canan numan
Uzman Üyemiz
AH be Selahattin abi 3 gün önce papağan aldım 2 günde öldü göya gözümle gördüm sorsalar ölmez bu hınzır derdim birazda NASİP işi.Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:Kuşları görerek almanın satıcıyada çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum kuş satışlarında genelde herzaman satıcı suçlanır birde madolyonun öteki yüzüne baktığımızda alıcıda bazen yanlış yola sapabiliyor kuşları görmeden aldığı için benim istediğim bu kuş değildi veya kuşlar yolda öldü veya kuşlar hastalandı vs oysaki kuşları görerek alsaydı satış yapan kişi suçlanamayacaktı ve satıcı şu sözleri söyleme hakkına sahip olacaktı sen kuşları görerek aldın kardeşim diyebilecekti ve suçlanamayacaktı. kısacası kuşları görerek almanın hem satıcıya hemde alıcıya faydası olacağını düşünüyorum
Birazda tecrübe işi.
Örneğin tüm kafesteki papağanlar ısırıp aha bu işte ele alışık diye sevinmemek lazım az ısırıyor kafese el sokunca canlı ishal değil gözler normal mıyışıklık yok. Ama belki hayvancağız ezildi belki kalabalıkta başına yeni bir iş geldi ele alınca gözle görülünce de teşhis konmuyorki...ŞİMDİ anlıyorum kuşta içsel bir sorun vardı ondan hırçın değildi ama ben konduramadım.
Bazı şeyler anında farkedilmeyedebilinir. ALDIĞIN YER-KİŞİ ÖNEMLİ
İTHAL İSE EN AZ 7 gün YAŞAYACAKMI o önemli. ezik standartsız gelen kuşlar heleki.
Anlasanda ATLAYABİLİRİZ anlamayabiliriz
Anlamayınca zaten atlarız.
Genelde kümes sahibi helede ilgili ise bilir kuşunun ne mal olduğunu. Ama ilgisizse oda kapasite meselesi anlamıyor deyip artniyet aranmayabilir.
AMA ben anlamayan kişi üretimhane nadir açar TİCARİ ise. YANİ anlıyordur ama SALAĞA yatar deriz biz affolun.
AYRICA HER CAMİADA EĞRİ HIYARDA OLUR DOĞRU HIYARDA denebilir. Teşbihte hata yoktur.
Virgülleri koyamıyorum kusura bakmayın klavyem intihar etti çocukların oyun oynamasından.