muabbet kuşuna ayna almalı mıyım?

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
arkadaşlar yavru bi kuş aldım. 1 -2 aylık. soduğum herkes ayna alma kafese dedi. ayna alırsan konuşmaz dedi. doğrumudur? ayna olmayınca da hayvan sus pus oturuyor. ötmüyor bile.?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
almayın ayna konuşturmak veya yanına eş almak istiyorsanız

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
denizcivil' Alıntı:
arkadaşlar yavru bi kuş aldım. 1 -2 aylık. soduğum herkes ayna alma kafese dedi. ayna alırsan konuşmaz dedi. doğrumudur? ayna olmayınca da hayvan sus pus oturuyor. ötmüyor bile.?

Maksat o zaten, aynayla değil sizinle arkadaş olacak. onu siz konuşturucaksınız.
ayna varsa size ihtiyaç duymaz.  öyle oluncada sizi değil kendini taklit eder.
yani aynada gördüğünü taklit eder.

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
ayna yok eş de yok sorun olur ama dimi. ilerde eş almam gerekecek? ee o zamn da onunla arkadaş olacak gene onu taklit  edecek ??? ya da doğrusu nedir?

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
kuşunuzla yeteri kadar ilgilenirseniz, sizinle arkadaş olur,
böylece stres yapmaz, eğer ilgilenecek kadar zamanınız yoksa, kafesine ayna takın. böylece strese girmez.  illaki eş almak zorunda değilsiniz. tercihinze kalmış.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Bakın benim 1,5 aylık erkek bir kuşum var.Bende aynı sizin gibi ayna alayım diye heveslendim bana kesinlikle alma diye defalarca söylediler.İyi'ki söylemişler kuşum şimdi babacık ve cici kuş diyor şimdi yeni kelime olarak aşkım demeyi öğretiyorum saygılarımla.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Aynayı kesinlikle tavsiye etmem.. Zira hem size alışması çok zaman alır hemde erişkinliğe girdikten sonra aynadaki kuşa (kendisine) yem kusmaya yeltenecektir.. akabinde kustuğu yem kabul edilmeyince geri yutucak olduğu mukoza kursak iltihaplanmasına yol açabilir.. Bu durum ayrıca kuşun strese girmesine neden olur.. Tek olsun çift olsun aynanın kullanılmaması gerek bence.. Etik açıdanda bu böyle..

-orhan--

Takipçi Üyemiz
Adı
Orhan
Soyadı
ESKİCİOĞLU
Vedat ŞEN' Alıntı:
Aynayı kesinlikle tavsiye etmem.. Zira hem size alışması çok zaman alır hemde erişkinliğe girdikten sonra aynadaki kuşa (kendisine) yem kusmaya yeltenecektir.. akabinde kustuğu yem kabul edilmeyince geri yutucak olduğu mukoza kursak iltihaplanmasına yol açabilir.. Bu durum ayrıca kuşun strese girmesine neden olur.. Tek olsun çift olsun aynanın kullanılmaması gerek bence.. Etik açıdanda bu böyle..
+2

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Vedat ŞEN' Alıntı:
+1

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
eğer konuşturmak istiyorsan ve seninle ilgilensin arkadaş olsun istiyorsan ayna alma derim