MUHABBET KUŞUNA VERİLEBİLECEK BİTKİSEL ÇAYLAR

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Anason Çayı
Kuşunuz kabızsa, sade içme suyu yerine anason çayı verebilirsiniz. Bu çayın, dikkate değer nitelikte sara hastalıklarına etkileri vardır ve böyle hoş olmayan durumlarda kuşlara yardım edebilir. Seçiminize göre, onun yerine (aşağıda) rezene çayı hatta anason ve rezene çayı karışımı verebilirsiniz.

Isırganotu Çayı
Isırganotu çayı, çok iyi zehir giderici etkiye sahiptir.Veteriner hekimin belirlediği zehirlenme tedavisinin iyileştirici etkilerini artırmak için kuşa verilebilir. Doğal tedavide, ısıranotu, zehir giderici olarak iyi bir ilaçtır ve böbrek problemlerinden (mesela hastalık) yakınan hastalarda temizleyici olarak kullanılır. Isırganotu aynı zamanda, içerdiği vitaminler yüzünden çok sağlıklı bir yem bitkisi olarak da kullanılabilir.

Rezene Çayı
Antikonvülsan (sara hastalıklarına) etkileri nedeniyle rezene çayına teşekkürler, kuş sahiplerinin ilaç dolabında ortak envanter olmalıdır.
Rezene çayı, kabızlık ve gazlara (bazı kuşlarda gaz olabilir) karşı ferahlık sağlar. Aynı zamanda; kuş, bir maya hastalığıyla (mantar, pamukçuk veya AGY GLS) uğraşırken kursak veya karın içinde çok fazla gaz üretiminin önlenmesine yardım edebilir. Rezene çayınız yoksa bir alternatif olarak anason çayı verebilirsiniz.

Papatya Çayı
En değerli tıbbi bitkilerden biri papatya çayıdır. Bu bitkinin çiçeklerinden yapılan çayın, iltihap önleyici etkileri var. Bu yüzden papatya çayı, bulaşıcı hastalıkların tedavisinde çok yararlıdır. Kuşunuz (bakınız ekşi kursak) kursak iltihabından, üşütme veya başka bir hastalıktan çekiyorsa, papatya çayı, hastanın rahatsızlıklarını hafifletebilir ve yeniden kısa sürede sağlığını kazanmasına yardımcı olabilir. Papatya çayıyla tedavi edilebilecek başka bir önemli rahatsızlık, hatalı beslenmeden oluşan ishaldir. Papatya çayı buharını soluma, üşütme ve diğer solunum sistemi hastalıklarında çok etkilidir. Ama herhangi bir aksi tesirden kaçınmak için papatya çayı vermeden önce herhangi bir durumda veteriner hekimle görüşülmelidir!.

Siyah Çay
Bir çok durumda, hasta kuşa siyah çay vermek, dolaşımını uyarmak için yarar sağlar. Ama hekimle bu özel diyet hakkında önceden konuşmak kesinlikle zorunludur. Siyah çay tipik olarak, örneğin bir stres durumunda çare olarak kullanılır. Siyah çayın en kullanışlı türü, neredeyse her süpermarkette bulunabilecek Seylan, Assam veya İngiliz kahvaltı çayıdır.

Kekik Çayı
Mantar öldürücü ve mantar önleyici baskın etkileri nedeniyle kekik çayı, megabakteri (AGY) veya mayalara (Mantar, pamukçuk) karşı GLS tedavisi sırasında iyileşmeye çok yardımcıdır.
ALINTIDIR
 

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
477
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
doğada naturel olarak herşeyi bulmak mümkün tıp bile alternatif tıp diye katagori açtığına göre bütün sağlık doğada teşekkürler hilmi bey