Muhabbet Kuşlarında Uyku Düzeni

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Öncelikle hepinize merhabalar, iyi forumlar.
Bildiğiniz gibi sitemizde ben dahil kuşların yavru yapmalarını bekleyen abilerimiz var.(kuşlarına evde bakıyorlar) Bu abilerimizin çoğu geceleri kuşların yaptığı hareketleri bana söylüyor şuraya atladı şöyle öpüştü. Bir türlü çiftleşmiyo falan. Bu kişilerin arasında kuşları kızışmış olanlar da var. Bu kuşlardan yavru alınamama sebebini ışıkların geç saatlere kadar açık olması olarak yorumluyorum. Çünkü gelen mesajlar saat 10-11 gibi geç saatlerde konulara gönderiliyor. Yeterince uyumayan kuşlar da strese girip yavrulayamaz diye düşünmekteyim. Abilerim kuşlardan yavru alınmak isteniyorsa kuşların uyku düzeni önemli. Üretimhanedeki kuşların ışıkları her zaman kuşların uyku düzenine uygun oluyor. Yani üretimhanedeki kuşlar belki bu yüzden daha kolay ürüyor. Sonra evde üretenler üretimhanedekiler ürüyor bizimkiler üremiyor diyor.  Yani abilerim kuşların uyku düzenlerine dikkat edelim daha çok verim alacağımızdan emin olabiliriz.  bye  bye

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada benimkiler uyku düzeni yüzünden değil dişinin daha tam erişkin olmadığından dolayı kızışmamasından kaynaklı üremiyor. :D :D Zamanı var dişinin :)

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
BENİM ÜRETİMHANEDE AKŞAM 19.30 BİLEMEDİN 20.00 DA IŞIKLAR SÖNER ÜRETİME GELİNCE ŞÜKÜR

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Fikret SAĞ' Alıntı:
BENİM ÜRETİMHANEDE AKŞAM 19.30 BİLEMEDİN 20.00 DA IŞIKLAR SÖNER ÜRETİME GELİNCE ŞÜKÜR
Kış saati 21:00 yaz saati doğal çünkü geceler kısalır gündüzler uzar.Slm

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
23:00 Kapıyodum ama dediginiz gibi erken kapıyım gerçi benim kuşlar ışık açık olsada uyukluyolar ben sabaha kadar çok aç kalmasınlar diye 23:00'a kadar acık bırakıyodum

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
paylaşıma teşekkürler
evet ışık düzeni strese sokabilir,
ancak efekan kardeşim üreme için pek bir faktörü yoktur,
Eyüp beyin dediği gibi, mubişlerin en hareketli saatleri sabah ve akşam saatleridir..

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bende evde bakıyorum kuşlara akşam saat 21.00 kapatırım en ideal saatde o zaten