muhabbet kuşu çiftleşme ve yumurta

EMRE LATÜF

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
emre
iyi akşamlar öncelikle bende 5.5 yaşında erkek ve 1 yaşını doldurmuş dişi muhabbet var.ikisinide ayrı kafeslerde tutuyorum ama arada abim aynı kafese koyduğu için kızıyordum.bir gün dişinin kafesini temizlemek için açtığımda 1 tane yumurta gördüm üstünde yatıyordu.bende yumurtayı ellemiyeyim dedim ısıtmak için tabandakı gazeteyi parçalamıştı.sonra yumurta sayısı 4 e çıktı.aradan neredeyse 25 gün geçti bende geçen gün yumurtaları alıp ışık tuttum ama hepsi boş çıktı.zavallı yavrusu çıkacak sanıp yukarıya hiç çıkmadı sadece erkekten yem almak için çıkıyordu.(kafesleri ayrıydı tellerdeki boşluktan veriyordu)

hangi arada çiftlemişler anlamadım bazen dişi erkeği dövmeye çalışıyor bazende yem alıyordu.

şimdi ben bu yumurtaları çöpemi atayım atmak istemedim dişi yumurtalardan birini köşeye fırlatmıştı baktığımda.

erkek çok hareketli bu arada elimi kafesin içine soktuğumda hemen üzerine atlıyor utanmasa elimle çiftleşecek o derece :D

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sizin dişi kızgınlık yumurtası yapmış o yumurtalar bir işe yaramaz (tabi çifleşmediklerinden kesin eminseniz), siz dişiyi erkeğin kafesine koyup kafesede uygun bir yuvalık takın kısa zamanda yavrularınız olacaktır.

EMRE LATÜF

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
emre
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
sizin dişi kızgınlık yumurtası yapmış o yumurtalar bir işe yaramaz (tabi çifleşmediklerinden kesin eminseniz), siz dişiyi erkeğin kafesine koyup kafesede uygun bir yuvalık takın kısa zamanda yavrularınız olacaktır.

sağolun hocam.kızıştırmak için ne vermeliyim?havuç işe yararmı?

EMRE LATÜF

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
emre
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
yazdığına göre kuşlar zaten kızgın ekstra bişey yapmanıza gerek yok

hocam dişi hala yumurtaların üstünde yatıyor.yumurtaları şimdimi atayım yoksa yarın sabahmı?

psipsi23

Yeni Üyemiz
Adı
alperen
Soyadı
özel
Emre LATİF' Alıntı:
sağolun hocam.kızıştırmak için ne vermeliyim?havuç işe yararmı?

Yanlış alınıtı yeaptım özür dilerim..Yumurta maması verebilrsiniz..Kızgınlasması için.

EMRE LATÜF

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
emre
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
ne zaman istersen atabilirsin.

hocam bugün ikisini aynı kafese koydum.ama dişi erkekten yem alıp çok feci saldırmaya başladı.elime aldığımda tedirgin gibiydi sanki yumurtalarını arıyordu.omzumdayken sürekli hareket ediyor.ne yapmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
istersen 1 hafta daha aryı kafeslerde dursun ve dişi yumurtalarda umudu kessin ondan sonra dişiyi erkeğin kafesine at