Mama Hazırlama

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Arkadaşlar kuşlarıma(2 çiftim var) mama hazırlıyorum veriyorum ama sadece yanına gidip içine bakıyorlar o kadar, yemiyorlar sürekli hazırlıyorum ama hala ilerleme yok bende acaba birşeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünerek aşama aşama size anlatmayı yanlış birşeyler varsa doğruyu öğrenmeyi düşündüm yardımcı olursanız sevinirim ...

4 tane bebe bisküvisi**1 yumurta**5-6 cm havuç uç kısmından

bebe bisküvilerini, haşlanmış yumurtayı ve havucu rendenin en ufak kısmında rendeliyorum.(file yardımı ile havucun suyunu sıkıyorum)

Sonrada karıştırıyorum ortaya bu çıkıyor. Sizce hazırlanışta bir sorun var mı?

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
resim yanıltmıyorsa mamayı biraz fazla nemlendirmişsiniz ayrıca bebek büskivisi yerine tussuz etimeği tavsiye ederim kuşlarınız gün geçtikçe alışacaktır..birde mamanın malzemeleri sıradan geldi bana 1 yemek kaşığı mısır unu çok az tarçın çok az kekik limon suyu elma sirkesi v.b verebilirsiniz..

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Emre kardeşim arkadaşın söylediği gibi mamanın nemi biraz fazla.Kuşlarınızın sevdiği yiyecekleri tespit edin ve mamalarına karıştırın.İşe yarayabilir.

metkuy

Uzman Üyemiz
mamanın içine keten tohumu ve brokoli ilave edebilirsiniz belki kuşlarınızın ilgisini çekebilir.

E

elaziz2316

Guest
    Mümkünse mamayı kuşlarınıza sabah en erken saatte veriniz. Çünkü sabah yemlenmesini yapan kuş doymuş oluyor. Mamaya rağbet azalıyor. Ama gene de zamanla alışırlar. 2 çift kuş için 1 yumurta fazla gibi geldi bana.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Havucun suyunu sıktığım halde nemi fazla geldiyse içine limon suyu sirke vb. eklersem daha nemli olmaz mı?

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
ben 3 çiftime yarım yumurta veriyorum bencede 1 yumurta fazla ayrıca engin beyin de dediği gibi mamayı biraz zenginleştirirsen hem daha iyi olur hemde sevdikleri birşey bile olsa içinde onun hatrına mamayı yerler.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
EMRE 2 ÇİFTİN VAR DİYE YAZMIŞSIN FAKAT YAVRU VARMI YOKMU YAZMAMIŞSIN
BİRKERESİNDE YAVRU OLSA BİLE MAMAYI ÇOK YAPIYORSUN KUŞLARININ ALTINDA YAVRU YOKSA HAFTADA BİR MAMA VER
VERECEĞİN MAMAYI SABAHTAN 1 MAMA KAŞIĞI KADAR VER YARIM YUMURTA KULLAN 2 DİLİM HAVUÇ RENDELE VER
ÇOK NEMLİ OLMASIN BEBE BİSKÜVİSİ YERİNE ETİMEKTE KULLANABİLİRSİN

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Selahattin Abi 2 dilim havuç derken 2 tane bütün havuçtan mı bahsediyorsun yoksa benim bu tarifte yaptığım gibi 2 dilim şeklinde mi ?

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Abi teşekkürler yavruları yok onun için pazardan pazara vereceğim bu pazar öğrendiklerimi uygulayacağım.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
sen sabah bkalkana kadar kuşlar önünde yem varsa zaten doyuyorlar sen mama deüil en kıralınıda versen zor akşam yatarken yemlikleri al sabah erken kalk yem vermeden ver bir dene  alışık değillerse az az nasıl yapıyorsan  yap aynı şekilde bozmadan devam et alışırlar ama her sefer değiştirirsen mamaya alıştıramazsın slm

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kemal akbulut' Alıntı:
sen sabah bkalkana kadar kuşlar önünde yem varsa zaten doyuyorlar sen mama deüil en kıralınıda versen zor akşam yatarken yemlikleri al sabah erken kalk yem vermeden ver bir dene  alışık değillerse az az nasıl yapıyorsan  yap aynı şekilde bozmadan devam et alışırlar ama her sefer değiştirirsen mamaya alıştıramazsın slm
+1

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
kemal akbulut' Alıntı:
Gece saat 01:00 gibi yemlerini önlerinden alıp sabah saat 07:30da mama versem uygun mu ?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
benim tecrübelerime göre nemi fazla olan mamayı ne yaparsan yap yemiyorlar kıvamı tutturunca tek tane bulamıyorsun mamalıkta

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Sezgin Anıl' Alıntı:
benim tecrübelerime göre nemi fazla olan mamayı ne yaparsan yap yemiyorlar kıvamı tutturunca tek tane bulamıyorsun mamalıkta
O halde havucun suyunu sıktıktan sonra biraz kurutup o şekilde versem sorun çözülür

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
havucun suyunu sıkmayın havucun oranını azaltırsanız nemlenme azalacaktır bunuda zamanla mama yaptıkça belirlersiniz

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Benim Kuşlar da yemiyordu mamayı ama ıspanağı çok seviyorlardı.Bende biraz ıspanak koydum mamalığa :) şimdi az da olsa yiyorlar...