mama verme

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
GÜNAYDIN

Yavrulu çiftlerimize gece olmak üzere haftada 2- 3 defa yumurtalı mama vermek yavruların gelişiminde ne gibi etkiler yapacaktır.??

Saygılarımla

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yavrulu çiftime hergün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yumurtalı mama veriyorum 3 günde birde öğlenleri sadece yumurtayı rendeleyip mamalıklara koyuyorum haftada 2 - 3 yumurta maması vermek bence çok az yavruların gelişimi sadece darı ile olmaz kanatindeyim

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
gece vermeniz pek bi yarar sağlamaz sizde benim gibi sabah erken kalkanlardan iseniz akşamdan yumurtayı haşlayın soymadan dolaba koyun bütün malzemeleride akşamdan elinizin altına çıkartın sabah 5 dk da işinizi bitirirsiniz mama vermez iseniz hem yavruların gelişiminde hemde anaçların sağlıklarında ciddi bozulmalar meydana gelir unutmayın doğadaki bir muhabbet kuşu en fazla 3 yavru verir onlardan 6-7 yavru almak istiyorsak bakımı güzel olmalı saygılarımla

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavrulu çiftlerinize yumurta oranını fazla kaçırmamak kaydıyla hergün vermeniz ve sabah vermeniz daha iyi olur

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yavrulu çiftlerinize yumurta oranını fazla kaçırmamak kaydıyla hergün vermeniz ve sabah vermeniz daha iyi olur
Şahin Abi ben sabah 7:00 da ve akşam 17:00 da mamaveriyorum 3 günde birde öğlenleri yumurtayı yanlız rendeleyerek başka birşey katmadan veriyorum yumurtanın fazla olması negibi problen oluşturur akşamlarıda saat 19:30 a kadar ışıkları yanık

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
enginersin' Alıntı:
Şahin Abi ben sabah 7:00 da ve akşam 17:00 da mamaveriyorum 3 günde birde öğlenleri yumurtayı yanlız rendeleyerek başka birşey katmadan veriyorum yumurtanın fazla olması negibi problen oluşturur akşamlarıda saat 19:30 a kadar ışıkları yanık
Mamayla karıştırıp veriyorsan yeterli. Vücotta protein değerinin fazla birikmesi sonucu proteinin fazlası yağa dönüştürülür. Kuşlarda olağandan fazla yağlanma meydana gelir. İlerleyen zamanda karaciğerdede yağlanma yapmaya başlarki bu verimden düşmeye kadar götürür

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
enginersin' Alıntı:
anladım abi ozaman öğlen sade yumurta vermeden sadece sabah akşam mama ile karışık yumurta yeterli teşekkürler
Günde bir sefer mama yeterli oda sabah saatlerinde verilmelidir...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
enginersin' Alıntı:
anladım abi ozaman öğlen sade yumurta vermeden sadece sabah akşam mama ile karışık yumurta yeterli teşekkürler
Yahya beyinde belirttiği gibi sadece sabah vermen yeterli.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Günde 1 sefer erken saatlerde yavrulu ve yavrusuz ayrımı yapılarak yavruların adet sayısına göre mamalıklarına  mama miktarını ayarlayıp verilmesi yeterli olur.
Yavrulu kuşlara hergün.Yumurtada ki kuşlara haftada 1-2 kez vermek şartıyla uygulama yapmaktayım.Aşırı kilo alımını önlemek amaçlı.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
her gün sabah 6 da öğlen 12 de mama veriyoruz günde iki defa sadece yavrusu olanlara ve yavru muhabbet kuşlarına zayıf olan muhabbet kuşlarına ara sıra veriyoruz yavruların sağlığı açısından mama çok önemli tek yemle yavrular ona göre gelişir mamanın rolü çok büyük yavruların gelişiminde

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Sabahları mama verirken yemliğini çıkartmalımıyız yoksa oda durmalımı ?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
değerli arkadaşlar kaçırdığımız bir konuya değinmelte fayda var tum arkadaşlar dolaptan çıkar ver derler ve belki kendi elimizle kuşlarımızı ve yavruları hasta ediyoruz dalaptan çıkarıldığında tum yıyecekler ODA CICAKLIĞINDA BİRAZ BEKLETEREK ISINMASINI BUZ DOLABINDAN ÇIKARIP VERDİKLERİMİZ SOĞUK OLACAĞINDAN KUŞLARIMIZA ZARAR VERECEKTİR SLM

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yavrulu kuşlara sabah akşam azar azar yeteri kadar sadece yumurta veriyorum hem yavrular hızla ve sağlıklı büyüyor hemde anne baba fazla yorulmuyorlar
uzun bir süredir bu şekilde besliyorum yavrulu kuşları
maşallah her kuluçka döneminde yavrular 6-5 ten aşağı kalmıyor...