Lutino da Cinsiyet (Video+Resim)

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Herkese tekrardan merhabalar.
Elimdeki baştan erkek sandığım ve sonradan dişi olduğuna muhabbetureticileri.org'daki değerli hobiciler tarafından kanaat getirilen kuşuma bu aldığım üçüncü eş. Daha doğrusu bir arkadaşımla takas yoluyla aldım. Kuşun lutino cinsi olduğunu düşünüyorum. Flaşlı çekimlerde gözü kırmızı çıkıyor ama flaştan mıdır özelliğinden midir bilmem  :D
Araştırdığım kadarıyla lutinolarda cinsiyet ayrımı biraz zor oluyormuş. Bu kuşu aldığım arkadaşım bana erkek olduğunu söyledi. Fakat bendeki dişinin yanına koyduğumdan beri 10 gündür anlaştıklarını söyleyemem. Biri tüneğin bir ucunda diğeri öbür ucunda. Hiç birbirlerinin umurlarında değiller  :) Cere renginden ben dişi olduğuna kanaat getirdim ama bir de sizlere sormak istedim. Hem videosunu hem resmini çektim umarım yeterli olur yorum yapmanız için.

Lutino

Bunlarda resimleri

Bu da bendeki erkek-dişi arasında kaldığımız mavi kuş. Dişi olduğunu düşünüyorum hala  :)

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Lutino %100 erkekte
sanki diger kuşta erkek gibi geldi bana :S

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Lutino'nun erkek olmasına sevindim. Fakat mavi kuşta hormonel bozukluk olma ihtimali de bi o kadar üzdü. Hormonel bozukluk varsa eğer ne yapmalıyım? Yani bu kuş erkekte dişi gibi mi gözüküyor ya da tam tersi mi? BU hormonal bozukluktan kasıt nedir ve ne gibi bir yol izlemeliyim?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mustafa ŞENER' Alıntı:
Lutino'nun erkek olmasına sevindim. Fakat mavi kuşta hormonel bozukluk olma ihtimali de bi o kadar üzdü. Hormonel bozukluk varsa eğer ne yapmalıyım? Yani bu kuş erkekte dişi gibi mi gözüküyor ya da tam tersi mi? BU hormonal bozukluktan kasıt nedir ve ne gibi bir yol izlemeliyim?
aynen dediğiniz gibi
erkek-dişi olduğunu belirten
cere rengi iç içe..

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Araştırdım biraz fakat pek bir bilgi bulamadım da. E vitamini takviyesi yapılması söylemiş biri ama öncelikle teşhisi koyup sonra tedaviye başlamak doru olan sanırım. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Sarı kuşun flaşlı çekimlerde gözleri hep kırmızı çıkıyor. Bu lutino olduğu manasına mı geliyor açıkçası pek bilgim yok.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
gözleri kırmızı ise lutinodur siyah ise double faktör spangle dir.flashlı çekimde insanların da gözleri kırmızı çıkar  karanlık ortamda önemli olan normal sizin gördüğünüz renk.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
Erhan KİRET' Alıntı:
gözleri kırmızı ise lutinodur siyah ise double faktör spangle dir.flashlı çekimde insanların da gözleri kırmızı çıkar  karanlık ortamda önemli olan normal sizin gördüğünüz renk.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Lutino erkek mavi dişi.
Lutino sapına kadar lutino ve erkek olması büyük şans

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bugün kafes dışına çıkardım ikisinide. Özel olarak hazırladığım tüneklerde saatlerce durdular. Şunu gözlemledim, kafes içinde birbirlerine yabancı gibiler. Kafes dışına çıkınca mavi olan kuş, sarı kuşa yanaşıyor hep. Sarı biraz isteksiz fakat çokta rahatsız değil durumdan. Ufak öpüşmeler var. Mavi sarının sırt tuylerine gagasıyla birşeyler yapıyor fakat sarı biraz aksi davranıyor. Sarı kuş daha yeni geldi sayılır belki ortama alışmamasından dolayı bu tarz davranışlar sergiliyodur. İlerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım ne yapacaklar  :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mustafa ŞENER' Alıntı:
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bugün kafes dışına çıkardım ikisinide. Özel olarak hazırladığım tüneklerde saatlerce durdular. Şunu gözlemledim, kafes içinde birbirlerine yabancı gibiler. Kafes dışına çıkınca mavi olan kuş, sarı kuşa yanaşıyor hep. Sarı biraz isteksiz fakat çokta rahatsız değil durumdan. Ufak öpüşmeler var. Mavi sarının sırt tuylerine gagasıyla birşeyler yapıyor fakat sarı biraz aksi davranıyor. Sarı kuş daha yeni geldi sayılır belki ortama alışmamasından dolayı bu tarz davranışlar sergiliyodur. İlerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım ne yapacaklar  :)
Yavru almak isterseniz dışarı salmayın icon_naughty  friend