Muhabbet Kuşu Konuşturmak İsteyenler

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Arkadaşlar bunu yazıyorum çünkü. Çogu acemi kişi muhabbet kuşu konuşturmak için bir çok kişinin (benimde çok yaptıgım) başını agrıtır yada saçma sorular sorar.
Kuş nasıl konuşturulur. Ne zaman konuşturulur. Egitim nasıl verilir. vs. bu sorular ile konu çok açılıyor. Lüften kuşu konuşturmak için alıp konuşturamadıgınızda bir köşeye atmayın. Hevesiniz geçince kuşu görmemezlikten gelmeyin.. Bazı kuşlar dinleyicidir 1 ayda konuşabiliyor. Bazısı 2.5 ayda konuşuyor. Günde gelip kuşa 50 defa cici kuş demek degil egitim. onunla sohbet edeceksiniz. ilgileneceksiniz. KAfesini temiz tutacaksınız. Ona bir canlı gibi deger vereceksiniz. Bazen okuyorum kuşu 30 tl ye aldım veteriner kuş kadar para istiyor diyorlar. Bakamıcaksanız hiç almayın kuşu kaderine terk etmek size mantıklımı ? Parayı birinci planda tutmak etik mi sizce. Kuşu petshopdan almayın arkadaşlar . bir petshop düşmanı degilim. ama çok kazıklarını yedim. Sitedeki arkadaşlardan görerek yeni yeme düşen kuşlar evcilleştirmek çok kolay oluyor. Şİmdi cevaba gelelim.
Cevap çok net: Kuş siz isteyince konuşmaz. Kuş sadece size güvendiginde konuşur. Elime alıştırdım ama konuşmuyor vs. cümleler çok saçma oldugunu yeni anlıyorum. Kuşu alalı 2.5 3 ay olacak ve benim kuşum ıslık çalmaya, cici kuş demeye ve öpücük sesi çıkarmaya başladı. Kesinlikle sabır sabır sabır etmeniz gerekmekte. TAbiki ögretmek istediginiz kelimeleri tekrarlamak önemli. Alınacak kuşun erkek olması önemli.Şimdi söyle diyorum. Kuş deyip geçmeyin arkadaşlar. Onlar bizi anlıyor dinliyor. Bizimle iletişim kurmak için olaganüstü birşey yapıp bizim gibi konuşuyor.  Deger veriyor ki sahibine onunla iletişim kurmak istiyor. Sizden ricam aldıgınız kuşları unutmayın herzman degerini bilin. Kalın saglıcakla.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
zaten kuşu konuşturmak için almak kafasızlığın taaaaaaaaaaaaaa kendisi ne oluyor konuşunca yazık günah tek başına akşama kadar bizim işten gelmemizi beklemek yok ben 24 saat onunla olurum diyenlere sözüm yok sözüm diğerlerine yerinde acılmış konu tebrik ederiz  yusuf beyi.....dima çift kuş olsun arkadaşım anladın :( :(

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
emeğe saygı :) bu şekilde ilgi ile Konuşturdum ben kuşumu

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Bunun özetide var :)
Şöyle; kuş bakmaktan anlamayan önce bakım/besleme/hastalık durumlarını araştıracak sonra kuş alacak.
Alınan kuş yuvadan yeni atlamış yavru olacak, erkek olursa daha faydalı.
Hergün ilgi gösterilcek.
Emek harcayan karşılığını bulacaktır :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
zaten kuşu konuşturmak için almak kafasızlığın taaaaaaaaaaaaaa kendisi ne oluyor konuşunca yazık günah tek başına akşama kadar bizim işten gelmemizi beklemek yok ben 24 saat onunla olurum diyenlere sözüm yok sözüm diğerlerine yerinde acılmış konu tebrik ederiz  yusuf beyi.....dima çift kuş olsun arkadaşım anladın :( :(