Mısır Çarşısı hakkındaki gözlemlerim

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Merhaba dostlar öncelikle hepinize selam olsun :) Geçen gün nerde ne var diye biraz araştırmaya çıktım. Çıkmadan önce biraz araştırma yaptım. Mısır Çarşısı kuşçuları ve malzemecileri hakkında genel görüş olumsuzdu. Yurtdışı üretimi kuşların kaçak ve usulsüz yollarla, hayvanlara eziyet edilerek getirildiği söyleniyordu. Fakat yaptığım gözlemlerde şu sonuçlara ulaştım:

1 - Gezdiğinizde hayvanlara eziyet etmiş, soğukta bırakmış dükkanlar da görünüyorsunuz ; tam tersi olarak canlılara çok değer verip müthiş bir özenle bakan dükkanlarda görüyorsunuz.
2 - Malzemecilerde fiyatlar çok pahalı(Örn: 15x20x20 bir yuvalık 20TL ve asla indirim yapılmıyor.) .
3 - Kuşlar açısından kesinlikle üretici abilerimizden almanızı tavsiye ediyorum. Fakat aradığınızı bulamadığınız zaman aklınızda bulunsun burası da . Çok kaliteli kanlar ve renkler bulmak mümkün. Fiyatlar genel olarak ucuz ve ya normal denebilecek seviyede.(Yerli yavrular : 20- 25 TL , Çekler : 30-35 TL Sultanlar : 70 TL Golden finchler : 100-120 TL Jumbo bilezikli yavrular : 120 TL)
4- Samimi satıcılar ve dükkanlar bulabiliyorsunuz.
5- Seçenek ve çeşitlilik de fazla oluyor.

Sürş - ü lisan ettiysek affola . Gözlemlerimle sizlere yardımcı olabilmekti amacım. Sizlere yararlı bilgiler sunabildiysem ne ala. Hayırlı üretimler :)

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Mısır çarşısında en çok gözüme çarpan şey kocaman kazları hindileri kendi ile aynı boyutta kafese koymaları hayırlısı olsun..

mumit

Takipçi Üyemiz
Merhaba tugay dereli; yazmış olduğunuz yerli kuş 20-25 tl eğer perakende satış fiyatıysa onlar kesinlikle yerli değildir. mısır çarşı esnafı yerli kuşları 16,5 a alanda var 18 e alan da var o kadar az kar koyup satmazlar :) sonuçta canlı hayvan ölümlerde olur....
o kuşlar yerli değil 10-11 tl ye alınan ithal kuş yada izmir in küçük boylu kalitesiz kuşlarıdır.

çekler e gelince çek kuşun aralarında yerlide var karışıktır.fiyatı perakende olarak uygundur.

jumbo lara gelince aralarında çok az sayıda güzel vasıflı jumbo çıkıyor.... geliş fiyatı seçmecesiz kasası 3500-4000 tl dir içinde kasada 50-55 adet arası oluyor  kasada 2-3 tane vasıflı çıkıyor. o vasıflı kuşu fark edip kaparsanız 120 tl ye ucuza almış olursun diğerleri bana göre pahalıdır....

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
gözlemlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
gözlemlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Merhaba tugay dereli; yazmış olduğunuz yerli kuş 20-25 tl eğer perakende satış fiyatıysa onlar kesinlikle yerli değildir. mısır çarşı esnafı yerli kuşları 16,5 a alanda var 18 e alan da var o kadar az kar koyup satmazlar :) sonuçta canlı hayvan ölümlerde olur....
o kuşlar yerli değil 10-11 tl ye alınan ithal kuş yada izmir in küçük boylu kalitesiz kuşlarıdır.

çekler e gelince çek kuşun aralarında yerlide var karışıktır.fiyatı perakende olarak uygundur.

jumbo lara gelince aralarında çok az sayıda güzel vasıflı jumbo çıkıyor.... geliş fiyatı seçmecesiz kasası 3500-4000 tl dir içinde kasada 50-55 adet arası oluyor  kasada 2-3 tane vasıflı çıkıyor. o vasıflı kuşu fark edip kaparsanız 120 tl ye ucuza almış olursun diğerleri bana göre pahalıdır....
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim Mehmet Bey :) Konuşmanın başında belirttiğim gibi işi dolandırıcılığa dökmüş kişiler de var fakat bu işi layığıyla yapanlarda var . Çek ve yerliler konusundaki görüşünüze katılmıyorum . Çünkü gördüm ve uzun süre inceleyip bu yorumlarda bulundum . Dediğim gibi vasıflı çekleri jumbo diye satanları da gördüm, çok vasıflı jumbolar satanları da .Tecrübesiz ve yeterince araştırma yapmamış insanların tercih etmemesi gereken bir bölge o konuda haklısınız :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
burada ki ingiliz kuşların çoğu da vasıfsız,yani mısır çarşısına gitmeye gerek yok birde ingiliz kuşlara jumbo diyenler var bence site içinde de "maşallah " yerine eleştiri olsa ne güzel olur aynı mısır çarşısını elleştirdiğiniz gibi forum içinde ki kuşlarısa değerlendirin naçizhane fikrim