GÖRMEDEN KUŞ ALINMAZ kuralını degiştirecegini iddaa ettigine göre sen bu işi Selahattin abi başta olmak üzere hepimizden daha iyi biliyorsunki bu kadar kesin bir başlık atıp(KİM DEMİŞ GÖRMEDEN KUŞ ALINMAZ) AHKAM kesmişsin(Üstelik daha 9. mesajında)....Bu arada belirteyim BENDE DİYORUM GÖRMEDEN KUŞU BIRAK HİÇ BİR CANLI ALINMAZ.......
Sn. Baybora DERICI
Elestiriniz cok guzel tesekkur ederdim
Daha once tanisma bolumunde kendimi tanitmistim ama sizin isteginiz uzerine tekrar yaziyorum ismim Olcay YAKARTAS Aslen bartinliyim zonguldak da yasiyorum zonguldak kus yetistiricileri birligi 014 Nolu uyesiyim 200 cift kusla uretim yaptim gectigimiz yil uretimi biraktim simdi yeniden ufak capli uretime baslamayi hedefliyorum suan icin sadece musteriyim. Kusura bakmayin yasim daha genc daha zonguldak disindaki camialara katilamadim benide sadece zonguldakta tanirlar
  Ama hala bu soze karsiyim gormeden canli alinmaz demekle tum ureticileri zan altinda biraktigimizi dusunuyorum gormeden kus alinir ama alacaginiz kisi onemli, Sadece merak ettigim icin soruyorum bu halledilemeyen konu halledilmek icin neler yapildi bunlari bilmek bizlerin dahada isine yarayacaktir hic bir sey cozulemez degildir yeterki adimlar atilsin biz bir cagrida bulunduk dedikki; Eger sizde ben musteri memnuniyetini on planda tutarim, Benden kaynaklanabilecek sorunlari musterimi madur etmeden telafi ederim diyorsaniz kendinizi bizlere tanitin dedik ve alni acik arkadaslarimiz abilerimiz kalkti bizde variz dedi bunlari sayfamizda yayinladik bu insanlar yapacaklari alisverisin iyisiyle yada kotusuyle sayfamizda yayinlanacagini bile bile bize katildilar insallahta isleri yolunda gider bizim sayfamizda olmak biraz yurek istiyor hata bir dafa olur oda karsilanir diyoruz. Ama cok sukurki boyle durust calisan kendine ticaretine guvenen insanlar var. ve eminizki dahada cikacak bizlerde kalkip ta kilometrelerce yola kus almaya gitmek zorunda kalmayacagiz yada dibimizde uretim yapan arkadaslarimizin gormeden kus alacagina gelir benden alir diye fais fiyatlara satis yapan arkadaslardanda etkilenmiyecegiz  ileriki gunlerde bir alisverisimiz gerceklesecek fotoraflarini da sayfamizda yayinlayacagiz deneyelim bakalim en guzelide deneyerek ogrenmek degilmi:) Baybora bey zaman ayirip yorum yaptiginiz icin yenidenntesekkur eder saglikli gunler dilerim.

ilbey

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kaya
Görerek alsanız bile, işi bilmiyorsanız kandırılma olasılığınız oldukça fazla. Kendimden örnek verirsem; erkek muhabbet kuşuma 2 yıl önce dişi almayı planlamıştım. Eminönü Mısır çarşısının yanındaki kuş pazarında kuşları incelerken baktım en müslüman adamın dükkanı, adamda takke sakal ve şalvar göze batıyordu. Bana dişi diye yavru erkek verdi. 3-4 ay sonra baktım benim erkek kuşuma kur yapıyor:) Gittim durumu açıkladım değişterelim dedim. Bana bu defada kanadı kırık dişi yutturdu. Kuşları dışarı bırakınca baktım uçamıyor olayı anladım. Yine gidip değiştireyim dedim bu defada ayagı sakat dişi verdi. Onuda aynı şekilde anlayınca gittim tartıştık kavga çıkacakken bizi ayırdılar. Adam beni birde sahtekarlıkla suçladı. En müslümanı böyle yaparsa gerisini siz anlayın. Gerçek ve uyumlu dişiyi evde üretim yapan bir arkadaşın ilanından buldum. Görmeden muhabbet kuşu yerine kuzgun karga bile yollayabilirler size. Kimseye inanmayın.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Hüseyin KAYA.' Alıntı:
Görerek alsanız bile, işi bilmiyorsanız kandırılma olasılığınız oldukça fazla. Kendimden örnek verirsem; erkek muhabbet kuşuma 2 yıl önce dişi almayı planlamıştım. Eminönü Mısır çarşısının yanındaki kuş pazarında kuşları incelerken baktım en müslüman adamın dükkanı, adamda takke sakal ve şalvar göze batıyordu. Bana dişi diye yavru erkek verdi. 3-4 ay sonra baktım benim erkek kuşuma kur yapıyor:) Gittim durumu açıkladım değişterelim dedim. Bana bu defada kanadı kırık dişi yutturdu. Kuşları dışarı bırakınca baktım uçamıyor olayı anladım. Yine gidip değiştireyim dedim bu defada ayagı sakat dişi verdi. Onuda aynı şekilde anlayınca gittim tartıştık kavga çıkacakken bizi ayırdılar. Adam beni birde sahtekarlıkla suçladı. En müslümanı böyle yaparsa gerisini siz anlayın. Gerçek ve uyumlu dişiyi evde üretim yapan bir arkadaşın ilanından buldum. Görmeden muhabbet kuşu yerine kuzgun karga bile yollayabilirler size. Kimseye inanmayın.
Sizdekide tam bir talihsizlik olmuş Hüseyin bey.Dış görünümede önem vermemek gerekiyor ülkemizde.
Esnaflık yapıyoruz bizde.Öyle insanlar geliyorki..
Artık mecburen kimseye güvenemiyoruz..

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
Biz yine davetimizi tekrarliyoruz sizde ticaretinize samimiyetinize guveniyorsaniz biz sattigimiz urunun daima arkasindayiz diyorsaniz yanlislikla da olsa musterimize yasatmis oldugumuz maduriyeti en kisa zamanda karsilariz diyorsaniz. Bizler sizinle tanismak istiyoruz bu sayfada hileye yer yok dedikya biraz cesaret isi. Herbirinizi saygiyla selamliyoruz           
http://www.facebook.com/#!/olcay.kuscu.39?fref=ts

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Kuşları görerek almanın satıcıyada çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum kuş satışlarında genelde herzaman satıcı suçlanır birde madolyonun öteki yüzüne baktığımızda alıcıda bazen yanlış yola sapabiliyor kuşları görmeden aldığı için benim istediğim bu kuş değildi veya kuşlar yolda öldü veya kuşlar hastalandı vs oysaki kuşları görerek alsaydı satış yapan kişi suçlanamayacaktı ve satıcı şu sözleri söyleme hakkına sahip olacaktı sen kuşları görerek aldın kardeşim diyebilecekti ve suçlanamayacaktı. kısacası kuşları görerek almanın hem satıcıya hemde alıcıya faydası olacağını düşünüyorum

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede en iyisi kuşu görerek ve inceleyerek almak. sapa sağlam kuş yolda hastalanabiliyor buda satıcıya yansiyor aradaki güvenin sürekli olması açısında görerek ve severek almak lazım kısa mesafeler için sorun olmayabilir ama uzun mesafe için bu böyle değil malesef

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bencede en iyisi kuşu görerek ve inceleyerek almak. sapa sağlam kuş yolda hastalanabiliyor buda satıcıya yansiyor aradaki güvenin sürekli olması açısında görerek ve severek almak lazım kısa mesafeler için sorun olmayabilir ama uzun mesafe için bu böyle değil malesef
Aynen katılıyorum alıcı için de satıcı için de en uygunu görerek almak. Sonuçta bunlar canlı hayvan kimse kimseye garanti veremez. Ben ne kuşlar gördüm sapasağlam kuş diğer kümese girip 1 haftada öldüğünü! ya da uzun yol giden sapasağlam kuş yolculuktan ötürü kuyruğu titrettimi bir daha düzelemeyebiliyor. Kimsenin birbirini suçlamaması için kuşu satan da alan da kuşu inceleyip kıçına başına bakıp o şekilde almalı satmalı ki oluşabilecek husumetleri minimuma indirebilelim. Görmeden almak maksimum risk!