Muhabbet kuşu beden dili?

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
arkadaşlar benim kuşum şu son zamanlarda yüzünü etrafa sürüyor özellikle dişi bunu sık olarak yapıyor nedeni sizce ne olabilir...yanıtlarınızı en kısa sürede bekliyorum şimdiden teşekkür ederim icon_think

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
aynı şey benim erkeğimde de var cevapları merak ediyorum ve bi hastalıksa tedavisini bekliyorum... :(

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Yara felan vardır belki yüzünü bir yere vurmuştur küçük bir nokta bile kuş onu kaşıya kaşıya büyür ve ölümüne sebep olabilir . bir bakın iyice yara küçük bir çizik bile olsa . bir ilaç vardı hatırlamıyom hermen genelde üretimci abilerimiz kullanır sorun oysa ki inşallah deildir size bildirirler . 

Kuşlar kafa kısımlarına yetişemedikleri için kendini kaşıyorda olabilir .

Selametle

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
haklısın oda olabilir ama benim kuşumda hiç yara filan göremedim

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
tüy dökümüne girdiği için o hareketleri yapıyor dökülen tüyün yerine çıkan tüy kaşındırıyor.

_MÜPTELA_

Yeni Üyemiz
Adı
umut
Soyadı
KIŞLALI
büyük bir ihtimalle kuşunuz bitlenmiş veya parazitlenmiş diyelim

belirtileri: Kuşun sürekli kaşınması, gagası ile tüylerini sıkıştırmaya çalışarak didiklemesi, tüylerini kabarık tutarak sürekli silkinmesi ve gövdesini bir yerlere sürtmeye çalışması.

Kuşların en büyük zararlılarındandır. Kuşu elimize aldığımızda kanat altı ve ense tüylerini hafifçe üflersek bitleri rahatça görebiliriz. Bu bitler kuşun geldiği yerden, başka bir hayvandan yada yeni alınmış bir kafes aksesuarından gelebilir. Eğer yavru ve yuva varsa bu kısımlarda kontrol edilmelidir.Aşırı oranda üredikleri zamanlarda öldürücüdürler. Bitleri gündüz faaliyette görme olanağı yoktur. Bunlar geceleri ortaya çıkarlar. Eğer muhabbet besleyen kişi biraz ihmalkâr yaradılışlı ve dikkatsizse, hızlı bir üreme sonucunda muhabbet bir felâketle karşı karşıya kalacaktır. Çünkü bitler çok küçük olmaları nedeniyle pek kolay görülmezler, buna karşın büyük birer kan emicidirler. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında üreme sonucu çok çabuk çoğaldıklarından dikkatli olunmalıdır.

confused

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Umut KIŞLALI' Alıntı:
tabii mantar sorunuda olabilir.
Mantar sorunu olabilir tüy dökümü olabilir yada başka bir deri hastalığı yada normal bir davranış olabilir.. Resim eklerseniz daha iyi olur..

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Mantar da olsa yara da olsa teramycin kullanmanızı tavsiye ederim çok iyi gelecektir

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
Vedat ŞEN' Alıntı:
Mantar sorunu olabilir tüy dökümü olabilir yada başka bir deri hastalığı yada normal bir davranış olabilir.. Resim eklerseniz daha iyi olur..
fotoğrafalarını ve viodeoda cektim video cekimi biraz yakın cektim sorun tam anlaşılsın die
elime aldım tüyferini üfledim ve altını kontrol ettim ve hiç bir sorun görmedim...

FOTOĞRAFLAR

VİDEO
MOV02530

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Bu kur yapma da olabilir  . Özellikle kafes demirleri ve tüneklere çok sürterler . Fotoğraflardan ben bi anormallik göremedim.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Vedat ŞEN' Alıntı:

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Ferhat GARGILI' Alıntı:
arkadaşlar benim kuşum şu son zamanlarda yüzünü etrafa sürüyor özellikle dişi bunu sık olarak yapıyor nedeni sizce ne olabilir...yanıtlarınızı en kısa sürede bekliyorum şimdiden teşekkür ederim icon_think
Arkadaşım tüy dökümünden sonra yeni tüyler çıkarken olur. Kuşu su püskürten spreyli aparatları kullanarak yıkarsan bu durum ortadan kalkar.

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
konu üstüne konu gibi oldu kusura bakmayın...
ama benim kuşlarda çok sık olmasa da böyle yüzlerini tüneğe veya kafes tellerine sürtüyorlar...2 hafta önce bit ilacı sıkmıştım kuş ve kafese,yuvalığa...acaba hastalık mı bazı arkadaşların dediği gibi üremeye başlama sinyallerimi...resimleri ekliyorum...özellikle dişi daha fazla yapıyor...yorumlarınıza şimdiden teşekkürler...