MDF KAFES mi? TEL KAFES Mİ? SUNTA KAFES Mİ?

emula85

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Bey
Arkadaşlar, yeni üretimhanem için kafes alacağım. Mdf,sunta ve tel kafes arasında kararsız kaldım. Üçüde ortalama aynı fiyata geliyor. Hangisini önerirsiniz? Avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte lütfen.

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Yerim dar olduğu için alt ızgaralı pvc kafes aldım yerime göre uygun ancak memunmuyum derseniz tel kafesi tercih edenlerdenim. Temizlik açısından pvc lere kağıt koyudğumdan onu alıp yenisini koyuyorum, tel kafeslerde ise yine ızgarayı çıkarıp spatula ile yukardan aşağı doğru sıyırdığınızda pislikler gidiyor. Hava akımına gelince pvc de tek tarafdan gelirken, telde 3 - 4 tarafdan hava akışı sağlanıyor. Yuvalık kısmı pvc kafeslerde öne takabiliyorsunuz ayrı yuvalık yada kendindne yuvalıklı olmak üzere iki kısım var. Tellerde yandan takıyorsunuz. Yandan takmayı çoğu üretici öneriyor kuşların yemlikleri yandan daha erken görüp akıllarına yerleştirdiklerini söylüyorlar karşıdan gördüklerinde biraz daha geç alışabilme özelliği var diyorlar bunu uzun süre gözlemleme şansım olmadığı için duyum olarak söylüyorum. Pvc kafeslerde genel temizlik silme vs. olarak uğraştırırken tel kafeslerde su tuttuğunuzda daha kolay yıkayabiliyorsunuz. Taşıma konusunda tel kafesler avantajlı. Bende yakın zamanda yeni yerime geçicem ve kesinlikle tel kafes yaptırıp duvara asma aparatı ile asıp o şekilde kullanacağım. Benimde yanlış bildiklerim olabilir, bildiğim kadarı ile inş. yardımcı olabilmişimdir. Hayırlı, sağlıklı, üretimler.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Evimde pvc ve mdf box denedim kuşlarım mutsuzdu.
Kafese geçtim hayvanlar bir hareketlendi bir mutlu oldular anlatamam.3 çiftime hagen kafes aldım şimdi sıra diğer çiftime de almaya

naims

Yeni Üyemiz
Adı
naim
Soyadı
sen
bende takipdeyim yeni yapacağım mini hobihaneye alıcam pvc pahalı cok

babacan

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
babacan
Arkadaslar size tavsiye edebilecegim en iyi malzeme kompakt laminattir. Bu malzemeden dolap kafes bence en idealidir.Bircok yurtdisi üretici eski kafeslerinden vazgecip bu sisteme gecis yapmislardir.

COMPACT LAMİNAT NEDİR?

Compact laminat, fenol esaslı recine emdirilmiş kraft kağıtları ile en üstte melamin esaslı recine emdirilmiş dekor kağıdının 150ºC sıcaklıkta 100 kg/cmº² basinc altında 90 dakika preslenmesiyle oluşan panellerdir. Kalınlık olarak 2 mm. ile 40 mm. arasında üretim yapılabilmektedir. Genel olarak cubicle sistemlerde 12 mm., Cephe kaplamalarında 6-8-10 mm. ve laboratuar tezgahlarında ise 20 mm. kalınlık uygulanır.

KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLER

-Darbe ve mekanik basınçlara karşı dayanıklıdır.
-Yangın geciktirici özelliğe sahiptir.
-Çürümez, donmaz, bakteri barındırmaz, spor oluşumunu engeller.
-Çizilmeye, çatlamaya ve kırılmaya karşı dayanimi çok yüksektir.
-Homojendir, sudan etkilenmez.
KULLANIM ALANLARI

- Islak hacimlerde CUBICLE sistemler;
1. Tuvalet / Duş / Soyunma Kabini
2. compact Tezgahı
3. Pisuvar Bölmesi
4. Soyunma Dolabı
5. Oturma Bankı
- Cephe ve Duvar Kaplamaları;
1. Dış cephe kaplaması
2. Duvar kaplaması
3. Ameliyathane kaplaması
4. Labaratuar tezgahı;
- Özel İmalatlar;
1. 40 mm kasalı kapı
2. Şaft kapağı
3. Dış mekanlar için masa tablası
... ve suya karşı dayanımın mutlak olduğu her türlü imalatta

tüm üretici arkadaslardan ricam kuslarimizi cok dar kafeslere kapatmiyalim.Kafeslerimiz genis olsun kuslar iclerinde rahatca hareket edip kanatlarini calistirabilsinler bu onlarin dogal hakki...

Tesekkürler...

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
ÜRETİCİ AÇISINDAN PVC KAFES KUŞ AÇISINDAN TEL KAFES IYIDIR BENCE
ÖNEMLİOLAN KUSLARIN DOGAL VE SAGLIKLIORTAMI YASAMASIANA URAL LDUGU ICIN TERCIHIM TEL KAFESTEN YANA 

okangurbuz34354

Yeni Üyemiz
Adı
okan
Soyadı
gurbuz
M.Yalçın YILMAZ' Alıntı:
Yerim dar olduğu için alt ızgaralı pvc kafes aldım yerime göre uygun ancak memunmuyum derseniz tel kafesi tercih edenlerdenim. Temizlik açısından pvc lere kağıt koyudğumdan onu alıp yenisini koyuyorum, tel kafeslerde ise yine ızgarayı çıkarıp spatula ile yukardan aşağı doğru sıyırdığınızda pislikler gidiyor. Hava akımına gelince pvc de tek tarafdan gelirken, telde 3 - 4 tarafdan hava akışı sağlanıyor. Yuvalık kısmı pvc kafeslerde öne takabiliyorsunuz ayrı yuvalık yada kendindne yuvalıklı olmak üzere iki kısım var. Tellerde yandan takıyorsunuz. Yandan takmayı çoğu üretici öneriyor kuşların yemlikleri yandan daha erken görüp akıllarına yerleştirdiklerini söylüyorlar karşıdan gördüklerinde biraz daha geç alışabilme özelliği var diyorlar bunu uzun süre gözlemleme şansım olmadığı için duyum olarak söylüyorum. Pvc kafeslerde genel temizlik silme vs. olarak uğraştırırken tel kafeslerde su tuttuğunuzda daha kolay yıkayabiliyorsunuz. Taşıma konusunda tel kafesler avantajlı. Bende yakın zamanda yeni yerime geçicem ve kesinlikle tel kafes yaptırıp duvara asma aparatı ile asıp o şekilde kullanacağım. Benimde yanlış bildiklerim olabilir, bildiğim kadarı ile inş. yardımcı olabilmişimdir. Hayırlı, sağlıklı, üretimler.
ben istanbul kafesden 10lu salma box aldım üç yıldır boyası kalmadan kullanıyorum çok memnunum. öncelikle kirlendiğinde bir kovaya deterjan çamaşır suyu doldurup banyoda yıkıyorum bit falan olursa hepsinin canını okuyor.  :)  ;D güzel duruladıktan sonra kafes ilk gün ki gibi oldu. çok mutlu oldum sanki yeni kafes almış gibi oldum..  biliyoruz ki kuşların en büyük düşmanı ceryan. yani hava akımına kapılan kuşun hasta olması çok kolay. pvc kafes aldığımdan beri zatüre olan kuşum olmadı çünkü kafeslerin dört biryanı kapalı olduğundan ceryan alma ihtimali kalmıyor.. o konuda kesinlikle çok koruyucu.. tel kafesin piliğinden yıllardır bıkmıştım. pvc kafesimden çok memnunum. hafif yıkaması kolay. tel kafesin bu güne kadar bi avantajını görmedim. ama salmada tel salma biraz daha iyi olabilir diye düşünüyorum fakat yinede işin içine temizlik girince salmanında pisliği insanı bezdirir.bu iş zevk işi yani temiz olması gerekir ki mutlu olayım yaptığm uğraştan zevk alıyım diye duşunuyorum. çok memnunum yenisini sonradan bir tane de 5 li aldım . alt tepsileri degişmiş çok güzel olmuş . tavsiye ederim..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
bst kafesten 8 gözlü pvc kafes aldım.derdim tasam bitti.bundan önce hamallık yapıyomuşum.otomatik yemlik suluk sistemi var.mükemmel işliyor.kuşlarda hemen alışıyo.hespsi yavruluğa girip çıkıyo.tavsiye ederim.temizliğide çok rahat.her parçası yıkanıyor.

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Suntadan kafes olmaz. İmkan varsa MDFlam en güzeli temizi. Daha ucuz ve hafif olsun deniyorsa pvc kafesler de kullanılabilir.
Kimi üreticiler tel kafesin daha verimli olduğunu söylüyor. Ben pvc box kullanıyorum pek bir zararını görmedim.