muhabbet kuşu için kuluçka makinası

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
öncelikle herkese bol bereketli sorunsuz bir sezon diliyorum.
uzun zamandır kafama takılan bir konu hakkında siz değerli üstatlarıma danışmak istiyorum.
bildiğiniz gibi muhabbet kuşlarımız 7-8 hatta 10 yumurta bile yapa biliyor.
ben bu yumurtaların 4-5 tanesini kuşlarımızın kendilerine geri kalanlarını da kuluçka makinesine de çıkartmayı düşünüyorum.
makineden çıkan yavruyu yuvalara yerleştirip büyütmek istiyorum.
hem bu şekilde yavrular aynı oranda büyüyecek ve daha bakımlı olacak kanaatin deyim.
acaba bu yöntemi deneyen varmı?
varsa bizlerle tecrübe ve birikimlerini paylaşırsa sevinirim....
teşekkürler....

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Normal bir kulucka makinasında olur tam otamatik olma şartıyla ama dişi kabullenir mi bilemem deneyene sormak lazım

ömertürk

Takipçi Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
TÜRKMEN
s.a egerki altına bakması için sürecegin anaçın daha önc altında 1 veya 2 yavrusu olması şartı ile ve bakıcılık ruhu olan anne ve babada herhangi bir sorun çıkacagını sanmıyorum.tabiki bu sadece bir fikir makinada deneyen varmı bilmiyorum.ama denemekte fayda var.

E

elaziz2316

Guest
    Bakıcılar yadırgarsa yavrular telef olur. Bence uygulanabilir bir yöntem değil.  :-[

ömertürk

Takipçi Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
TÜRKMEN
yadırgaması için anaçların altına sürecegin yavruların en fazla 1 haftalık yavruları sürebilrsiniz ama anaçların tabiki daha önce bilmen gerekir.huylarını daha önceden keşfetmiş olmanız şartıyla

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
        MuhabbetKuşlarında kuluçka makinası büyük oranda yahut tahmin edildiği kadar fayda sağlamayacaktır. Yavruları yumurtadan çıkartmaktan ziyade baktırabilmek önemlidir.

Embriyo ölümlerinin sıklıkla yaşandığı üretimhanelerde işe yarayabilir;
      Anne MuhabbetKuşunun yuvasındaki ilk yahut ilk iki yumurta alınmaz (sonraki her yumurta  için boş yahut plastik bir yumurta konulabilir) makinadaki yumurtalar çıkmadan bir süre önce yeniden önceki yuvalarına nakledilirse kayıplar düşürülmüş olabilir.
      Ayrıca, yavru yumurtadan çıktığı ilk saatlerde sadece AnneKursak sütü ile besleniyor bu unutulmamalı/ihmal edilmemeli.
      Büyük bir titizlik, kayıtları düzenli tutmak ve zamanında hareket etmek gerekecektir..

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yılmaz bey yorumunuz için teşekkürler söylediğiniz gibi dikkat isteyen bir konu . Acaba deneyen üstatlar varmı ?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
        MuhabbetKuşlarında kuluçka makinası büyük oranda yahut tahmin edildiği kadar fayda sağlamayacaktır. Yavruları yumurtadan çıkartmaktan ziyade baktırabilmek önemlidir.

Anne MuhabbetKuşunun yuvasındaki ilk yahut ilk iki yumurta alınmaz (sonraki her yumurta  için boş yahut plastik bir yumurta konulabilir) makinadaki yumurtalar çıkmadan bir süre önce yeniden önceki yuvalarına nakledilirse kayıplar düşürülmüş olabilir.
      Ayrıca, yavru yumurtadan çıktığı ilk saatlerde sadece AnneKursak sütü ile besleniyor bu unutulmamalı/ihmal edilmemeli.
      Büyük bir titizlik, kayıtları düzenli tutmak ve zamanında hareket etmek gerekecektir..
+

Bunun yapılabilmesi için çok fazla çifte gerek var, 5 tane yumurta yapan dişinin altından 3 tanesi alınıp, kuluçkaya atılır. Bir çok çiftin altındaki yumurtalar bu şekilde tam otomatik çevirmeli, ısıtmalı,nemlendirmeli ve elektrik kesintilerinde destekli kuluçka makinasına konur. Ya yumurtaların son gününde yumurta olarak istediğinizin dişinin altına konabilir. Yada yavru çıktıktan sonra en az 2 saat içinde yeni yavrusu olan dişinin altına atılabilir. Tabi bu gözlemle olacaktır. Ve sürekli işimiz bu olmalı en fazla 1 saat üretimhaneden uzaklaşmalı yada vardiya yapmalıyız.

Ancaaaaak ben burdan çıkan kuşun damızlık vasfı taşımayacağını ve annelik iç güdüsünün bir tarafının eksik olacağını düşünmekteyim.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Muhabbetkuşları içinde yapılmış kuluçka makineleri gördüm ama hiç kullanana rastlamadım. Az çiftiniz varsa öyle bir makineye yatırım yapmanıza gerek yok. Çift sayınız çok ise fazla yumurtaları diğer çiftlerede rahatlıkla aktarabilirsiniz.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Ancaaaaak ben burdan çıkan kuşun damızlık vasfı taşımayacağını ve annelik iç güdüsünün bir tarafının eksik olacağını düşünmekteyimARKADAŞIM KULUÇKA  BİR SÜRU TEFERRUAT TAKIM SAYISINI ÇOĞALT EN KESTİRME YOL

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Yılmaz beyin yorumunu iyi özümseyelim arkadaşlar.Kesinlikle ilk saatler çok önemli.Balık üretiminde de bu kural geçerlidir.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Açıkçası benim hiç kafama yatmadı biraz riskli bence kuş kendi bakabilceği kadar yavru çıkarsın sağlıklı bir şekilde büyütsün benim için önemli olan bu