emula85
Üyemiz
Arkadaşlar, yeni üretimhanem için kafes alacağım. Mdf,sunta ve tel kafes arasında kararsız kaldım. Üçüde ortalama aynı fiyata geliyor. Hangisini önerirsiniz? Avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte lütfen.
Malesef bayağı pahallı bi malzeme :/Güray KAYA' Alıntı:Compact laminat cok pahalı bir malzeme değilmi?
ben istanbul kafesden 10lu salma box aldım üç yıldır boyası kalmadan kullanıyorum çok memnunum. öncelikle kirlendiğinde bir kovaya deterjan çamaşır suyu doldurup banyoda yıkıyorum bit falan olursa hepsinin canını okuyor.M.Yalçın YILMAZ' Alıntı:Yerim dar olduğu için alt ızgaralı pvc kafes aldım yerime göre uygun ancak memunmuyum derseniz tel kafesi tercih edenlerdenim. Temizlik açısından pvc lere kağıt koyudğumdan onu alıp yenisini koyuyorum, tel kafeslerde ise yine ızgarayı çıkarıp spatula ile yukardan aşağı doğru sıyırdığınızda pislikler gidiyor. Hava akımına gelince pvc de tek tarafdan gelirken, telde 3 - 4 tarafdan hava akışı sağlanıyor. Yuvalık kısmı pvc kafeslerde öne takabiliyorsunuz ayrı yuvalık yada kendindne yuvalıklı olmak üzere iki kısım var. Tellerde yandan takıyorsunuz. Yandan takmayı çoğu üretici öneriyor kuşların yemlikleri yandan daha erken görüp akıllarına yerleştirdiklerini söylüyorlar karşıdan gördüklerinde biraz daha geç alışabilme özelliği var diyorlar bunu uzun süre gözlemleme şansım olmadığı için duyum olarak söylüyorum. Pvc kafeslerde genel temizlik silme vs. olarak uğraştırırken tel kafeslerde su tuttuğunuzda daha kolay yıkayabiliyorsunuz. Taşıma konusunda tel kafesler avantajlı. Bende yakın zamanda yeni yerime geçicem ve kesinlikle tel kafes yaptırıp duvara asma aparatı ile asıp o şekilde kullanacağım. Benimde yanlış bildiklerim olabilir, bildiğim kadarı ile inş. yardımcı olabilmişimdir. Hayırlı, sağlıklı, üretimler.