Muhabbet Kuşu Üretiminde Gelir

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
Merhaba arkadaşalar.
Hepimiz önce muhabbetleri sevdiğimiz için bir tane veya çift aldık sonra bunların yavrusunu aldık. Derken sayıları arttı ve fazlalarını sattık. Gelir getirdi derken işi iyice büyüten abilerimiz var.
Benim 1 çift kuşum var 1 tanesi evcil yanına dişi de aldım ama değiştireceğim neyse.
henüz yavru almış değilim ama artık emeklerimin karşılığını yavru olarak almak istiyorum.
Sormak istediğim bu işi atıyorum 50 çift yaparak gelir getirmesi için yapsak.
500 tl kafesleri tutsa
1750-2000(çift 70 tl den hesapladım) çiftlerimiz tutsa
3 ay yavru vs. alamasak
bu sürede elektrik, ısınma yem vs 1000 tl de o tutsa
toplamda 3250 ilk aşama masrafları olur.
3 ay sonunda yerlerine alışınca 3 adet sağlıklı yavru verse
tanesi 25 tl petshop veya arkadaşlara verilse toplamda 1875 tl gelir getirir.
hala zarar. tabi bu durum yetişmiş eş aldığımız hali ile. yavru alırsak daha da uzar süreç.
bu işin karını zararını anlatabilecek arkadaşlar yorum yazabilir mi.
nerden başlamalı kaç çiftle başlamalı
yerli mi
ingiliz mi
hollanda mı
çek mi
yoksa jumbo mu
bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bu hesap sizde hırs yapar ve git gide zarar edersiniz.
anladığım kaarı ile yeterli bilgiye sahip değilsiniz
benden size tavsiye evinize 6-8 adet ingiliz kırığı yerli üretim yeni yeme düşmüş yavru alıp büyütün ve kendi damızlığınızı oluşturun veya 3-4 çift kuş satın alın daha sonra bunların yavruları ile zamanla büyütün
ingiliz ve jumbodan yavru almak ilk aşamada size sıkıntı verebilir
ingiliz kırığı yerli üretimler iri ve verimli olur genelde tabi güvendiğiniz birinden almak kaydı ile
bunun size maliyeti
yavrudan yetiştirirseniz 8 yavru + kafes  = 350 gibi + 6 ayda 17-20 kg yem +  mama vs masrafı olur öbür türlü sırf kafeslere 500 lira vereceksiz takdir sizin ama ben basamak basamak ilerlemek daha iyidir diyorum

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
50 adet olayını kazanç kısmını görebilmek için örnek olarak yazmıştım. bende sizinle aynı fikirdeyim ancak adetin 50 ye çıktığı durumdaki kazancımı ve giderimi de bilmek isterim. onun için yardım istedim bilgililerden.

yeterli bilgiye sahip sayılırım. belki iyi çiftleri seçme konusunda yetersizim ama bakım konusunda yeterli diyebilirim.
muhabbet kuşlarım ve ondan önce sultan kuşlarım daha bir gün bile hasta olmadılar. 1,5-2 yıllık bir bakım serüvenim var. ama bür türlü yavru alamadım. sultanalrı eş oalrak almıştım ve çok ürkek ve aksi kuşlardı

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
ömer beyinde dediği gibi 4-5 çift damızlık alırsın bunlardan çıkan yavruları arada kan olmadan eşe atarsın çiftlerini bu şekilde çoğaltırsın 50 değil 100 bile olur çiftlerin biraz yem masrafın olur ayrı mesele arada yavru satar yem masraflarını karşılarsın direk 50 çift aldığında 6 ay da masrafını anca çıkarırsın
şimdiden hayırlı olsun diyoum ben çiftlerin için sen kafaya takmışsın alacaksın belli :D
ama 4-5 çift ama 50 çift bol bol yavru alman dilerim

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
evet karar verdim. işin özü ilk çiftlerimi almak için sitedenbir arkadaşla anlaşmıştık sanırım pazartesi falandı. Haftasonu alacaktım ama vaz geçti. Yerlerini ayarlamaya çalışıyorum bütün konforu halledeyim, kafesleri flan alayım iş kuşlara gelecek

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hayırlısı olsun yücel bey
profil bilgilerinizi bulunduğunuz şehri yazmanızı rica ederiz insanlarla daha sağlıklı iletişime geçebilirsiniz
kararınız tam olarak nedir yani kaç çift ?

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
çifte karar vermedim. yerim 50 çift falan alacak durum da ancak ilk etapda 10 çift almak istiyorum. bunu da 7-8 aylık belki biraz daha büyük yavru alınmış veya eş tutmuş çiftlerden almak istiyorum ama onlarda pahalı. parça parça almak durumunda kalacağım param oldukça.
işin doğrusu o kadar çok kişi ile konuştum o kadar kuş inceledim ki kafam karıştı. herkes farklı fiyat söylüyor. hangi kuş doru kuş ve hangi fiyat uygun fiyat olur bilemez oldum.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
bende 20 çiftlik yer hazırladım haziran 15 te kuşları almış olucam..benden sana tavsiye kuşları yavru al..1-2 aylık..kardeş olmamalarına dikkat et..değişik yerlerden kuş almaya bak..büyük kuş alma..yerlerine alışmaları felan tüğe girmeleri gene baya zamanını alacaktır..yavru alırsan bulunduğu ortamı havasını sürekli aynı şekilde soluyacakları için daha rahat olacaklardır ve daha kolayda eş tutacaklardır.pet shopa 25ten kuş satamazsın benden sana tavsiye..daha iyi fiyata satıp daha iyi gelir elde etmek istersen elden satmaya bak..balıkesir ve çanakkale piyasasında kuşları 15 tlden fazla fiyata satamıyorsun..haa 25 tl ye alıcı petsop bulursan kaçırma tabiki...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yücel bey;
Nasıl kafes alırsınız ,nasıl üretimhane yaparsınız,kaç kuşla girersiniz bilmem ancak naçizane fikrim şudur;50 çift demişsiniz ki sayıya takılmıyorum 50 çiftte olur 500 çiftte olur, 3 ay yavru alamasam sonra 3 adet yavru verse demişsiniz ve yanlışı burada yapıyorsunuz.Bu iş bizim matematiksel hesabımızla olmuyor ne yazıkki.Üretimde matematik yok bence.Tamamen dizginler kuşların elinde isterse ürüyor istemezse sabah akşam başında dua oku nafile...
Üretimde ağlama noktasına geldiğim zaman o kadar fazlaki,sebep nedir neden çiftleşmez müneccim olsa bilemez.
Bakın bakım şartlarım her çiftim için aynı,çiftlerimden ikisi geleli 5 ay oldu neredeyse ve yumurta veren kuştu,sabah bakıyorum tünekte neredeyse akşam bakıyorum hala orada,hiçmi ötmezsin hareket etmezsin,ortam değişikliği bu kadarmı strese sokar.Hiçmi yuvanın kapısından bile bakmazsın bırak girmeyi arkadaş.Ha çiftlerimden birisi nasıl; dişi mavi ve erkek yeşil her ağızda lutino yavru veriyor,yuvalığı aç dişiyi elinle al sev okşa geri koy yatmaya devam ediyor,hiçbir yavruya zarar vermiyor,baba yavruları beslemede önemli rol oynuyor,neyse bunları bir kenera bıraktım bu ağızda 9. yumurtayı verdi,tamamı dolu, ve yumurtaların 4 tanesini diğer kuşların altına dağıttım.Yazık olacak yoksa ,yavrulardan birisi neredeyse yuvadan düşecek diğeri daha yeni yumurtadan çıkacak.Kümeste kafesten kafese bakım şartlarım tamamen aynı iken bazı kuş öyle bazı kuş böyle,yani iş matematikte değil,kuşta bitiyor...

Saygılarımla...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yücel bey arkadaşlara katılıyorum hesaplamalarla olmuyor üretim işi 1 çift 7 yavru verir biri 5 verir biri 3 verir kimisi hiç vermez buda bi risktir eğer maddi karşılık bekleniyorsa deneyimli bu işe yıllarını vermiş abilerimizde aynı sorunlarla karşılaşabiliyor.Kuşları yavrudan alıp takibini yapmanız bu işi yapacaksanız sizin menfaatinize gözlemlemeniz 50 çift için baya bi zamanınızı alacak üremeyen çiftlerin eşlerini değiştirmek. elden çıkarıp yenilerini almak felan hepsi masraf bi kenara zamanla olucaktır.Üretime yeni başlayacaksanız size tavsiyem fazla para harcamadan mesela 10 çiftle başlamanız bunların yavrularıyla felan zaten dediğiniz çift sayısını iyi bi bakımla zaman içinde oluşturacaksınızdır.Üretime yeni başlayacaksanız eğer fazla tecrübeli değilseniz yerli kuştan başlamalısınız Jumbolara girerseniz işiniz zor tabiri caizse jumbolarda ittire ittire oluyor bu işler üremeleri yerlilere göre meşakkatli oluyor.Dediğiniz gibi 25 tl ye petshopa kuş satmanızda zor .İyi düşünüp taşınmanız lazım Allah kolaylık versin

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
50  çift kuşa kafes için 500 den çok daha fazla harcamanız gerekir eğer salma yapmayı düşünmüyorsanız. Size tavsiyem yerli - ingiliz kırığı karışık 15 çift kuş alın. Jumbo veya ingiliz kuşlar biraz profesyonel işidir. Bakımını bilsenizde bu kuşların alımında satımında canınız yanabilir. En güzeli yerli ve ingiliz kırığı gibi ırklarda pişip daha sonradan aileye iri kuşlar eklemektir. Kuşlarınızı 2-3 aylık alın. Kuşlar en çok yavruyken sahip edinir ve besleyeceğiniz mekana daha iyi adapte olur. Gelir olarak kesinlikle hesap yapmanızı tavsiye etmem hem kafanızı karıştırır hem sizi beklentiye sokar. Canlı üzerine kesinlikle hesap yapılmaz, canlıya iyi bakar onu hayatından memnun ederseniz o size çok daha fazlasını verecektir.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
sabirli olmalısınız işi öğrenmek ve tecrübe sağibi ola bilmek için bence 4,5 çift ile başlamanız mantıklı arkadaşlar doğru söylüyorlar hesap yapılacak iş değil üretim.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yücel bey işin içene girmeden hiç bir şey belli olmaz size tavsiyem kesinlik yavru kuş alın anaç kuşlara kesinlikle boşuna para vermeyin yavru alın 3 ay sonra eşe gelmeye başlarlar alcanız yavrular ingiliz kırığı çekoslavak ayarında olsun deneyim kazanana kadar fazla kuş almayın başlangıç olarak 30 yavruyla başlayın derim kuşları büyük bir salmaya atın 4-5 aylık oldukarında anlaşanları üretim kafesine eşe atarsınız gerisi kendiliğinden olur unutmayın bu işin altın kuralı sabır

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Öncelikle herkese selamlar, foruma yeni üye oldum ve ilk mesajım :) . Konuyu açan arkadaşımızın dediği gibi bu işe çoğumuz önce bir kuş almış sonra ona eş peşinden gelen yavrularla bu işin tadını almış ve bu yola çıkmış kişileriz. Şu ufak tecrübemi yardımcı olabilmek adına sizinle paylaşayım. Ben bu meşakkatli yoldan 2 senedir geçmekteyim ve şuan ki çift adetim 6 :) Aslına bakarsanız bu durumdan memnunum. Çünkü her çiftim Allah'a çok şükür çok verimli. En az 3-4 yavru alıyorum. Çiftine göre değişiyor elbette ve cinsleri ne doğru düzgün bilmiyorum bile. En azından pakistan değiller onu biliyorum :) Çiftleri tek tek arttırarak hazır ettim. 7-8 ay evveline kadar adam akıllı verimli olan tek çiftim vardı ve kafayı yemek üzereydim. Neyse ki sabrımın sonunda bir anda çiftlerim patladı ve 5 e çıktılar. Geçtiğimiz ay kendi yavrularımdan birinden ilk yavrumu aldım ve böylece 6 çiftim oldu ki bu çok mutluluk verici bir şey. Torun sahibi oldum :) Şuanda yavrularımı biriktiriyorum. Yani diğer bir deyişle hala cepten yemekteyim. 20-30 kadar yavrum büyümeyi bekliyorlar. Allah izin verirse bu senenin sonuna doğru 20'li rakamları geçeceğim. Netice itibariyle bu kısa tecrübemden ben bu işin yavaş yavaş yapılarak en az 2-3 sene içerisinde mutluluk verici seviyeye geleceğine inanıyorum. Şöyle bir kaç kötü örnek vereyim. Bir hazır çift aldım altında yumurta ile üstelik. O yumurtalardan verim alamadığım gibi bir daha yumurta dahi alamadım ve dişi kuş (kafesten yemlik düştüğünde kaçmış ve diğer dişi kuşumun yanına gitmiş tellerden bir birleri ile kavga etmişler )en iyi dişilerimden biri ile kavga ederek bir kuşumun sakat kalmasına sebep oldu. Başka aldığım bir çift ise aldığım gibi öylece durdu erkeği değiştim yumurta aldım kuş yumurtada öldü. Nitekim çok sabır isteyen meşakkatli bir iş. Benim naçizane tavsiyem bu işi yavaş yavaş yapıp 5 adet kadar çifte ulaştıktan sonra kendi yavrularından kan karıştırmadan eş almaktır. 

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
inşallah istediğiniz çiftlere ve sayılara ulaşırsın

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Nasıl ki her tohum her tarlada yetişmiyorsa; MuhabbetKuşları da her ortamda üreyemiyor. Üretim şöyle dursun yetişkin kayıpları bile yaşabilirsiniz. Üretimhane olacak yerde bir yaz birde kış atlatmadan önünüzü göremezsiniz.

İster At çiftliği kurun, ister Muhabbetkuşu üretimhanesi elinizde sağlam damızlıklar olmalı; Değilse her kuştan damızlık olmaz.

Uygun vasıflarda damızlık bulmak zor değildir. Yeriniz, imkanınız (Yedekleriniz) ve sevginizin olması şart, değilse üretimi zarar ederek bırakıp başka sektörlere yönelen çok arkadaşlarımızdan biri olursunuz.

enesmatbaa

Yeni Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
gökkaya
Burdaki arkadaşlar doğru söylüyolar. ben 30 çift ingiliz ve jumbo ile başladım. kuşları mersinden ankaraya getirdim. iklim şartları ve kafes şartları ve benim acemiliğim birleşince çok kuş ölümleri oldu. şuan 6 ay oldu yeni verime başladım. ilk geldiklerinde 1 çift yavrulamıştı şimdi eş tutmayan kuşum yok. bu iş sabır ve deneyim işi gelire baktığınızda sanıldığı gibi değil. usta abiler bilirler. 20 - 50 çift kuşla büyük gelirler olmuyo. zamanla 200 çifte çıkarmayı pilanlıyorum belki o zaman gelir elde etmeye başlayacağım.