Muhabbet Kuşu BESLEYİCİLERİ ..!

gümüs001

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
erol
Arkadaşlar Konuşturmak İçin bir tane erkek yavru muhabbet kuşu almıştım henğz konuşmadı ama benim kardeşte bugün gidip dişi muhabbet kuşu ve kafes almış dişi kuşu başka odaya koydu ama birbirinin sesini duyup ötüyorlar erkek kuşun konuşmasına engel olurmu .... erkek kuş konuştuktan sonra yan yana katacaz DÜŞÜNCELERİNİZ ... ? FİKİRLERİNİZ

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
konuşmasna engl olmaz fakat konuştuktan sonra bir araya gelirlerse konuşmayabilir belki

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
eğitilecek kuş diğer kuştan ne kadar uzak kalırsa daha çabuk öğrenir.ilerde de unutturabilir

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
genelde konuşanlar erkek kuşlar oluyor.ama konuşturabilmek için ayrı bir ilgi gerekiyor.belki de evdekilerle konuşmadıgınız kadar onunla konuşmanız gerekiyor.
ki konuşturabilirseniz hem kuşun size ilgisinin nasıl oldugunu görüyorsunuz hem de size ayrı bir neşe kaynagı oluyor.
he konuşturmaya gelince ben 5 ayda konuşturabildim ve şimdi 10 kelimenin üzerinde konuşabiliyor.
evde bir diger kuşun olması işi zorlaştırmanın ötesinde imkansızlaştırıyor.
kendi konuşan kuşumun yanına dişi getirdigimde kuş kelime haznesini yarıya düşürdü ve günden güne azalttı.
hemen dişiyi yanından aldım 2 güne ancak toparladı kendini.
yani diger odada dahi olsa kuş sesi duydugunda konuşmayacak ve size fazla ilgi göstermeyecektir.
arkadasıma verdiğim bir yavru şimdi 4 aylık civarında ve ilk kelimelerini söylemeye başlamış

1.erkek yeni yeme düşmüş bir yavru
2.sabah erken saatlerde veya akşam en az yarım saat kuşa yakından yavas tonla aynı kelimeyi tekrarlamak

sabrederseniz 4-5 ay sonra farklı bir ötüş sergiledigini ve ilk kelimesini söyledigini duyacaksınız.

sabredin ;)

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
arkadaşlar bende üretim hanemde yavrulu bir takımımın erkeyinin konuştuyunu geçenlerde yeni farketdim kuş ele alışkın deyil ama nerden öğrenmişse konuşuyor