muhabbet kuşlarında yapay döllenme/tohumlama

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler;
Benim sorum tohumlama diye tabir edilen suni döllenme ile ilgili.. İntenette yazsanız bi ton bilgi çıkıyor ama ben burda bunu denemiş üreticilerden cevap almak istedim inşallah vardır..
İlk sorum bildigim kadarıyla bu olay kılcal bi tüp yardımıyla yapılıyor uygun yerler tüyden temizlendikten sonra, olaki bi gün bunu yapmak istersem bu işe uygun tüpü nerde bulabilirim? Bu ilk sorum.
İkincisi ise normal çiftleşmeye göre bunun eksileri var mi tek bi çift için düşünürsek zararları gibi ne bileyim yaparken düşünmemi gerektirecek herhangi birşeyden bahsediyorum. Bunu deneyip olumsuz birşeyle karşılaşan bi üretici var mi? fikri olan arkadaşlar ilgi gösterirse sevinirim iyi forumlar..

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
ersin aksar arkadaşımda görmüştüm. ona özel mesaj atarak cevap alabilirsin.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
ibrahim kardeşim yapay dölleme hakkında bilgi istersen ben sana yardımcı olabilirim beni tek yapacagan beni aramak bütün sorularını yanıtlarım ben

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
SERKAN ABI BURADAN YAZARSAN VERECEGIN BILGILERDEN BIZDE FAYDALANMIŞ OLURUZ

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Abi ilgin için teşekkür ederim aramak isterim ama rahatsız etmekten çekiniyorum o yüzden burdan yazarsan sana zahmet diğer arkadaşlar da faydalanır inşallah :)

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
yapay dölleme sayesinde bugün  3 yumurtam geldi  alkisd alkisd alkisd
gelsin çeşit çeşit yavrular thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Nasıl yapıldığını anlatsanızda bizde bilgilensek. Doğal olmasından yanayım ama yinede bilmekte fayda var.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
arkadaşlar o zaman size video lu bi çekim yapıyım herkez bu konuda bi bilgisi olsun bu hafta videoyu yüklerim arkadaşlar herkeze saygılar

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
arkadaşlar o zaman size video lu bi çekim yapıyım herkez bu konuda bi bilgisi olsun bu hafta videoyu yüklerim arkadaşlar herkeze saygılar
Sabırsızlıkla bekliyor olacağız.Birde size zahmet kaliteli bir çekim olursa görüntü açısından çok minnettar oluruz...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Sabırsızlıkla bekliyor olacağız.Birde size zahmet kaliteli bir çekim olursa görüntü açısından çok minnettar oluruz...
Şimdiden teşekkür ederiz Serkan Bey. Bu arada kuşlar açısından dezavantajı var mı bu yapay döllenmenin? Sağlıkları açısından veya yumurtayla yavruyla ilgilenmemeleri söz konusu olur mu?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Şimdiden teşekkür ederiz Serkan Bey. Bu arada kuşlar açısından dezavantajı var mı bu yapay döllenmenin? Sağlıkları açısından veya yumurtayla yavruyla ilgilenmemeleri söz konusu olur mu?
bilinçsizce yapılırsa kısırlık riski var . Avantajları ise bir dişiyi farklı erkeklerle deneyip değişik renk varyasyonları oluşurma , kısır erkekleri sadece eş olarak kullanma ve döllemeyi tam olarak gerçekleştiremeyen kuşlardan yavru almak için kullanılır . Tabi dişi ve erkeğinde hazır olması gerekli .

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
her kuş için suni yapmak çok mantıklı gelmiyor. zaten çiftler kendi çiftleşip yumurtayı dolduruyor. bazı çok özel vasıflı kuşlarda yapılabilecek bir teknik diye düşünüyorum. her dişi kuş suni döllenmeyi de kabul etmiyor. ve normal çiftleşmeye göre emriyo ölümleri riski daha fazla

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ersin AKSAR' Alıntı:
her kuş için suni yapmak çok mantıklı gelmiyor. zaten çiftler kendi çiftleşip yumurtayı dolduruyor. bazı çok özel vasıflı kuşlarda yapılabilecek bir teknik diye düşünüyorum. her dişi kuş suni döllenmeyi de kabul etmiyor. ve normal çiftleşmeye göre emriyo ölümleri riski daha fazla

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:

Doğal çiftlesmekten yanayım ama bende Yine bi bilgimiz olursa iyi olur Teşekkür ederiz abicim

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Fatih MANSIZ' Alıntı:
bilinçsizce yapılırsa kısırlık riski var . Avantajları ise bir dişiyi farklı erkeklerle deneyip değişik renk varyasyonları oluşurma , kısır erkekleri sadece eş olarak kullanma ve döllemeyi tam olarak gerçekleştiremeyen kuşlardan yavru almak için kullanılır . Tabi dişi ve erkeğinde hazır olması gerekli .
Dişi ve erkeğin hazır olduğunu nasıl anlayacaksınız? Ayrıca hazır olsa zaten doğal yolla yapmazlar mı yumurtalarını?

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
Sağol abi çok iyi olur merakla bekliyoruz..