önceden benim gibi mama yapmayi bilmeyen arkadaslarimiz vardir. ben onlar icin bir mama tarifi vermek istiyorum. forumda bi kac tarife baktim ve kendi karisimimi hazirladim. tabi efekan kardesimizin verdigi bilgi sayesinde boyle bisi oldu kendisine huzurunuzda tesekkur ederim...
MALZEMELER
- biraz etimek
- 1.5yemek kaşigi(yk) misir unu
- 1.5yk pirinç unu
- 1.5yk irmik
- yarim çay kaşigi tarcin
- çeyrek çay kaşigi keci boynuzu (un halinde olacak)
- 2-3orta buyuklukte ceviz(7-8tane findikta olabilir)
- 6-7adet bebe bisküvisi
etimek bisküvi ve cevizleri (ayri ayri) un haline getirin havanda döverek yada rondodan gecirerek yapabilirsiniz bunu. diger malzemeleri de icine dokerek güzelce kariştırın.
not:bu karisimi kavonozda buzdolabina koyarak 2-4ay arasi saklayabilirsiniz
YAPİLİSİ
bir yumurtayi haslayin ve soguduktan sonra yarisini rendenin ufak tarafinda rendeleyin. yine ayni sekilde ortaboy bir havucun ¼ ünü rendeleyin. hazirlanan karisimdan tepeleme bir yemek kasigi ilave ederek guzelce karistirin.
kuşlariniza afiyet olsun
not: benimkiler cok sevdi ilk defa mama vermeme ragmen resmen yemlige koşturdular. egerki tarifi uygularsaniz yorum olarak gozlemlerinizi yazarsaniz sevinirim....
MALZEMELER
- biraz etimek
- 1.5yemek kaşigi(yk) misir unu
- 1.5yk pirinç unu
- 1.5yk irmik
- yarim çay kaşigi tarcin
- çeyrek çay kaşigi keci boynuzu (un halinde olacak)
- 2-3orta buyuklukte ceviz(7-8tane findikta olabilir)
- 6-7adet bebe bisküvisi
etimek bisküvi ve cevizleri (ayri ayri) un haline getirin havanda döverek yada rondodan gecirerek yapabilirsiniz bunu. diger malzemeleri de icine dokerek güzelce kariştırın.
not:bu karisimi kavonozda buzdolabina koyarak 2-4ay arasi saklayabilirsiniz
YAPİLİSİ
bir yumurtayi haslayin ve soguduktan sonra yarisini rendenin ufak tarafinda rendeleyin. yine ayni sekilde ortaboy bir havucun ¼ ünü rendeleyin. hazirlanan karisimdan tepeleme bir yemek kasigi ilave ederek guzelce karistirin.
kuşlariniza afiyet olsun
not: benimkiler cok sevdi ilk defa mama vermeme ragmen resmen yemlige koşturdular. egerki tarifi uygularsaniz yorum olarak gozlemlerinizi yazarsaniz sevinirim....