MAMA OLAYINDAN BIKTIM ARTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
ALLAH RIZASI İÇİN BİR FİKİR VERİN LÜTFEN!!!

ELİMDEKİ BİR ÇİFT ALTINDA 3 YUMURTA VE 3 YAVRU VAR. FORUMDAKİ TÜM MAMA ÇEŞİTLERİNİ HEPSİNİ DENEDİM AMA YİNE OLMADI. KIVAMINI TAM TUTTURUYORUM NE KURU OLUYOR NEDE CIVIK BEBE BİSKÜVİSİ TUZSUZ ETİMEK İRMİK MISIR UNU TOZ HALİNDE VE YUMURTA İLE HAVUCU RENDELEDİM MAMA OLDUĞU GİBİ KALDI. SADECE BEBE BİSKÜVİSİ KOYMADAN DENEDİM OLMADI. PİRİNÇ UNU ARI MAMA ETİMEK ÇOK AZ TARÇIN VANİLYA İLE KARIŞIM YAPTIM OLMADI. PORTAKAL YAĞI KATTIM OLMADI. ALLAHINIZI SEVERSENİZ YARDIM EDİN 1 TATLI KAŞIĞI KOYDUM MAMA BİTMEDİ.  2 YADA 3 TATLI KAŞIĞI KOYDUM YİNE MAMA OLDUĞU GİBİ ÇÖPE GİTTİ. MAMAYI SABAH 8 DE KOYUYORUM AKŞAM 5 TE KOYDUĞUM GİBİ ALIYORUM HİÇ MAMALIĞIN DİBİNİ GÖREMEDİM. SİTEDEKİ HER TÜRLÜ MAMA ÇEŞİDİNİ TEK TEK DENEDİM OLMUYOR OLMUYOR. REFİK TÜRK USTANIN ANLATTIĞI YULAF UNU PORTAKAL YAĞI VE YUMURTA TOZU İLE KURUMUŞ EKMEĞİ RONDODA KARIŞIM YAPTIM 7-8 DAKİKA KAVURDUM KURUTTUM AYNEN REFİK TÜRK USTANIN DEDİĞİ GİBİ YAPTIM YİNE MAMA KOYDUĞUM GİBİ KALDI. SABAH SAAT 8 DE MAMAYI ÖNLERİNE KOYUYORUM KOYAR KOYMAZ İLK BİR DAKİKA DURMADAN YİYORLAR SONRA ÇEKİLİYORLAR BİR DAHADA AĞIZLARINA ALMIYORLAR BAZEN SADECE YUMURTA BEYAZINI YİYORLAR BAZEN ONLARDA KALIYOR BAZENDE SADECE HAVUCU YİYORLAR 1 HAFTA ÖNCE DIAZYME-256 VE BIRA MAYASI ALDIM HALA AYNI SORUN DEVAM EDİYOR YAZI BİRAZ UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN. ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN BU ÇİFTİN MAMAYI BİTİRMESİ İÇİN DAHA NE YAPMAM LAZIM. ERKEK KUŞUM İNGİLİZ KIRIĞI İRİ BİR KUŞ NORMALDE TEK BAŞINA RAHAT BİTİRİR. DİŞİ ÇEK. AMA MAALESEF SADECE 1 DAKİKA YİYORLAR SABAH SONRA BİR DAHADA AĞIZLARINA BİLE SÜRMÜYORLAR MAMADSA OLDUĞU GİBİ KALIYOR. HAZIR CEDE MAMA YADA ORLUX 1 KİLOLUK BULAMIYORUM BULSAM ONUDA ALIP DENİYECEM GEÇEN HAFTA BİR ARKADAŞIMDAN CEDE MAMA ALDIM 2-3 KAŞIK KADAR GÜZELCE NEMLENDİRDİM CIVIK OLMUYOR KIVAMI ÇOK İYİ TUTTURUYORUM KURUDA OLMUYOR YANİ TAM KIVAMINDA YAPIYORUM AMA OLMUYOR LÜTFEN YARDIM EDİN NE YAPMALIYIM........

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
mama vermene gerek yok çokta üzerine düşme olmazsa olmaz birşey değil. Kuşlarına maş fasulyesi buğday çimlendirmesi ver sebze meyve ver yeterlidir.  sorun değil mama yememesi

eskici

Takipçi Üyemiz
bende öyleydim de yaparak geliştiriyorsunuz şimdi tam kıvamında hiç şaşmıyor sadece mamayı ne sulandırır ne katılaştırır ona dikkat edin gerisi gelecektir.kolaylıklar dilerim :)

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Dostum kuslarına mama vermene gerek yok cucuklerı varsa onlara ver sadece günlük çiftlerıne verme sakin :)

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
UMUT ERGÜN BEY'İN ne demek istediğini anlamadım

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
valla ne yaptıysam olmadı selahattin abinin dediği gibide yaptım nemlendirdim çokta güzel oldu mama hiç kalıp şeklinde yapışık kalmıyor. çok kuruda kalmıyor kıvam tam ama ilk koyduğumda 1 dakika yiyorlar o kadar dahada ağızlarına sürmüyorlar neden böyle o kadar uğraşıyorum yaklaşıp 4 aydı uğraşıyorum deliricem en sonunda ne yapıcam.

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Kadir merhaba,
Senin kuşların mama konusunda nazlı oldukları belli. Yavruları güzel besleyip büyütüyorlarsa dert etme. Kaldı ki kuş sayın azmış bu yüzden sorun yok.
Bir de kuşlarının daha yumurtası var zaten maya kusuyorlar yavrulara,  tüm yavrular çıksın 1 haftalık falan olsunlar sonra koy mamayı bak nasıl yiyorlar...

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Hocam öncelikle Allah kolaylık versin. Durumun bana çok benziyor ama Allah'a şükür atlattık biz o durumu. Ben kendim evde hazırlıyorum mamayı, hazır mama almadım, kullanmadım.
Biz muhabbet kuşu besleyenlerin ve sevenlerin kaçırdığı bir nokta var. Onlar ihtiyacı olduğu zaman tüketirler ne verirsek verelim. Öncelikle anladığım kadarıyla çok güzel mama yapıyorsun maşaallah. Denediğin mama türlerinden faydalı olduğunu düşündüğün birine karar ver ve sen ısrarla bu mamayı, mama vereceğin gün kuşların önüne koy. Benimkiler hiç bitirmezler ama bu ara yavruları olduğu için baya tüketiyorlar. Öteki çiftim ise tadına ya bakar ya bakmaz. Ama inanıyorum onlar da ihtiyacı olduğunda yiyecektir. Bence durumunuzda kafaya takacak bir şey yok. Siz yeter ki bu ısrarınızdan vazgeçmeyin.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
UMUT ERGÜN BEY'İN ne demek istediğini anlamadım
Demek ıstedıgım Az bişey yapcaksın haftada bir verıceksın mama eger yavruları varsa bıttıkce verceksn eger yemıyolarsa ılk basta bnmkılerde yemedı öbür yemlıklerı kaldırmıstım alıstırmıstım sen ver bişey olmaz cıvıklıgı fılan

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hazır yem alabilirsiniz. Alıştıklarında beğenirlerse 3 günde 1 mamayı gözlüyorlar. Yavrular varsa her gün verilmelidir.

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
hocam mamayı ben yavrulu kuşlara veriyorum, ama yavrular en az 3 günlük oldugu zaman vermeye başlıyorum. pakmama kullanıyorum hafif ıslatıp veriyorum baıla bayıla yiyorlar :) yememeleride çok önemli değil çünki kuşlarımız ihtiyacı kadar yem ve mama tüketiyor fazlasını yemezler. siz yinede yavrululara eksik etmeyin yavru olmayanlarada haftada birkez verseniz yeterli ben bu şekilde beslenme uyguluyorum kuşlarıma iyi yavrular alıyorum, ha haşlama yumurta, maydonoz, havuç elmayıda haftada 3 gün veririm enaz. kolay gelsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AĞIR' Alıntı:
hocam mamayı ben yavrulu kuşlara veriyorum, ama yavrular en az 3 günlük oldugu zaman vermeye başlıyorum. pakmama kullanıyorum hafif ıslatıp veriyorum baıla bayıla yiyorlar :) yememeleride çok önemli değil çünki kuşlarımız ihtiyacı kadar yem ve mama tüketiyor fazlasını yemezler. siz yinede yavrululara eksik etmeyin yavru olmayanlarada haftada birkez verseniz yeterli ben bu şekilde beslenme uyguluyorum kuşlarıma iyi yavrular alıyorum, ha haşlama yumurta, maydonoz, havuç elmayıda haftada 3 gün veririm enaz. kolay gelsin.
Pakmaya kuşlara zararlı. Kursak mantarına yol açabilir. Yedikleri yem tek başına yeterli değildir. Mama ve yeterli vitamine de ihtiyaç duyarlar.

ozgur1

Takipçi Üyemiz
merhaba arkadaşım kolay gelsin aynı bahsettiğin sorunları bende yaşadım ama inanırmısın belediyede çalışıyorum akşam 17:30 da ewde oluyorum ve hemen mama hazırlıyorum hiç üşenmeden salmada kendi yavrularım var damızlık ayırdığım 10 adet ve 10 takımda kuşum var yumurtalı olanlara mama vermiyorum yavrulu ve yumurtasız olanlara hergün üşenmeden mama veriyorum hasta oldular mamayı görünce hemen saldırıyorlar mamayı 18:00 de veriyorum saat 21:00 topluyorum yediler yemediler pek fazla takmıyorum(kendileri bilir:D:D)yani anlicağın üşenmeden yap onlar yer rahat ol...
bu arada yaptığım mama 2 adet havuç--2 adet yumurta-1 yemek kaşığı irmik-1 yemek kaşığı prinç unu--1 yemek kaşığı mısır unu-7 adet bebe bisküvisi--1 çay kaşığı  tarçın--1 çay kaşığı dizaym-256--1 çay kaşığı bira mayası 2 yemek kaşığıda king mama karıştırıyorum afiyetle yiğiyolar

İYİ FORUMLAR...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ben mama tarifleri kitabı hazırlamaya karar verdim...bu sitede çok acaip tarifler var. Kitabın kalın bir kitap olmasını istediğim için adını da Kuşlara hazırlayıp vermemeniz gereken mama tarifleri olacak.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ben mama tarifleri kitabı hazırlamaya karar verdim...bu sitede çok acaip tarifler var. Kitabın kalın bir kitap olmasını istediğim için adını da Kuşlara hazırlayıp vermemeniz gereken mama tarifleri olacak.
Abi ben de senin tavsiyene uyup kendim yapmak yerine hazır aldım gidip bugün :D. Dediğin doğru belki benim yaptığım mama da çok yanlıştı eskiden. Gerçekten bayağı yanlış mama tarifleri var forumda.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Sorun mama tarifi değil aslında maksadımız kuşlarımız en iyi şekilde beslensin tek amaç bu o yüzden üzülüyorum aslında istiyorum ki kuşlarıma faydalı olacak mamayı önlerine koyayım.

hmaraslioglu

Yeni Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
MARAŞLIOĞLU
Bence sizin kuşlarınızın mamayla alakalı bir sorunu yok hiç yemeseydiler sorundu belki ama azda olsa yiyorlarmış demek ki o kadarı yetiyor onlara. Benim kuşlar başta hiç yemiyorlardı sürekli içine kattıklarımı değiştirerek mamalar yaptım sonunda beğendikleri tarifi buldum hepsini asla yemiyorlar ama yiyorlar şükür kalanını alıp camın önüne döküyorum güvercinler yiyor. Hiçte niye hepsi bitmiyor diye düşünmedim buna da şükür.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Üzülmeyin benimkilerde çok uzun süre mırın kırın ettiler ağızlarına koymadılar bir gün baktım gagalarının ucuyla şöyle bir baktılar, şimdi cırklayarak yiyorlar.

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
İyi fikir Günay Bey, yemek yapmayı sevenlerde uğraşır böylece.
ÖRNEĞİN: Karidesli Salata, tahıllı patates kroket, yumurtalı sebze mücveri, kuruyemişli kek, haşhaşlı kurabiye, haşlama mercimek ve bulgurlu makarna salatası, sarımsaklı yoğurt suyuna marine edilmiş kara lahana, gibi HAVALI isimlerle kitap yok satar.

benim mama tarifim:
7 kuşum var hepsine azar azar veriyorum dibini görüyorum hepsin bitiriyorlar :)
1 tane (20 dk haşlanmış) yumurta
1-2 çay kaşığı mısır unu
1-2 çay kaşığı pirinç unu
2 tane sade bisküvi
1 çay kaşığı irmik

yumurtayı rendeliyorum. üstüne bu saydıklarımı koyuyorum. bisküvileri havanda iyice dövüp toz haline getirip hepsini karıştırıp veriyorum hepsini bitiriyorlar..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Mamasiz büyüyen ku$, emzirilmiyen bebek misali olur, ... olur ama, o eksiklik insanda di$lerde, kemiklerde belli eder kendini, ... ku$tada belli eder kendini bu eksiklik, ... !!!

Yavrula takviye olarak verilen bu mama, taaa yumurtalar gelmeden verilmeliki, bilsinler, ali$sinlar, ... $imdi veriyorsunuz belki fakat ku$lar ya bilmiyor, ya gerek duymuyor, fakat bilseler yemedende durmazlar, hele icindeki niger cok mühim, ... yiyeceklerki ebeveynler, yavrularina bunu kusabilsinler, ki, onlarda daha saglikli geli$ebilsinler, ... bu mama olayi Protein kaynagi olarak veriliyor, iyi geli$meleri icin, ... dogada cimlenmi$ tohumlar, ye$illikler ve ne gerekiyor ise var ve uzun yolculuk sonra bulunsa bile bulunuyor, ... dertleri ve i$leri gücleri yavrularini en iyi $ekilde yuvadan cikartabilmek, ... onlar jumbo, rainbow, spangle dertleri yok, ... hatda örümcek dahi yiyorlar, ... tabi evcil olan hayvanlar onlara has yemler yiye yiye vegeterian oldu iyice himayemizde, halbuki etide kismen, eksiklerini görmek icin yerler, ama $imdi tavuk vesayre vermeye kalkmasin kimse, onunda belli türleri ve miktarlari makbùldur, ...  ::)

Mama, hatda bol Protein icerikli mama gibisi yok, bazi tosunlar görüyorum, tombul tombul, analari 3 - 4 yil emzirmi$, ... sonuc ortada yani  ;)

Satan ve bunu üreten bir$eyler dü$ünmü$te piyasaya cikarmi$, ... az besleyin az alin, bizim burda 1 cuvali nemli K1 Vitaminli yavru yemi Türk parasi ile 100 TL ... bana 2 ay gidiyor, ... 12 aya vurun, buda sade hobby, arada sattigimda oluyor, hediye ettigimde, yani hobby`nin kàri olmaz, cünkü beslediginiz hayvan kendini rahat hissetsin diye, eksiklik cekmesin diye elinizden geleni yapiyorsunuz, ... az ise daha kolay ve maliyeti dü$ük olabilir, cok ise ona görede paraya gerek duymak zorunda kalirsiniz, ... hele birde kendine bakamiyan ku$ beslemeye karar veriyor, vay o ku$larin haline, ...  :'(

Yine diyorum, ... saglikli hayvandan ancak saglikli nesil cikar, ... sagliksiz olandanda hangi hàyiri görmeyi arz ediyorsunuz merak ediyorum, hani her$ey cözdük, bir bu kaldi misali, ... sözüm bunu kabul etmiyenlere, ... elde ettigimiz ku$lari yan yana koydugumuzu farz edersek, her$ey ile yeterince beslenilmi$ ve hàla beslenilen ile hemen hemen hic bir$ey görmiyen ku$ kendini duru$unda bile belli ediyor, gözleri bile farkli bakiyor, kimi dim dik, kimi ezik durur, ... tüglerini yolsaniz kanarya kadar ete sahip olur, ve bunlar hep Protein eksikligine dayanan durumlar, ... ondan sonra hep hüzün hep hüsran, ...

Veren versin, veriyorsa K1 Vitaminli olani ve az nemli olani versin, ... neyle nemlendirek derseniz, sade su olur, katkisiz meyve sularida olabilir, kayisi vesayre, ... vermiyende vermesin, ama ku$larinida ya fazla överek anlatmasin, satarkende bilmiyorum artik, ... hayrini görsün artik elinde olanin, ...

Dah cok denilecek varda, ... en iyisi ben  :-X

...