Lutino hakkında

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Benim iki yavrum 2 side sapsarı lutino deniliyormuş ama benim lutino  hakkında bilgim yok lutıno muhabbetler nasıl fiyatları ne kadar bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
lütino dedigimiz sap sarı renkli kuşun lütino diyebilmemiz için gözlerininde kırmızı olması lazım aksi taktirde lütıno dıyemeyız ona sarı tek faktör kus denır

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
evt kırmızı olması lazim albinoda saf beyaz tüylü kırmızı gözlü olan kuşlardır

lütino:          sapsarı tüylü kırmızı gözlü
albinoda:    bem beyaz tüylü kırmızı gözlü

dür.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
lütino dedigimiz sap sarı renkli kuşun lütino diyebilmemiz için gözlerininde kırmızı olması lazım aksi taktirde lütıno dıyemeyız ona sarı tek faktör kus denır
Kara gözlü beyaz veya sarılı kuşa çift faktör spangel deniyor biliyordum gene mi yanlış öğrendim anladım acaba.

Kırmızı gözlüler İNGO grubu oluyor biliyorum albino veya lutino.
Tabi ingo nedir onuda tam bilemiyorum ama genler resesif gibi kuvvetsiz geçirgenliği var diye algılamıştım. Acaba yanılıyormuyum.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Canan NUMAN' Alıntı:
Kara gözlü beyaz veya sarılı kuşa çift faktör spangel deniyor biliyordum gene mi yanlış öğrendim anladım acaba.

Kırmızı gözlüler İNGO grubu oluyor biliyorum albino veya lutino.
Tabi ingo nedir onuda tam bilemiyorum ama genler resesif gibi kuvvetsiz geçirgenliği var diye algılamıştım. Acaba yanılıyormuyum.
+1

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Albinolarda ve Lutinolarda Melanizim yok edilmi$tir, yani siyah renklere sebep veren Madde yok olmu$tur, ... ve siyah gözlü ku$unda gözü ayni malzemedendir, tek fark, MELANININ mevcùt olmamasidir, o yüzden arkadaki et ve kan dola$imi diyelim, yani derinin altindaki kirmizi bizim gözümüze kirmizi olarak dikkat cekiyor, CAM GÖZ`de diyebiliriz aslinda, ... yani transparen, ... ( alin size CIM BOM`lu Muhabbet ku$u )  ;) ... arti, Albinizim ta$iyan yaratiklarin ileride görme sorunu ya$iyabilme ihtimálide yüksek, yani kesin bir$ey olur anlamina gelmez bu, fakat ihtimàl digerlerine göre daha büyük, ... fakat tekrar kanatlara gelirsek, kaybolan Melaninin ku$a zarari yok, degi$ik bir variyasyondur, dogada bilinen ye$ilin yaninda cikan türlü türlü Mutasyonlardandir, ... Lutinolar ye$ilden gelme olduklari icinde ciftle$mede agir basar, baskin özellige sahip bir variyasyondur, ... denemesi bedava, ...  ;)

Her ku$ besliyenin salmasinda güzel görüntüye sebep verirler, ... ve degi$ikler, ... fakat bilinmeliki, ye$ilden ve maviden hernekadar uzakla$an renkler, ye$il`ler kadar direncli degildirler, ... genleriyle oynanmi$larda anca bu kadar olur, ... bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var, ... hani kesin sonu hüsran olur demiyorum, fakat bunlara daha titiz ve bilincli bakmali, ... öyle sade yem ile su ile zor, birde kalitesiz yem veriliyor ise, bu otomatik ku$un sindirmesine ve ya$am beklentisine yansiyacaktir, ... kaliteli yemden $a$mayin, ... ki, uzun uzun keyif versinler size, emeklerinizi ilk siz hice saymiyacaksinizki, el saymasada olur, ku$unuz iyi ve sihatli olsunda, ... gerisi mühüm degildir, ... buda saglikli ve kaliteli yemden ba$lar, ...  ::)

Adı
Ertuğrul
Soyadı
Görüşük
Kanaryalarla ilgili bir soru üzerine 4.Kasım.2007 tarihinde internetten bulduğum bilgiler. Bu bilgilerin kaynağı şu anda aktif olmayan aşağıdaki linke aittir.

http://www.bourkes-parakeet.nl/pg/rubinoB.html

Akşınlık (albino) renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.

Kuşlarda

Albino:
Alba (Latince) Beyaz,albino mutasyonunu oluşturan iki faktör: M-t+ ( toplam melanine kaybı) ve P-t (psittacinenin toplam kaybı)

Lutino:
Luteus (Latince) sarı,lutino mutasyonun oluşumuna neden olan faktör: M-t+ (toplam melanine kaybı).Lutino kuşlarda ters sarı pigment vardır.

Rubino:
Ruber (Latince) Kırmızı.Tüm rubinolar aynı genetik yapıya sahip değiller.Rubino kuşlar da eumelanine mutasyon faktörü vardır M-t+.

Bu da Özgün Sözüer kardeşimin konuya katkısı

''ino demek düz renkli demektir. Rob ta kırmızı''

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ertuğrul GÖRÜŞÜK' Alıntı:
Kanaryalarla ilgili bir soru üzerine 4.Kasım.2007 tarihinde internetten bulduğum bilgiler. Bu bilgilerin kaynağı şu anda aktif olmayan aşağıdaki linke aittir.

Akşınlık (albino) renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.

Kuşlarda

Albino:
Alba (Latince) Beyaz,albino mutasyonunu oluşturan iki faktör: M-t+ ( toplam melanine kaybı) ve P-t (psittacinenin toplam kaybı)

Lutino:
Luteus (Latince) sarı,lutino mutasyonun oluşumuna neden olan faktör: M-t+ (toplam melanine kaybı).Lutino kuşlarda ters sarı pigment vardır.

Rubino:
Ruber (Latince) Kırmızı.Tüm rubinolar aynı genetik yapıya sahip değiller.Rubino kuşlar da eumelanine mutasyon faktörü vardır M-t+.

HELE SON CÜMLE BANA ÇOK YARADI İYİCE ANLADIM.

O zaman mavi düz renk ve rob yani kırmızı gözlü varmı acaba?

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Hepinize cevaplarınız için tek tek çok teşekkür ederim.benim sarılara baktımda benimkilerin de gözleri kırmızı özellikle ışık vurduğunda daha bi belli ediyor.

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Bunlar fiyat olarakta diğerlerine göre pahalı oluyorlarmış.75-100 tl arasında diyorlar doğru mu?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ertuğrul GÖRÜŞÜK' Alıntı:

Kuşlarda

Albino:

Lutino:

Rubino:

++++++

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Hayri GÜLER' Alıntı:
Bunlar fiyat olarakta diğerlerine göre pahalı oluyorlarmış.75-100 tl arasında diyorlar doğru mu?
Kime denk gelmenize bagli bu, kimi hakkini ister, kimi ise haddini a$ar, alicinin cebinde parasi varsa istenilenide verir, ... hastasi ise ve cok aradiysa eger, ...

Jumbo cifti bende cifte göre 200 - 300 € arasi, ... bu fiyatlari alirken bende ödüyorum, hatda daha fazlasini, ... fakat orasini ne gören olur nede soran, ... ufak boyun cifti ise 100 - 200 € ...

Bunlari okiyanda Kuscu-Murat simit gibi ku$ satiyor der $imdi, ... nerdeee, ... elimizdekini kusursuz yapabilmek icin piyasayi alt üst eden benim yine  C:) sanki yok bende, ...  ::)

Bulunmiyan hint kuma$i degil sonuc irtibariyle, ...  ;) ... kaporta ayni görünür cogu zaman, ... fakat ici mühim, hurdaci hurdanin ardina dü$er, kalite avcisida kalitenin ardina dü$er ...  ;)

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler benimkiler jumbo değil ama yine de  çok güzeller foto koyabilsem fotolarını koyacam ama beceremiyorum

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
:) caniniz sag olsun !

Besleyip onlara emek harcamaniz bile onlari kiymetli kilar !  ;)

... elde güzel coktur, neyimize bizim, ... misali, ...

Güle güle besleyin  ;)