Muhabbet Kuşu ve İzocam

cegceg

Yeni Üyemiz
Merhaba arkadaşlar,

Evde beslediğim muhabbet kuşlarım artık kalabalıklaştığı için depomuzda bulunan ahşap çekme katın bir bölümünün (12m2) etrafını kapatarak bir salma yapma düşüncesindeyim. Etrafını pvc ile kapatma ve 1 çerçeve için 1300 TL fiyat aldım.  Beni düşündüren tabanı. Ahşap ve bazı yerlerinde bel vermiş. Tabana izocam serip üzerine sunta koyup pvc kaplamayla kaplamayı düşünüyorum. Tabanı düzlemek için farklı önerileriniz var mı? Ve izocamın muhabbet kuşlarının sağlığı için herhangi bir zararı varmı?

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
seramik yapılabilir hem temizlenmeside kolay olur ama zemindeki ahşap baziz şekilde bel vermiş ise onu bir marangoza sorabilir eğer düzeltilirse tek parça bir plastik muşamba serebilirsin böylece ne zaman temizlemek istersen yıkana bilecek bir hale gelir.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ceyhun bey yerin bir fotoğrafını paylaşırsanız size fikir vermemiz daha kolay olacaktır. İzocamın üzerini kapatacağınız için bir zararı olmaz fakat izocam pahalı olacaktır.

cegceg

Yeni Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ceyhun bey yerin bir fotoğrafını paylaşırsanız size fikir vermemiz daha kolay olacaktır. İzocamın üzerini kapatacağınız için bir zararı olmaz fakat izocam pahalı olacaktır.
Yarın fotoğrafını çekebilirsem yükleyeceğim. Teşekkürler Mehtap hanım.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Isocama fareler güzel yuva yapar !
Yukarda ku$, yerdede fare beslersiniz, ...

Ortada 1 fare görseniz, orada en az 10 tane vardir !

5 tane görseniz, ...  confusedtw

50 tane vardir, ... oda en az, ...  8)

Eski isocamlar dokunuldugu vakit 1 hafta ka$intiya sebep verirdi, ...

$imdiler ise hicte öyle degil, ... siz bile icine yatabilirsiniz !
Fareye hazir yuva, ... mdf`leri veya osb`leri kemirmek onun icin i$ bile degil !!!

...

confusedtw

cegceg

Yeni Üyemiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Isocama fareler güzel yuva yapar !
Yukarda ku$, yerdede fare beslersiniz, ...

Ortada 1 fare görseniz, orada en az 10 tane vardir !

5 tane görseniz, ...  confusedtw

50 tane vardir, ... oda en az, ...  8)

Eski isocamlar dokunuldugu vakit 1 hafta ka$intiya sebep verirdi, ...

$imdiler ise hicte öyle degil, ... siz bile icine yatabilirsiniz !
Fareye hazir yuva, ... mdf`leri veya osb`leri kemirmek onun icin i$ bile degil !!!

...

confusedtw
Uyarılarınız için teşekkürler, farklı önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bence birde yere PVC yerine ince olmak $artiyla 1 - 5 cm arasi, ... Cimento veya Beton karmasi dö$erdim, incecik yani, ... onuda düzleyip hem tüm araliklari böylelike ter temiz kapatirdim !!! Kuracaginiz salma en azindan dogal, hava alir vaziyetde, ve orayi farz edelim terk edeceksiniz, kaldirip $imdiki halinde iade edebilirsiniz, ...  ;)

Yere baktiginizda sanki Betondan bir temel görüntüsü olu$ur böylelikle !  ;) Ter temiz, ... hani buda benim $ahsi dü$üncem, tecrübelerime dayanarak oda, ...  8)

Halbuki sadece ince bir tabaka olmasina ragmen, ... hani onunda altina in$aat mu$ambasindan dö$esenizde olur, hatda dahada iyi olur  :)
Fakat PVC sakincali vede gereksiz yere cok masrafli olur, ...  ::)

Saydiklarimin Türkiyede tam ne isimle adlandirildigini bilmedigim icin kusurumada bakmayin artik, ...  squint
Elimden geldigince ve dilimin döndügünce yaziyorum ... ve artik ho$a gidermi, veyahut hedefi tutarmi yada bo$a gidermi orasida benim elimde degil, ...  8) ... maksadim daima hayal gücünüzü kullanmanizdir her niyetlendiginiz i$inizde  confusedtw
Hani olurmu olmazmi, yapabilirmiyim yapamazmiyim diye kendinizi bir sorgulamanizdir ilk etabda, ... ve arkasi zaten gelecektir niyetiniz ciddi ise  ;)
Tabi evdeki hesaplarda cogu zaman car$iya uymiyabilir, ... ve o yüzden kesenin agizini iyice acmaya bakin, ... 3 a$sagi be$ yukari olur tahminize göre zaten, ... adi üstünde zaten, ... Hobby  :)
Fakat Hobby`lerinizde coksa bazilarindan vazgecmekte büyük yarar var, aksi halde bunun sonundada büyük zarar var Allah ( C.C. ) göstermesin, ...  8)

Neyse, ...  :)

Iceriye girdiginizde temizliginiz yine kolay olur, fakat herkesi iceriye sokmayin, ve di$arda giyindiginiz ayakkabilarla iceriye girmeyin, ... artik terliklemi girersiniz, cizmeylemi veya ba$ka 1 cift ayakkabi ilemi orasi size kalmi$, ... ku$lari gereksiz mikroplardan korumak icin oda, ... sonucta ic güdü ve dürtüleri geregi yerdende yem arayip yiyeceklerdir, ...  ;)

Ben olsam öyle yaparim, ve emin olun, yakin olsam el bile atardim !!!
PVC gibi zehirli madde iceren dö$emelere hicte gerek yok !!!

Ve böylece cebinizde kalan parayla daha mühim malzeme, ic dö$eme, yemlikler ve suluklar alabilirsiniz, ... tabi yeminde daha kalitelisinide  ;)

Az ku$un masrafi az olur, cok ku$un ise haliyle daha cok, ...

Hani baki$ acinizi kimse bilemez, hedefnizi yine öyle, ... adi ku$ beslemek fakat oda her$eyde oldugu gibi dile kolay, ... yani e$i e$ine benzer 2 veya 4 veya 14 ku$u misal olarak biryere tikmak beslemek ise bilemiyecegim artik, ...  icon_think

Dedigim gibi, yakin degilim kendi $ahsim adina, ... malesef  :-\

Yoksa hedefinize göre bir$eyler yapardim, ...

Sonucta neyi nasil yapacaginizda ancak siz belirliyeceksiniz, ... ve akili herkes verir, ... ::)

Kararlarda besliyeceginiz ku$larda sonucta sizin, ...  8)

Kolay gelsin  ;)

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
İzocam yerine 2-3cm. kalınlıkta XPS (sert strafor) çekme katın altından tavana kaplanabilir. Tahta zemin üzerine lamine parke olabilir.
Hayırlı üretimler olsun.

cegceg

Yeni Üyemiz
Sayın @Murat GÖÇMEN zaman ayırıp böylesine yol gösterici bir yazı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi değerlendireceğim, bir çoğunu da uygulayacağıma emin olabilirsiniz.
Sayın @Levent ACAR altına 1,6 cm 30 dansite strafor üzerine de 1 cm mdf döşedim.Hepimize hayırlı üretimler inşallah.

Zafer Yüce

Yeni Üyemiz
Adı
Zafer
Soyadı
Yüce
Slm. Arkadasim ben parkeciyim oraya en guzel olabilecek cozum o agaci Tarim ilaci alip ruloyla agaca yedireceksin sonra 2cm sert strafor gecmeli oluyo bir birine üstune laminant parke parkecilere sor uygun cikma olur ellerinde yakin olsak yardimci olurum ist.b. evlerdeyim kolay gelsin...