M.kuşu üretimine başlarken çift almak mı yoksa yavrudan büyütmekmi ?

hammer

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
karaer
S.a arkadaşlar.. Daha önceden de muhammet kuşu besledim ve üretme çabalarında bulundum  :D Fakat yumurtalar hep boş çıkıyordu sebebini sonra anladım zaten benm kuşu aldığımda 2 yasındaydı ve kendi türünden hiçbir canlı ile karşılaşmadı..bunun için yanına sonradan koydugum erkeği dayak arsızı yapmıstı zilli :D .. Şimdi ise yeniden baslamayı plalıyorum hobi amaçlı olarak Çift alsam (acemiyim ama biraz tecrübem var yaş-cinsiyet-huy gibi şeyleri tesbit etmede-gözlemlemede) yoksa yavru alıcam 3 erkek 3 dişi  (erkek partisi ayrı yerden dişi partisi ayrı yerden) bunları 2-3 ay aynı salmada tutup eş olanları kafeslere ayırmayı planlıyorum.. Siz değerli abilerim ve kardeslerimden öneri bekliyorum....Şimdilik hobi amaçlı başlıyacağım tecrübe kazandıkça zaten yerimde var ilerletmeyi düşünürüm Allah nasip ederse.... Teşekkürler.... ;D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
tespitlerin dogru  ve çekten başla derim.. vitaminlerinide doğal yönden karşılat hayırlısı olsun ve ailemize hoş geldin

hammer

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
karaer
Karahan UZUN.' Alıntı:
tespitlerin dogru  ve çekten başla derim.. vitaminlerinide doğal yönden karşılat hayırlısı olsun ve ailemize hoş geldin
Eyvallah abi hoş bulduk... Çekten başla derken ben anlayamadım bu profesyonelce aranızda kullandığınız bir terimse :D ne anlama geliyor .. :D

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
Karahan UZUN.' Alıntı:
+1  çek olur çekpas  olur cek senet olur  :D

Çiftte alabilirsin ama üreticiden yerinde ve anlayan biriyle
Garanti olsun diyorsaN 3 erkek 5 dişi al salmaya

hammer

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
karaer
Recep YAMAN' Alıntı:
Çiftte alabilirsin ama üreticiden yerinde ve anlayan biriyle
Garanti olsun diyorsaN 3 erkek 5 dişi al salmaya
Peki abi ben bazı şeyler duydum m. kusları tek eşli olurlar diye 5 dişi olayı eş seçeneğinin artması açısındanmı yoksa 1 erkeğin densizlik yapıp birkaç dişiyle münasebette bulunmasımı kastettiğin :D 

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
ÇOK GÜZEL SORU  alkisd
BEN EŞ TUTMASI AÇISINDAN SÖYLEDİM ZATEN BUNLARI KAFESE ÇEKECEKSİN DİYE
AMA SALMADA BIRAKIRSAN 1 ERKEK 2-3 DİŞİYİDE İDARE EDEBİLİR. YAVRU BİLE ALABİLİRSİN TÜMÜNDEN

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Dostum aramıza hoş geldin.
Allah bu işte karşına hep iyi insanlar çıkartır inşallah.
Benimde sana bir tavsiyem olucak.
Bu işe yeni başlıcagı için ilk başta sabırsız olucaksın. Sürekli kuş degiştirip durucaksın. Bunları yaşamamak için ya ilk başta bulabilirsen 6 aydan büyük damızlık kuşlar al. Yada Hazır Eş tutmuş daha önce 3 agızdan fazla yavru alınmamış kuşlar al.
Hee ben sabrederim diyorsan 4 erkek 4 dişi al. Ayrı ayrı kafeslere koy kuşları sonra ayrı kafeslerde kuşlar 6 7 aylık olana kadar beklesin iyice kızışsınlar. Sonra kuşlarını eş yapmak istediklerinle aynı kafese at. İlk Önce Erkek olanı Kafese koyup orda hakimiyet saglamasını sagla. Sonrada Eş yapmak istedigin dişiyi erkegin yanına at ve gözlemle eş tutup tutmadıklarını. Eger bu Sistemde Başarılı olamassan ( Ben Hep böle Olumlu Sonuçlar Aldım) Kuşlarını 6 7 ay gine ayrı kafeslerde bulundur sonra hepsini Aynı kafese bırak ve Gözlemle. İçlerinden Eş tutanları Aynı kafese koy. Ama gine erkek olanı önce koy kafese hakimiyet saglasın. Sonra koyar koymaz yuvalıgını as ve beklemeyi Koyul.
Bunlar bu işteki en kolay şeyler. Bu iş çok zahmetli ve zaman isteyen bir iş. Bu işte yola çıkmadan önce ince eleyip sık dokumak lazım. Aklına takılan birşey olursa Bir ihtiyacın olursa. Özel mesaj atarak sorabilirsin yada http://www.facebook.com/profile.php?id=742009412 Burdan Ulaşabilirsn bana.
Hakkında hayırlısı olsun...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
+123
Recep YAMAN' Alıntı:
ÇOK GÜZEL SORU  alkisd
BEN EŞ TUTMASI AÇISINDAN SÖYLEDİM ZATEN BUNLARI KAFESE ÇEKECEKSİN DİYE
AMA SALMADA BIRAKIRSAN 1 ERKEK 2-3 DİŞİYİDE İDARE EDEBİLİR. YAVRU BİLE ALABİLİRSİN TÜMÜNDEN

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Bu işe yeni başlıcagı için ilk başta sabırsız olucaksın. Sürekli kuş degiştirip durucaksın. Bunları yaşamamak için ya ilk başta bulabilirsen 6 aydan büyük damızlık kuşlar al. Yada Hazır Eş tutmuş daha önce 3 agızdan fazla yavru alınmamış kuşlar al.
Hee ben sabrederim diyorsan 4 erkek 4 dişi al. Ayrı ayrı kafeslere koy kuşları sonra ayrı kafeslerde kuşlar 6 7 aylık olana kadar beklesin iyice kızışsınlar. Sonra kuşlarını eş yapmak istediklerinle aynı kafese at. İlk Önce Erkek olanı Kafese koyup orda hakimiyet saglamasını sagla. Sonrada Eş yapmak istedigin dişiyi erkegin yanına at ve gözlemle eş tutup tutmadıklarını. Eger bu Sistemde Başarılı olamassan ( Ben Hep böle Olumlu Sonuçlar Aldım) Kuşlarını 6 7 ay gine ayrı kafeslerde bulundur sonra hepsini Aynı kafese bırak ve Gözlemle. İçlerinden Eş tutanları Aynı kafese koy. Ama gine erkek olanı önce koy kafese hakimiyet saglasın. Sonra koyar koymaz yuvalıgını as ve beklemeyi Koyul.
Bunlar bu işteki en kolay şeyler. Bu iş çok zahmetli ve zaman isteyen bir iş. Bu işte yola çıkmadan önce ince eleyip sık dokumak lazım. Aklına takılan birşey olursa Bir ihtiyacın olursa. Özel mesaj atarak sorabilirsin yada http://www.facebook.com/profile.php?id=742009412 Burdan Ulaşabilirsn bana.
Uğur kardeşim gerekli açıklamayı yapmış evet aklına bir şey takılırsa bizler buradayız ALLAH hepimizi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ben 4 aylık alıp beklemek sonra eşe atma taraftarıyım her türlü hazır oluyorlar  hem ortama hem fiziki kızgınlıga

hammer

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
karaer
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Amin hocam sağolasın.... Şimdilik cevaplarınıza göre biraz değerlendirme yaptım hazır eş tutmuş 1 veya 2 ağız yavru alınmış bir çift en uygunu olacaktır ama bu çifti alınca malum yerleri değişecek ve bu hayvanlar yeni yerlerini yadırgarlarsa yumurtlamama gibi davranıslarda bulunabilirlermi diye endiseleniyorum... Diğer seçeneği ise ilerleyen zamanlarda hazır eş tutmuş çiftimden bir ağız yavru alıp o heyecanı hissedince denicem :D  Sağolasın verdiğin bilgiler için ....