Mama Tarifi Uğur ŞANLI / Sarıyer/ İSTANBUL

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Bütün Besledigimiz Kuşlara Afiyet BaL Şeker Olsunnn...

Siz Degerli Abilerim Kardeşlerimle Kendi Kuşlarıma verdigim mamanın İçine Koyduklarımı Paylaşmak İstedim Aslında Video Çekicektim Ama Evde Tek Başına Oldugum İçin Video Çekmek Nasip olmadı.

Mamanın İçine Koyduklarım.

Galeta Unu
Prinç Unu
Mısır Unu
İrmik
Bebe Biskuvisi
Kırmızı Biber(Çok Az Miktarda)
Kekik ( Bence Kuşlar Bayılıyor Buna)
Keçi Boynuzu Tozu
Havuç
Kıvırcık
Kırmızı Lahana
Maydonoz ( Az Miktarda)
Bal ( Bunu Kullanırken Ayar Çok Önemli)
Diazem 256 ( Resmin İçine Eklemeyi Unutmuşum)

Mamayı Hazırladıktan Sonra Kuşlarımın Önüne Sunarken Yumurtanın Yanında İçine Haşlanmış Bugday Kokuyorum. Bugday E vitamini Açısından Çok Zenginmiş.

Ben Kendi Bildigim Dogruları Siz Degerli Abilerimle Kardeşlerimle Paylaşmak İstedim. Yanlış Yaptıgım Kuşlara Zararlı Oldugunu Düşündügünüz Katkılar varsa mamamın İçinde Beni Uyarırsanız Çok Sevinirim.

Gerçek Bilgi Paylaşılan Bilgidir...Bildiklerinizi Paylaşmanız Dilegiyle.
Saygılar...

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Tebrik ederim görsel olarakta çok güzel bir bilgi paylaşımı olmuş. Elinize sağlık, sağolun.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
ben bile yerim valla afiyet olsun kuşlarınıza.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bu tarifte yumurta yok değilmi? Benim mamalar yapış yapış oluyor, mercimek köftesi gibi yapıp vericem artık o derece diyeyim. Vede benim mamalarım çabuk bozuluyor. Yumurtamı bozuyor acaba havuç bol koyuyorum omu sulandırıyorda bozuyor. Öğleden sonra denk gelip baktım bir gün resmen atılacak gibi olmuştu. Birde yumurtasız deneyeyim bakayım.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Canan NUMAN' Alıntı:
Bu tarifte yumurta yok değilmi? Benim mamalar yapış yapış oluyor, mercimek köftesi gibi yapıp vericem artık o derece diyeyim. Vede benim mamalarım çabuk bozuluyor. Yumurtamı bozuyor acaba havuç bol koyuyorum omu sulandırıyorda bozuyor. Öğleden sonra denk gelip baktım bir gün resmen atılacak gibi olmuştu. Birde yumurtasız deneyeyim bakayım.
Mamayı Hazırladıktan Sonra. Yumurtayı Güzelce Haşlayıp Soguduktan Sonra Rendeliyoruz.Mamayla Karıştırıp Kuşlarımızın Önüne Sunuyoruz.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Uğur kardeş buğdayı arada çimlendirip verirsen daha çok faydasını görürsün.Mama karışımın gerçekten çok güzel,ama yuvadan atlamak üzere olan çiftlere fazla verme kızgınlıktan yavrulara zarar vermesin...

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Canan Hanım yumurtayı soğumadan rendelerseniz buharı mama kıvamını bozar,ayrıca havucu çok aşırı kullanmanıza gerek yok.10çift kuşa yavru sayısına göre 1-2 yumurta,iri bir havuç fazlasıyla yeterli gelecektir...Mama olarak ne kullanıyosunuz.