muhabbet kusu uretimi ?

yunus_emre

Yeni Üyemiz
Adı
Yunus Emre
Soyadı
TURAN
Oncelikle herkese selamlar. Orta karadeniz bolgesine ortalama 200-300 takimlik muhabbet kusu uretimhanesi acmak istiyorum ama bu is hakkinda pek bi bilgiye sahip olmadigim icin sizin gibi tecrubeli ureticilerden bilgi almak istedim. Suan bu isin fizibilite calismasindayim. Pazar ve uretim icin gerekli arastirmalari yapiyorum. Ben bu ise cok profosyonel yaklasiyor ve iyi bi uretimhane olmasini istiyorum. Amacim cins uzerine uretim degil tamamen sayi ve miktar uzerinedir. Ortakaradeniz bolgezindeki petshop ve e-alisveris uzeri den pazarlama yapmak. Muhabbet kusu ureticiliginde onemli noktalar dikkat edilmesi gereken ve bir uretici en zorlayan olaylar durumlar nelerdir ? Yardim edip engin bilgilerinizden faydalanmami saglarsaniz minnettar olurum. Saygilar ve sevgiler.

cevdetkökten

Yeni Üyemiz
Adı
cevdet
Soyadı
kökten
arkadaşım tecrüben yok pazarın yok, ozaman 300 takımı şimdilik unut derim.
bi 10 takım yap bak bakalım bu iş nasıl oluyor nasıl üretim yapılıyor bi tecrübe et.
hobici ile üretimhane işletmeciligi arasında daglar kadar fark var..
ayda 10 liralık yem masrafı yapayım 100 liralık yavru alayım gibi kagıt üstü hesapları bi kenara bırak.
büyük ticari hesaplar yaparak, tecrübesizken büyük zararlar yaşanabilir.
Allah utandırmasın başarılar.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
bu işin sadece gelirini hesap edip elindeki büyük paraları bu işe yatırıp yatırdığı paranın yarısını kurtaramayan ve nerdeyse tamamını batıranlar bile var zaten bu iş sadece dışardan göründüğü kadar karlı bir iş olsaydı mütahitler bile siteler yapmaz bu işi yaparlardı emin ol kalem kağıt üzerinde bu iş mütehitlikten daha karlı görünüyor yatırdığın paraya oranla kazandığın oran çok fazla görünüyor ama dediğim gibi sadece kağıt kalem üzerinde oran çok fazla birde zararları hesapla derim ve giderleri hesapla derim. ve internetten araştır 500-1000 takım yapan üreticiler var madem bu kadar geniş çaplı düşünüyorsun atla arabana atla otobüse git onların kümesine bu işi onlardan dinle derim bak adamlar bu işten ne kazanıyorlar ona göre hesabını yap derim bak bir örnek vereyim bu iş öyle birşeyki dibindeki satıcı senin gibi üreticiden almaz sen toptan başka şehirlere satarsın dibindeki satıcıda gider daha fazlasına sırf başka ilden kuş getiriyorum diye gider daha çok para vererek senin başka ile sattığın kuşları getirir dükkanında satar ama sen dibindeki satıcılara satamayabilirsin bu ürettiklerini bu iş o kadar ilginç bir pazarheleki helaldan kazanayım dersen sattığım tüm malın özürünü alacak kişiye söyleyerek satayım dersen ki böyle yapmak insanlığın ve inancımızın esasıdır sen o zaman gör bu işi

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben hobi olarak evimde bakıyorum kuşlarıma ama yorum yapan arkadaşlara katılıyorum öncelikle acemiliğinizi atmak için az miktar kuşla üretimi deneyin derim. Sonuçta ticaretini yapmayı düşündüğünüz şey bir canlı ve her can kıymetli temizliği beslenmesi ilacı hiçte kolay değil zor ve masraflı bir iş ayrıca oldukçada riskli tecrübeniz yok en ufak bir mikropla bir anda kuşlarınızı kaybetme riskiniz var ve kümesinize ölümcül bi mikrop girmesi büyük kayıplara sebep olabilir. Tecrübe çok önemli. Üreticilerden bilgi edinmeniz size faydalı olacaktır. Allah yardımcınız olsun.