Muhabbet Kusum Rahatsız...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
abilerim lütfen acil yardım edin.. Düne kadar hiçbirşeyi olmayan kuşum durup dururken birden kabarmıs ve sersem olmus.. Ben il dısında okuyorum kusa annem bakıyordu 2 haftalıgına ablamlara koymustuk kusu.. dün geceden beri kus kabarık.. İnternetten baktım çok fazla kabarık durmuyor ama yinede kabarık.. Uyuz gibi oldugu yerde duruyor hiç uçmamıs dısarı salmıslar seside çıkmıyormus hiç.. Normalde annem gun boyu dısarı salardı kusu ablam istemedigi için hiç dısarı salmamıs 2 haftadır.. Kusun kurtulma ihtimali nedir ne yapmalıyız..? İshal durumuda soz konusu degil kusta ve sogukta kalma durumuda yok.. Vitaform takviyesi yapıcam sagolsunlar iki abim yardımcı oldu.. Bunun dısında yapmam gereken birşey var mı? Vitaformu sulukta ne kadar bekleteyim kaç gün vitaform takviyesi yapayım düzelme ihtimali nedir.. agzına çok az birşey bal sürdürsem sorun olur mu ? Teşekkürler saygılar...

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Selamlar kardeş. 1 hafta önce benim kuşta böyleydi. Hiç hareket etmiyor, kabarıyor, uyukluyor ve iştahı normale göre daha azdı. Veterinere götürdüm. Üşütmüş olabilir dedi. Antibiyotik verdi ve vitamin kullandırdı. Alttaki linkte başımdan geçenleri ve tedaviyi ayrıntılı bir şekilde anlattım. Bir göz at. Deneyimli arkadaşlarda yorum yapacaktır. Veterinere götürme imkanın varsa götür. Konuyuda güncel tutmanı öneririm. Bizleri haberdar edersen sevinirim.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,16853.msg236654.html#msg236654

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Ayrıca kardeş gördüğüm kadarıyla muhabbet kuşunun hiç oyuncağı yok. Yani kuş baya yalnız kalıyor. Buda onu mutsuz eder. En basitinden sallanan ayna, ucunda çan olan halkalar var onlardan alabilirsin. Ve ballı yem'e bayılırlar. Birde su da vitanmin mi var ?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Kuşun enfeksiyon kapmış yani üşütmüş bir şekilde. Odadan odaya geçirince bile bazen üşütebiliyor bu kuşlar malesef ki. Acil antibiyotik tedavisine başlaman lazım. Antibiyotik-vitamin ve ilgiyle 1 haftaya hiçbir şeyi kalmaz.
Ama en önemlisi de ısı takviyesi. Kalorifer yakınına koyabilirsin ama nemsiz de kalmasın.
Benim kaloifer yakınına koyma şansım yok böyle üşütme durumlarında kafesin 4 bir yanına sürekli termafora kaynar su koyup termaforları bezlere sarıp koyuyorum, soğudukça değiştiriyorum sen de öyle yap ısı takviyesinin inanılmaz faydası oluyor ama antibiyotiksiz geçmez.
Çok geçmiş olsun.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Kuşun enfeksiyon kapmış yani üşütmüş bir şekilde. Odadan odaya geçirince bile bazen üşütebiliyor bu kuşlar malesef ki. Acil antibiyotik tedavisine başlaman lazım. Antibiyotik-vitamin ve ilgiyle 1 haftaya hiçbir şeyi kalmaz.
Ama en önemlisi de ısı takviyesi. Kalorifer yakınına koyabilirsin ama nemsiz de kalmasın.
Benim kaloifer yakınına koyma şansım yok böyle üşütme durumlarında kafesin 4 bir yanına sürekli termafora kaynar su koyup termaforları bezlere sarıp koyuyorum, soğudukça değiştiriyorum sen de öyle yap ısı takviyesinin inanılmaz faydası oluyor ama antibiyotiksiz geçmez.
Çok geçmiş olsun.
+Çok güzel açıklamışsınız bu arada kuşunuza çok geçmiş olsun

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
çok teşekkür ederim cevap verdiginiz için.. Ben il dısında oldugum için suan ablamlarda kus mecbur onlar bakıyor.. Kusu petekgın yanına koydurdum zaten hep orda duruyodu ama nasıl hastalandı anlamıs degılım.. Suyunda vitaform var tedaviye basladım.. İnsallah kurtulur moralım çok bozuk.. Emanet etmicem artık kusumu kimseye.. Tabiki kurtulursa...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
üstadlar birde kuş suan ablamlarda.. Annem yarın aksam ankara da olacak ve kusu eve getirmesini istiyorum ablamlarda durmasın annem daha iyi bakar.. Ama kuşu nasıl muhafaza etmeliyim ki eve gelene kadar iyice hasta etmeyelim..? Apartmandan çıkarılcak arabaya arabadan cıkarılcak apartmandan eve giricek bu zaman zarfında nasıl bir koruma yolu kullanmalıyız iyice usutmeyelim kusu...?

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Ankaradan Gürkan abiden aldığım kuşları getirirken kendi arabamla bile olsa etrafını sarıp getirdim,üstten hava alabilecek kadar yer bıraktım,etrafına battaniye sardım,ama dikkat et araba sıcaksa okadar kalın sarmaya gerek kalmaz,ama hava akımı oluyor mutlaka araba içide olsa,enazından streçle sararsan problem olmaz,ama ablanız farkında olmadan belki kuşu üşütmüş olabilir,hayvanı yormasanız iyi olur bence.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
Mustafa KARAKAYA...' Alıntı:
Ankaradan Gürkan abiden aldığım kuşları getirirken kendi arabamla bile olsa etrafını sarıp getirdim,üstten hava alabilecek kadar yer bıraktım,etrafına battaniye sardım,ama dikkat et araba sıcaksa okadar kalın sarmaya gerek kalmaz,ama hava akımı oluyor mutlaka araba içide olsa,enazından streçle sararsan problem olmaz,ama ablanız farkında olmadan belki kuşu üşütmüş olabilir,hayvanı yormasanız iyi olur bence.
usta valla büyük ihtimal üşüttüler kusuda işte bişey diyemiyorum laf söyletmiyolar kendilerine... Ne yapmalıyım o zaman hocam eve getirmeyin mi diyosunuz kusu iyilesene kadar..? :s orda iyi bakmıyolar kusa annem daha iyi bakar ve ilgilenir o yüzden eve getirme taraftarıyım..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
En mantıklısı eve getirip tedavisini orda gerçekleştirmeniz.. Yalnız getirirken iyi muhafaza edinki tekrar hava akımına yakalanmasın...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
vitaform lu suyunu içiyor hocam 5 gün vitaform takviyesi yapıp 2 gunde avivit yada avidiare hangisinin tarihi geçmediyse onunla takviye yapıcam inşallah düzelir.. Pazar gününe kadar ablamlarda durmasında karar verdim çünkü annem 2 haftadır evde olmadıgı için bizim evde soguktur ev ısınana kadar ablamlarda duracak o zamana kadarda zaten eski performansı yerine gelir inşallah..

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
üstadlar kuşun yalnız kalmaması için aksam yatarken yigenin odasına petegın yanına sabahtan yatana kadarda oturdukları odaya petegın yanına koyuyorlar herhangi bir sorun olur mu acaba..?

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Yusuf sonuçtan bizi haberdar etmeyi unutma. Çok çabalıyorsun. Umarım kuratarabilrisin.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
üstad valla canımı dişime taktım bogazımdan yemek bile geçmiyo.. Düzelir mi iyileşir mi bilmiyorum inşallah düzelir.. yanıma getiricem sınavlardan sonra kimseye emanet etmicem artık..

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
hocam kendimden daha çok önem veririm ama işte ben olmayınca yanında böyle oldu.. inşallah düzelir.. Sınavlarım var kafamı derse veremiyorum.. Kimsede bişey söylemiyor..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Hayırlısı olsun takma kafana zira bu kadar ehemmiyet verdiğin sürece mutlaka düzelecektir Allahın izniyle.. Durumdan konu altında bizide haberdar edersen sevinirim...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
inşallah üstad dualarınızı bekliyorum.. Tek istedigim şuan kuşumun saglıgına kavusması.. Allah ın izniyle inşallah tedavi sonucu düzelir..