mama tarifi

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
önceden benim gibi mama yapmayi bilmeyen arkadaslarimiz vardir. ben onlar icin bir mama tarifi vermek istiyorum. forumda bi kac tarife baktim ve kendi karisimimi hazirladim. tabi efekan kardesimizin verdigi bilgi sayesinde boyle bisi oldu kendisine huzurunuzda tesekkur ederim...
MALZEMELER
- biraz etimek
- 1.5yemek kaşigi(yk) misir unu
- 1.5yk pirinç unu
- 1.5yk irmik
- yarim çay kaşigi tarcin
- çeyrek çay kaşigi keci boynuzu (un halinde olacak)
- 2-3orta buyuklukte ceviz(7-8tane findikta olabilir)
- 6-7adet bebe bisküvisi

etimek bisküvi ve cevizleri (ayri ayri) un haline getirin havanda döverek yada rondodan gecirerek yapabilirsiniz bunu. diger malzemeleri de icine dokerek güzelce kariştırın.
not:bu karisimi kavonozda buzdolabina koyarak 2-4ay arasi saklayabilirsiniz

YAPİLİSİ
bir yumurtayi haslayin ve soguduktan sonra yarisini rendenin ufak tarafinda rendeleyin. yine ayni sekilde ortaboy bir havucun ¼ ünü  rendeleyin. hazirlanan karisimdan tepeleme bir yemek kasigi ilave ederek guzelce karistirin.
kuşlariniza afiyet olsun:)

not: benimkiler cok sevdi ilk defa mama vermeme ragmen resmen yemlige koşturdular. egerki tarifi uygularsaniz yorum olarak gozlemlerinizi yazarsaniz sevinirim....

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Benim için büyük bir gurur oldu. Teşekkür ederim Özgür abi.

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
asıl ben sana tesekkur ederim kardesim bilgilerini paylastigin icin

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
tesadüfe bak :) aynı ölçülerde mamayı bende yapıyorum ama ben ceviz yada fındık ve tarçın koymuyorum, benimkilerde bayılarak yiyorlar, bakalım tarçın ve cevizde deneyeceğim mutlaka. o zaman kuşların ne kadar mama tükettiklerini sevip sevmediklerini yazarım. çok teşekkürler.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
mama tarifi güzel ama içindeki mısır unu mamayı bekletenler için sorun yapar mamanın acımasını sağlar. bekletilen mamalarda.

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
buz dolabinda saklanacaği icin pek birsey olcagini zannetmiyorum. ayrica yumurtanin kabugunu biraz havanda doverek mamaya ilave edin ozellikle yawru bekleyenler idn super olur ve annenin yumurlayinca kaybettiklerini geri getirir. eger yumurta kabugu da koyacaksaniz kabukta yapisip kalan zarı cikartmayi unutmayin. not: ne yalan soyliim o mamadan bende yedim ve kuslarima kalmadi yarin yenisini yapicam:)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben mamayı günlük yapıp yemediklerini atıyorum. Yani benim için sorun olmuyor.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
buzdolabındada bekletsen acıyor arkadaşım. benden tavsiye sadece kuşların begenip yiyorsa sorun yok. hemen aynı gün tüketilince sorun olmuyor.