MUHABBET KUŞLARINI KIZIŞTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Keçi Boynuzu Ve Faydaları

keci boynuzu
Anadolu’nun birçok yöresinde “harnup” olarak bilinen keçiboynuzu birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

İngilizce ve Almancada “Yakup Peygamber’in ekmeği” anlamına gelen bir terimle adlandırılan harnup, yaklaşık 5 bin yıldan beri biliniyor. Yakup Aleyhisselam, rivayete göre çölde ekmek yerine harnup yemiştir.

Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olması. Bu etken madde hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Antakya’da Meydan Çarşısı’nda dededen kalma aktarlık mesleğini sürdüren Oktay Mısırlıoğlu, keçiboynuzunun insan sağlığı açısından önemini anlatıyor ve her geçen yıl satışlarının arttığını ifade ediyor.

Oktay Mısırlıoğlu, bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan nefes darlığına, akciğer-karaciğer hastalıklarından bronşite, çocuk felcinden sigaranın zararlı etkilerine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini kaydediyor. Harnup pekmezinin özellikle kalsiyum bakımından zengin olduğu belirtiliyor.

İçindeki E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor. Keçiboynuzu, balgam söktürüyor, göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı da etkili.

Keçiboynuzu’nun Faydaları Yararlari
Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir
Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.
Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir. Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.
İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.
İshale karşı mükemmel takviyedir. Kabızlık şikâyeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir.
Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliği bulunuyor.
İktidarsızlığa karşı çözüm keçiboynuzudur. İktidarsızlık çeken erkeklerin hiç çekinmeden kullanabilecekleri keçiboynuzu kürü, iktidarsızlığa karşı mükemmel bir çözümdür.
Keçiboynuzu aynı zamanda sperm sayısını artıran özelliğede sahiptir. Aktif sperm sayısı az olan ve az sperm sayısından dolayı çocuğu olmama riski yüksek baba adaylarının kullanmasında büyük fayda vardır.
Keçiboynuzu iktidarsızlığa karşı iyi geliyor bunun için yapmanız gereken şu:

Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı olan bu kür için kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız.
Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.

oynuzu t
Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz.

Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

ALINTIDIR...

EnquiRe

Üyemiz
Adı
ÖzGe
Soyadı
SUSUR
Özge SUSUR' Alıntı:
Ben mamalarına keçiboynuzu pekmezinden az da tozundan koymuştum, erkeğimin ceresinin rengi kahverengi oldu. iki kez denememde de aynı sorunu yaşadım. Bu süreçte bir çiftleşme de görmedim. Sizlerde böyle bir durum yaşayan var mı? Sizce ben daha önce yavru vermiş olan bu çiftten yavru alabilir miyim?
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
  keçi boynuzu tozu vermeniz çok faydalı ama pekmezi için aynı şeyi söyleyemem. Pekmez reçel gibi gıdaların raf ömrünü uzatmak için aklınıza gelemeyecek katkı maddeleri kullanıyorlar. Bunların biz insanlarada zararı var elbetteki ama bünyemiz büyük ve kuvvetli olduğu için bu olumsuz etkiyi absorbe edebiliyor. Küçük bünyeli canlıların bunu kaldırması çok zordur.
Öncelikle teşekkürler.Erkeğin ceresi kahverengi olduğundan beri her ikisini de vermiyorum. Şimdi ceresi mavi oldu. Ancak eşiyle sadece birbirlerini kaşıyor arada sırada öpüşüyorlar. Çiftleştiklerini hiç görmedim. Sizce tekrardan bu çiftten yavru alabilecek miyim?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşunuz içsel bir rahatsızlıktan daha yeni kurtulmuş. Zamana bırakın. Hemen birşeyler olmasını beklemeyin.

alpostr95

Üyemiz
Adı
Alperen
Soyadı
Yıldız
Ev üreticileri için çiftleşen muhabbet kuşlarını dinletmek erkeği hareketlendiriyor.

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
murat arkadaşımızın faydalı paylaşımını okuyunca bişey dikkatimi cekti.kuşları kendimizden bile cokmu seviyoruz nedir.onlara verdiğim arayıp bulduğum sağlıklı besinleri kendim için  arayıp bulup tuketmiyorum.mesela keçiboynuzu tozu elimin altında hergun mamaya atarım bir defa ağzıma atmadım.keekikcayı vs .. kuşlara yapar iciririrm kendim bir gincan içmem. :)

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Hakan Bey sonuna kadar haklısınız .Foruma yeni üye olan bir arkadaş ,bir başka konuda daha kendini bile tanıtmadan bir abizin satış ilanındaki kuşların fiyatının petshoplardan farklı olmadığını niye zahmet edip ondan alıncakmış diye bir soru sormuş.Söyledikleriniz ona cevap niteliğinde.  Ben size başka bir şey söyliyeyim o zaman bir hesap edin kuşlara haftada kaç saatinizi ayırıyorsunuz.Buna birde işte geçirdiğiniz süre.Sonuç olarak ailenize nekadar süre kalıyor.Havalarda düzelmeye başladı ben son zamanlarda evden  ,böyle tepkiler alıyorum mesela.

EnquiRe

Üyemiz
Adı
ÖzGe
Soyadı
SUSUR
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşunuz içsel bir rahatsızlıktan daha yeni kurtulmuş. Zamana bırakın. Hemen birşeyler olmasını beklemeyin.
Alperen YILDIZ' Alıntı:
Ev üreticileri için çiftleşen muhabbet kuşlarını dinletmek erkeği hareketlendiriyor.
Sanırım keçiboynuzu hormonsal bozukluk yarattı bende vermeyi bıraktım. Şimdi sadece sürekli kafeste yanyana  duruyor arada birbirlerini kaşıyorlar :) Tiesto dinletsem bile boş, tık yok :)

osmanqokhan

Üyemiz
Adı
Osman GÖkhan
Soyadı
Demircan
Ben hazır satılan kızıstırıcılardan aldım acaba zarar  verır mı kuslara

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Yahya SAYIN' Alıntı:
keçi boynuzu pekmezinden bahsetmiş...
deneyecegım abı bende memleketten aılemden ısteyeyım barı bızım oralarda cok olur antalya'da ogrencıyım dıye kıyamazlarda heralde : )

erken

Yeni Üyemiz
Adı
ekrem
Soyadı
hekimoğlu
paylaşım için teşekkürler dişileri kızıştırmak için ne yapmak lazım

Kadir Arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Arslan
kecı boynuzu ascm kafese ınslh faydasını gorurum ztn bndekı erkek kızmıs ama dısı ızın vermıyor :D

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Özge SUSUR' Alıntı:
Sanırım keçiboynuzu hormonsal bozukluk yarattı bende vermeyi bıraktım. Şimdi sadece sürekli kafeste yanyana  duruyor arada birbirlerini kaşıyorlar :) Tiesto dinletsem bile boş, tık yok :)
hehehehe :D bu iyiymiş

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Mümin TONGUR' Alıntı:
Pyalaşım için teşekkürler. Ben keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum. Çok ta faydasını gördüm. Herkese de tavsiye ediyorum. Mamalarına katmanız yeterli.
bende kullandım keçiboynuzu işe yarıyor. paylaşım için teşekkürler

muharremDeniz

Yeni Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
Deniz
ben sitenize bu gün üye oldum.yaklaşık olarak 10 aydır bir çift muhabbet kuşu bakıyorum çok fazla bilgim yok kuşlar hakkın da.kızışmaları  için biraz bal yedire bileceğimizi yazmışsınız balı nasıl yedireceğiz suluğuna mı karıştıralım yok sa mama olarak mı bilgi verirseniz sevinirim