hayri güler
Üyemiz
Benim iki yavrum 2 side sapsarı lutino deniliyormuş ama benim lutino hakkında bilgim yok lutıno muhabbetler nasıl fiyatları ne kadar bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim
Kara gözlü beyaz veya sarılı kuşa çift faktör spangel deniyor biliyordum gene mi yanlış öğrendim anladım acaba.Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:lütino dedigimiz sap sarı renkli kuşun lütino diyebilmemiz için gözlerininde kırmızı olması lazım aksi taktirde lütıno dıyemeyız ona sarı tek faktör kus denır
+1Canan NUMAN' Alıntı:Kara gözlü beyaz veya sarılı kuşa çift faktör spangel deniyor biliyordum gene mi yanlış öğrendim anladım acaba.
Kırmızı gözlüler İNGO grubu oluyor biliyorum albino veya lutino.
Tabi ingo nedir onuda tam bilemiyorum ama genler resesif gibi kuvvetsiz geçirgenliği var diye algılamıştım. Acaba yanılıyormuyum.
HELE SON CÜMLE BANA ÇOK YARADI İYİCE ANLADIM.Ertuğrul GÖRÜŞÜK' Alıntı:Kanaryalarla ilgili bir soru üzerine 4.Kasım.2007 tarihinde internetten bulduğum bilgiler. Bu bilgilerin kaynağı şu anda aktif olmayan aşağıdaki linke aittir.
http://www.bourkes-parakeet.nl/pg/rubinoB.html
Akşınlık (albino) renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.
Kuşlarda
Albino:
Alba (Latince) Beyaz,albino mutasyonunu oluşturan iki faktör: M-t+ ( toplam melanine kaybı) ve P-t (psittacinenin toplam kaybı)
Lutino:
Luteus (Latince) sarı,lutino mutasyonun oluşumuna neden olan faktör: M-t+ (toplam melanine kaybı).Lutino kuşlarda ters sarı pigment vardır.
Rubino:
Ruber (Latince) Kırmızı.Tüm rubinolar aynı genetik yapıya sahip değiller.Rubino kuşlar da eumelanine mutasyon faktörü vardır M-t+.
Bu da Özgün Sözüer kardeşimin konuya katkısı
''ino demek düz renkli demektir. Rob ta kırmızı''
Ertuğrul GÖRÜŞÜK' Alıntı:Kanaryalarla ilgili bir soru üzerine 4.Kasım.2007 tarihinde internetten bulduğum bilgiler. Bu bilgilerin kaynağı şu anda aktif olmayan aşağıdaki linke aittir.
http://www.bourkes-parakeet.nl/pg/rubinoB.html
Akşınlık (albino) renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.
Kuşlarda
Albino:
Alba (Latince) Beyaz,albino mutasyonunu oluşturan iki faktör: M-t+ ( toplam melanine kaybı) ve P-t (psittacinenin toplam kaybı)
Lutino:
Luteus (Latince) sarı,lutino mutasyonun oluşumuna neden olan faktör: M-t+ (toplam melanine kaybı).Lutino kuşlarda ters sarı pigment vardır.
Rubino:
Ruber (Latince) Kırmızı.Tüm rubinolar aynı genetik yapıya sahip değiller.Rubino kuşlar da eumelanine mutasyon faktörü vardır M-t+.
Bu da Özgün Sözüer kardeşimin konuya katkısı
''ino demek düz renkli demektir. Rob ta kırmızı''
Kime denk gelmenize bagli bu, kimi hakkini ister, kimi ise haddini a$ar, alicinin cebinde parasi varsa istenilenide verir, ... hastasi ise ve cok aradiysa eger, ...Hayri GÜLER' Alıntı:Bunlar fiyat olarakta diğerlerine göre pahalı oluyorlarmış.75-100 tl arasında diyorlar doğru mu?