Maşallahınızı Esirgemeyin ve Bir Kaç Soru

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Merhaba herkese, görmüş olduğunuz kuşları cumartesi günü teslim aldım ırklarını bilmiyorum sizce nedir erkek çok azgın sürekli çiftleşmek istiyor ama dişi pek yüz vermiyor olsada erkeği sürekli kaşıyor dişi fazla durgun alışamadı yeni yerine herhalde erkekte dişiyi kaşıyor sürekli öpüşüyorlar erkek ara sıra kusuyor dişiyi besliyor dişi henüz yuvalığa hiç girmedi kızgın olduğunu düşünüyorum dişinin sizce bu çiftten verim alırmıyım ve kafes düzenimiz nasıl duruyor kafes yatak odasında rahatsız eden yok yüksekte duruyor şimdiden herkese teşekkürler

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
MaşaAllah herşey tamam.Biraz sabır bekleyeceksiniz.Slm

arif22

Yeni Üyemiz
Adı
arif
Soyadı
açıkbaş
kuşlara maşallah.. Bu arada ben de bir soru sorayım.. fotoğraftaki dişinin göğsünde ince bir çizgi var dikkat ettiyseniz bu durum normal midir? Benim de kuşlarımda aynı çizgi var şu an braz daha derin ve belirgin olarak sıkıntılı bir durum var mı?

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Dişi erkekten biraz daha iri duruyor farkettiyseniz dişinin yem yediğini hiç görmedim daha belkide ondan öyledir onun haricinde hastalık belirtisine rastlamadım.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Arif AÇIKBAŞ' Alıntı:
kuşlara maşallah.. Bu arada ben de bir soru sorayım.. fotoğraftaki dişinin göğsünde ince bir çizgi var dikkat ettiyseniz bu durum normal midir? Benim de kuşlarımda aynı çizgi var şu an braz daha derin ve belirgin olarak sıkıntılı bir durum var mı?
Bu çizgi kuşun daha önce yumurtaya yattığını gösterir.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
:) bunu bilmiyordum Bülent Bey teşekkürler sayenizde öğrenmiş olduk sizce nasılllar verim alabilirmiyim bu çiftten ?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Maşallah çok güzel kuşlar.Verim alabilmeniz birazda sizin bakımınızla alakalı

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Sizce neler yapmam lazım ? yaptıklarımı sıralıyayım : günlük su değişimi , günlük yemliklerin kontrolu , haftada bir taban temizliği , 2-3 günde bir yumurta maması , sessiz sakin bir ortam , akşamları 2 saat ışık açıyorum onlara 6-8 arası yaptıklarım bunlar ara sıra müzik açıyorum odada kimse yok tabii sadece kuşlar :)

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Tekli üretimler, çoklu üretimlere göre biraz daha uzun sürebiliyor. Çünkü çoklu üretimde çiftler yerine çabuk alışıyor ve öbür kuşların içerisinde bir güven hissediyor. Evde verim almaya çalışan bir arkadaş uzun zamandan beri yumurta alamadığını söyledi ve bir çiftini bana bıraktı. Benim üretimhanede 5 yumurta verdi. 3 yavru çıktı biri öldü. Evde yapılan tekli üretimlerde kuşların üzerindeki tedirginliği atması biraz zaman alıyor. İnşallah verim alırsınız. Biraz sabır gerekecek.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Olmadı bir çift daha koyarım bir kafes daha alırım kafesleri üst üste koyarım olur biter madem bir işe gönül verdik bu işi sevdik devamıda gelsin o zaman inşallah.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Elimden geleni yapıyorum yeterki rahatları yerinde olsun kısa bir süre yanlız çift olarak bakıcam olmadı bir 2 çifte çıkıcam hayırlısı artık bakalım..

arif22

Yeni Üyemiz
Adı
arif
Soyadı
açıkbaş
Bülent BAĞ' Alıntı:
Bu çizgi kuşun daha önce yumurtaya yattığını gösterir.
Bülent Bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler ancak bahsettiğim o çizgi 2 çiftimde de var.. Birinci çiftim hollanda ve evet yavru alındı. 2. çiftim ise daha 7 aylık ve yavru alınmadı.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
İnşallah bakalım dişi pek yanaşmıyor çiftleşmeye ama henüz hazır değil diye düşünüyorum hayırlısı en kısa zamanda yumurtalarında resmini gösteririm inşallah :)

E.Karaman

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KARAMAN
Arif AÇIKBAŞ' Alıntı:
Bülent Bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler ancak bahsettiğim o çizgi 2 çiftimde de var.. Birinci çiftim hollanda ve evet yavru alındı. 2. çiftim ise daha 7 aylık ve yavru alınmadı.
Bu çizgi fazla kilolardan kaynaklanıyor diye biliyorum ama üstadlar daha iyi bilir tabi. çok yağ yapıcı yiyeceker vermesseniz zannımca daha faydalı olur.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Bonnie yem veriyorum arada sırada yumurta maması zaten yumurta mamasının tadına bıle bakmadı dişi bana geldiğinde böyleydi acaba dişiyi gün aşırı salsam yağlanmadan çıkarmı eğer yağlanma varsa yoksa kısa perhizemi sokayım fikirleriniz benim için önemli üstadlar..

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Erkek hergün coşuyor ama dişi aval aval bakıyor kımıldamıyor bile yerinden erkeği kaşıyıp duruyor bakalım ne olacak