Muhabbet Kuşları Çaylarını Nasıl Sever ?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Hasta kuşlar, iyileşmelerinin desteklenmesi için enerjiye ihtiyaç duyar. Eğer onlar fazla kiloluysa, bu kural, tamamen geçerli değildir. Böyle hallerde, bu paragrafı dikkate almayabilirsiniz. Çayı daha çok besleyici yapmak için dekstroz veya bal ekleyebilirsiniz. Hasta kafesinde ortak bir suluk kullanıyorsanız, dolu bir suluk için maksimum yarım çay kaşığı dekstroz (asla daha çok değil) kullanın. İçme suyuna karıştırılan dekstroz veya balın fazla yüksek dozu bir kuş için sağlıksız olacaktır.
Eğer kuş, böbrek hastalığı veya maya hastalığının herhangi bir türü nedeniyle rahatsız ise aşırı derecede dikkatli olmak zorundasınız. Koşullara göre, dekstroz veya bal, kuşun organları glikozu sindiremeyeceğinden ağır problemlere sebep olabilir. Bu yüzden hastalık daha da ilerleyebilir.Hekimle bu konu görüşülmelidir.
Şekerin herhangi bir türünün kuşa zarar verme endişesi yoksa, hem içme suyuna hem de çaya bazı vitamin ilaveleri yapabilirsiniz. Dozla ilgili olarak, lütfen paketindeki kullanım talimatlarını inceleyin ve uygulayın. Tabii ki veteriner hekimle herhangi bir yiyecek ilavesi uygulamasını görüşmek her zaman en iyi fikirdir. Birçok doktor, vitamin içeren özel ilaçlarla tedavi etmek istediklerinden kuşun içme suyu veya çayına ekleyeceğiniz besin/vitamin gibi katkılar aşırı doz tehlikesi yaratacaktır.
Lütfen not edin: Sıcak suya herhangi bir vitamin ilavesi yapmayınız, çünkü o, sağlığa yararlı etkin maddeyi yok edecektir ve yapılacak ilavenin etkisi olmayacaktır.
 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,513
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
hilmi akyldız' Alıntı:
Hekimle bu konu görüşülmelidir.
  Hilmi Abi, Bir çok hekimi geride bıraktın. 
  Paylaşımın için Teşekkür ederim..