MUHABBET KUŞLARINI KIZIŞTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
petshopta ballık diye küçük kaplar var söylerseniz verirler ona bal koyun verin
muharremDeniz' Alıntı:
ben sitenize bu gün üye oldum.yaklaşık olarak 10 aydır bir çift muhabbet kuşu bakıyorum çok fazla bilgim yok kuşlar hakkın da.kızışmaları  için biraz bal yedire bileceğimizi yazmışsınız balı nasıl yedireceğiz suluğuna mı karıştıralım yok sa mama olarak mı bilgi verirseniz sevinirim

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
muharremDeniz' Alıntı:
ben sitenize bu gün üye oldum.yaklaşık olarak 10 aydır bir çift muhabbet kuşu bakıyorum çok fazla bilgim yok kuşlar hakkın da.kızışmaları  için biraz bal yedire bileceğimizi yazmışsınız balı nasıl yedireceğiz suluğuna mı karıştıralım yok sa mama olarak mı bilgi verirseniz sevinirim
  dostpetshop a ballık  mevcut bak istersen

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
O deneyin sonucunu merak ettim Sayin Güclü Bey  :) ku$lar öldümü ?

Birde, 4 ve 4 bucuk aylik ku$lardan bile yavru aliyorum sözüne, ... cocuktan bebek alir gibi, marifetmi bu $imdi ? ? ?

Kimisi Jumbo besliyor, kur$un kaleminde oturuyor, uygun cubuk yokmu ? Payla$ilan resimlere az dikkat edin, ku$un tirnklari birbirine degmemeli, ... eziyetten ba$ka degil o hayvanlara, ...

Limon sikar gibi ku$lari kurutuyor cogu, birakinda ergenligini 1 bitirsin, tügünü düzgünce dizsin, ... yumurtaligi güclensin, ... cogunun elindeki ku$ deney faresi, ... yazik günahtir Petshop 1 kac kuru$ veriyor diye, ... Avrupa standardini yakalamak ayri, bu yapilanlar ap ayri, ... uymuyor birbirine, sag gösterip sol vurmak burda yapilan !!!

Unutmayinki, elinizdeki fare gibi ürese bile, tavukta degil bu ha bire yumurta yapsin, ... deney fareside degil, ... önce bilgi edinilmeli, ondan sonra pratige gecmeli, cogu ne lazim ne lazim degil bilmeden belki hazir olmiyan ile hemen pratige geciyor, hadi bu normal insanoglu icin, fakat ku$culuk sabir i$i, cogunda ku$ var fakat sabir yok !!!

Kimse alinmasin sözüme, yarasi olan gocunsun, banane, ... ::)

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
Ben 9 aylık çiftime ara ara sularının içine bir kaç damla keçi boynuzu pekmezi damlatıyorum fazla vermekten çekiniyorum.eve gelele neredeyse 2 ay oldu tık yok öpüşme kaşıma fanda yok öle kardeş kardeş oturuyorlar neredeyse hiç ötmüyorlar 24 saatte toplasam yarım saat seslerini duyuyorum ne yapacagımı şasırmış durumdayım. bu arada bu kuşlar geldiği günden buyana yuvalık takılı yuvalığı bi müddet cıkarım tekrar taksam uygunmu yada ne yapmalıyım sizce.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Ben ''nijer tohumu verin kızışır'' lafına hiç inanmıyordum.
Yarım kg nijer aldım 1 hafta önce, 1 haftadır da dişi kuşuma(8-9 aylık) veriyorum, dişi yeni getirdiğim erkeğe(1 haftalık damat adayı) arada sırada hafifçe çemkirse de, yine o erkeğin gagasının dibine kadar gelip erkek gibi (sanırım kur yapıyor) sesler çıkarıp değişik hareketler sergiliyor.Erkekte aynı şekilde karşılık veriyor, öpüşme ve kusma eylemleri de var.
Bilmiyorum nijerin ne kadar etkisi var?
Haydi hayırlısı evil_idea  :D

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
ben mamalarına polen karıştırıyorum az miktarda faydasını görmedim değil lakin keçiboynuzunu denemek lazım herkes ondan bahsetmiş :)

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
arkadaşlar herkes keçi boynuzundan bahsediyor faydası vardır muhakkak,ben hazır almak yerine kendim öğütüyorum,hatta sırf bu iş için hurdadan aldığım bir rondoyu adam ettim(evdekini bozmamak adına)fakat gel gelelim 25 takım kuşun sadece 8 takımından yumurta ve yavru alabiliyorum diğerlerini erkekli dişili ayırdim 15 GÜNDEN SONRA tekrar bir araya getirdim,öldür allah eşleşmiyorlar daha sonra kafama göre eşe attım çoğunluğu eşleşti gibi hatta birkaçının dişisi yuvaya girip çıkmaya başladı ama henüz yumurta yok.ŞİMDİ ESAS KONUYA GELİRSEK BAZI ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ KEÇİ BOYNUZU UNUNU HER MAMAYA KATARSANIZ ÖZELLİKLE ŞU SICAK GÜNLERDE HAYVANLAR TÜYE GİRİYOR TÜYDEKİ HAYVANINDA YUMURTA YAPMASI İSE MALUMUNUZ.HERKESE KOLAY GELSİN BOL VE SAĞLIKLI ÜRETİMLER DİLEĞİ İLE

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
neden zorlarsınız ki anlamam tamam bazı kürler uygulanabilir lakin yormayın  hayvanları... sadece  iki ay ayırın bu esnada bakım yapın salın salmaya seçsinler eşlerini hepsi bu

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Muhabbet kuşunda başarılı ve verimli üretim için kızıştırma gerekmez....gereken ilk şey ortamdır, ortamlarını sevdikten sonra ürememeleri için bir sebep kalmaz. Biraz doğru beslenme proğramı ile ve üretim öncesi gereken vitamin takviyeleri ile üretimde başarısız olmak imkansız. Kuşlarınız üremiyorsa onları kızıştırmaktan vazgeçin. Onun yerine uygun ortam oluşturmaya bakın ve beslenme diyetlerini gözden geçirin. Bence kızıştırma kanaryalar için icat edilmiş birşeydir...muhabbetlerin buna ihtiyacı yok.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
diyoruz da  Günay abi anlayan yok...  evet  bazı kürler faydalı  lakin önemli  olan ısı ısık ses  yani ortam sonrası zaten iyi bir bakımla geliyor
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Muhabbet kuşunda başarılı ve verimli üretim için kızıştırma gerekmez....gereken ilk şey ortamdır, ortamlarını sevdikten sonra ürememeleri için bir sebep kalmaz. Biraz doğru beslenme proğramı ile ve üretim öncesi gereken vitamin takviyeleri ile üretimde başarısız olmak imkansız. Kuşlarınız üremiyorsa onları kızıştırmaktan vazgeçin. Onun yerine uygun ortam oluşturmaya bakın ve beslenme diyetlerini gözden geçirin. Bence kızıştırma kanaryalar için icat edilmiş birşeydir...muhabbetlerin buna ihtiyacı yok.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Üreme ile ilgili bu kadar paylaşım bir arada görmüşken bir sorum da benim olacak :)

Benim erkek çok istekli dişiyi rahat bırakmıyor. Yuvaya da giriyor dişiyi çağırıyor gelmeyince çıkıyor kur yapıyor vs . Erkeğin yuvaya bu kadar ilgi duyması eşleşmeye aday kuşlar olduğu anlamına mı gelir ? Genelde ilk erkeklerle mi başlar hareketlilik ?

Kuşlar 2 metre yüksekte, kafesi rahatsız etme olayı yok ,benim odamda köşedeler. 1 gün yumurta veririm bir gün havuç arada sırada yeşillik. Yemleri de karışık nijerde var çok az miktarda içinde . Kafesleri pirinç yatay telli , 60 cm genişliğinde 30 cm eninde büyük bir kafes . Yuvalıkta en 16 yükseklik 17 uzunluk 24 cm .

Bir fikir verin bana 2-3 aylıkken eşe attım bunları Erkek Albino dişi lutino , 1.5 yaşlarında kuşlarım . Bir türlü yavru alamadım . Dişi çılgın biraz kafesn köşesine gidip yumurtaya pasar gibi pasıyor bazen erkekde orda kur yapıyor . Bu aralar o şekilde pek durmuyo gerçi .

Kafeslerini açıyorum bazen kafesin üstüne geçip erkek buna kur yapıyor , yuvalığın üstüne geçip kemiriyorlar biraz , sonra içeri geçip yem su vs içip orda zaman geçirdikten sonra yine dışarı çıkıyorlar ama hep yakınlar kafese. Dışarı bırakmayım mı ? hareketsiz oldukları zaman genelde bırakıyorum çünkü

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bence    dışarıyla  alakayı  kes kardeşim...  eşleri  ayırabilirsen  onu yap ve fertivit takviyesi yap  21 gün  bu süre sona erdikten sonra  Gerwit W  ile  1 hafta vitamin takviyesine  devam et  ve sonra  DİŞİYİ erkeğin yanına eşe at... geçmiş olsun  :) sonra dua et bana :) :)
Ethem YAMAN' Alıntı:
Üreme ile ilgili bu kadar paylaşım bir arada görmüşken bir sorum da benim olacak :)

Benim erkek çok istekli dişiyi rahat bırakmıyor. Yuvaya da giriyor dişiyi çağırıyor gelmeyince çıkıyor kur yapıyor vs . Erkeğin yuvaya bu kadar ilgi duyması eşleşmeye aday kuşlar olduğu anlamına mı gelir ? Genelde ilk erkeklerle mi başlar hareketlilik ?

Kuşlar 2 metre yüksekte, kafesi rahatsız etme olayı yok ,benim odamda köşedeler. 1 gün yumurta veririm bir gün havuç arada sırada yeşillik. Yemleri de karışık nijerde var çok az miktarda içinde . Kafesleri pirinç yatay telli , 60 cm genişliğinde 30 cm eninde büyük bir kafes . Yuvalıkta en 16 yükseklik 17 uzunluk 24 cm .

Bir fikir verin bana 2-3 aylıkken eşe attım bunları Erkek Albino dişi lutino , 1.5 yaşlarında kuşlarım . Bir türlü yavru alamadım . Dişi çılgın biraz kafesn köşesine gidip yumurtaya pasar gibi pasıyor bazen erkekde orda kur yapıyor . Bu aralar o şekilde pek durmuyo gerçi .

Kafeslerini açıyorum bazen kafesin üstüne geçip erkek buna kur yapıyor , yuvalığın üstüne geçip kemiriyorlar biraz , sonra içeri geçip yem su vs içip orda zaman geçirdikten sonra yine dışarı çıkıyorlar ama hep yakınlar kafese. Dışarı bırakmayım mı ? hareketsiz oldukları zaman genelde bırakıyorum çünkü

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Karahan UZUN.' Alıntı:
bence    dışarıyla  alakayı  kes kardeşim...  eşleri  ayırabilirsen  onu yap ve fertivit takviyesi yap  21 gün  bu süre sona erdikten sonra  Gerwit W  ile  1 hafta vitamin takviyesine  devam et  ve sonra  DİŞİYİ erkeğin yanına eşe at... geçmiş olsun  :) sonra dua et bana :) :)
hocam bir kere daha yuvalığa ilgileri artmıştı eşleri 15 gün ayırıp mama takvileri verdim felan sonra dişiyi erkeğin yanına attım yuvaya ilgi kalmadı kuşlarda hazır yuvaya azda olsa ilgi varken ayırmak istemiyorum bu yüzden .

Bir de dediğiniz ilaçların maliyeti 135 tl hocam , yumurtada kuş alırım o paraya :))

Başka bi yol deniycez artık

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ethem YAMAN' Alıntı:
hocam bir kere daha yuvalığa ilgileri artmıştı eşleri 15 gün ayırıp mama takvileri verdim felan sonra dişiyi erkeğin yanına attım yuvaya ilgi kalmadı kuşlarda hazır yuvaya azda olsa ilgi varken ayırmak istemiyorum bu yüzden .

Bir de dediğiniz ilaçların maliyeti 135 tl hocam , yumurtada kuş alırım o paraya :))

Başka bi yol deniycez artık
evcilleşmiş kuşlarda en büyük sorun bu...ev ortamında kafes dışına salınan eşler üremek akıllarından bile geçmez. Yine de istisnalar yok değil, forumda birkaç arkadaş evcilleştirilmiş çiftlerinden gayet iyi verim alıyorlar.

Bana sorarsanız evdeki çiftinizin yanına bir çift daha alın ama bu sefer yeni çifti kafes dışına brakmayın ve evcilleştirmeyin. Onlar üremeye başlayınca evcil olan çiftiniz de gaza gelebilir.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
evcilleşmiş kuşlarda en büyük sorun bu...ev ortamında kafes dışına salınan eşler üremek akıllarından bile geçmez. Yine de istisnalar yok değil, forumda birkaç arkadaş evcilleştirilmiş çiftlerinden gayet iyi verim alıyorlar.

Bana sorarsanız evdeki çiftinizin yanına bir çift daha alın ama bu sefer yeni çifti kafes dışına brakmayın ve evcilleştirmeyin. Onlar üremeye başlayınca evcil olan çiftiniz de gaza gelebilir.

Ben bu kuşları 2 çifti olan altında yumurta olan bir arkadaşa verdim uzun süre orda gaza gelsin üresinler diye , burda yuvaya giren kuş orda zun süre durmasına ragmen tünegin yanına bile gitmemiş . Sonra baktık birşey olmuycak geri aldım kuşları. facede bir grubumuz vardı orda benimle birlikte yavru kuşları eşe atan ufakken sürekli dışarı salan kuşlarla birlikte oynayan kişiler yavru aldı bi bunlar kaldı :S Sanırım albino lutino biraz problemli.

Şu an tek güvencim erkek dişyi izorluyor , yuvaya giriyor , dişide nadir de olsa yuvaya giriyor. Artık dışarı bırakmıyor sadece mama verirken rahatsız ediyorum. Dua edin de bi siftah yapıyım.

Çifti çoğaltma durumumda yok evdekiler pisliğini sevmiyor zatn :)