Muhabbet Kuşlarım Çiftleşmiyor. Yardım ..

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacaktı. 20 Mayıs 2012 tarihinde 2 tane muhabbet kuşu aldım. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Vitamin, Yem, Yem dışı yeşillikler(kıvırcık gibi), Krakerler vs.. Ancak kuşlarım hala çiftleşmedi. Tünekleride var.  :-\ Mavi Erkek olanı 1 yaşını doldurdu. Ancak sarı dişi olan heralde 1 yaşını doldurmadı ama ben aldığımda 2 3 aylık olsa çoktan 1 yaşına basması gerekıyor. Erişkinliğe ulaştığını düşünüyorum ama gagası henüz beyaz. Biraz pembeleşmeye başladı. Erkek olanı sürekli ona ağzıyla yemek yediriyor ve birbirlerini temizliyorlar. Kafes hayatına mahkumda etmiyorum onları. Hergün mutlaka dışarıya bırakıyorum ve istedikleri gibi geziyorlar. Mavi olanı bu aralar çok sık elime gelip cins cins şeyler yapıyor şimdi söylemek istemiyorum  :D  ;D Ailece gülüyoruz ama mavişe yazık .. Sarı kuş yüz vermiyor mu nedir ?

Neden çiftleşmiyorlar anlamadım. bu konuda yardımcı olabilecek var mıı

Maviş :

Huysuz :

Bu resimler yeni değil. 1 2 ay öncesinin resimleri. Sarı olanının gagası biraz mavileşmeye başladı..

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Mavileşme var diyon cinsiyet degiştirebilir yada kendini hazır hissetmiyodur ..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
dişi hazır değil haftanın iki günü vitaminli su kalan günlerinde 3 günü mama takviyesi yapınız 1 ay içerisinde yavaş yavaş sonuca yaklaşacaksınız.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Disi henuz hazir değil gibi duruyo biraz daha sabredin uygun ortam ve iyi bakım sagladiginizda emeginizin karşılığını alırsınız

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Soner DURMUŞ' Alıntı:
dişi hazır değil haftanın iki günü vitaminli su kalan günlerinde 3 günü mama takviyesi yapınız 1 ay içerisinde yavaş yavaş sonuca yaklaşacaksınız.
+1

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
kuşları salmayınnnnnnnnnnnnn. kafeste kalsın

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
dişi dediğinizin yeni resmi varmı?
erkek kızışmış ama dişi daha kızışmamış.yemlerine nijer karıştırın benim dişininde mavimsiydi nijer verdim 1 haftada kahveleşmişti.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Maşallah kuşlarınız çok güzel ama kuşlarınızı salmayın kafesinde kalsınlar... Erkek kuşunuz kızışmış ama dişi henüz hazır değil mama ve vitamin takviyesinde bulunun... :)

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Bundan sonra çıkarmamaya özen göstericem ama sarı olanın erkek olabileceğini düşünmüyorum. Ve bir arkadaş "erkekleşmeye başladı" felan diyorda böyle saçma bir şey olabilmesi imkansız. Ya erkektir yada dişidir.

Önerileriniz için teşekkür ederim. En yakın zamanda nijer tohumu alıp yemlerine katıcam.

Yeni resim çekip atıcam kısa zaman içerisinde....

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Birde sarı kuşum çok ürkek. Sürekli benden kaçıyor. 8 ay oldu ama hala alışmadı. Elime felan gelmiyor.
Erkek olanı omuzumdan elimden inmiyor. Dişiye benziyor ama siz erkek diyorsanız ...
Şimdi bir dişi kuş alsam kavga ederler mi ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
edeceklerini sanmıyorum
gerçi kafesin hakimiyeti şu anda diğir iki kuşta
yeni gelen kuşu biraz hırpalayabilirler bilginize...

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Onuda düşünüyorum ama ne yapmalıyım şu durumda tam olarak kestiremiyorum.

Bu resimdeki kuşta sanırım dişi. Aynı benim kuşum gibi. Yapı itibari ile ona benziyor. Bana hala dişiymiş gibi geliyor ..