Muhabbet kuşunda kanat kesme

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Bilindiği üzere kuşseverler sadece yetiştiricilerden oluşmuyor.Evlerinde üretimi düşünmeden 1-2 tane kuş besleyenlerimizde var.Özellikle de muhabbet kuşunu...

Düşünün; yavru iken aldınız .Bir kaç da kelime öğrettiniz.Kolunuza, omuzunuza konuyor, bir yerde evinizin neşesi.Bu kuşun sahibinin en büyük korkusu kuşun kaçmasıdır.Fark etmediniz,pencere veya balkon açık, kuş pııır, dışarıda...

İşte bu durumla karşılaşmamanız için önerilen kanat kesme/kırpma şekli. İnternete (Wingclips) yazıp arattığınız zaman birçok kanatlıya uygulandığını da görebilirsiniz.

Sn.Ertuğrul Görüşük Hocamızdan Alıntıdır...

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
senfoniork22' Alıntı:
kuşun kanadı kesilmez günah ya

Uçan kuş istemeyen deve kuşu beslesin yazık günah. Benim hoşuma gitmiyor kuşların kanadının çekilmesi veya kesilmesi. Kuşun özelliği değilmidir uçmak!!!

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Arkadaşlara katılıyorum zaten kuşların özgürlüğünü kısıtlamişız birde uzuvlarını kesip topal mı yapalım.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Kuşların kanadının çekilmesine karşıyım. Bir arkadaşımın güvercinleri vardı,onlarda uygulardı. Bazı çektiği tüy diplerinden kan gelirdi ve hayvancık da acıdan çırpınırdı.Yapmaması için tartışır,kavga bile ederdim onunla; böyle bir olaya hangi hayvansever razı olabilir ki?
Bunun yanında kanat tıraşlamayı muhabbetimde ben de uyguladım. Evet, itiraf ediyorum. Tek bir muhabbet kuşum vardı,bana alışmasını sağlamak için yapmıştım.Faydasını inkar edemem. Aynen resimde görüldüğü gibi tıraşlamıştım. Uçabiliyordu yine ama çok fazla yükselemiyordu. 15-20 günde de uzayıp eski haline geliyor zaten. Eski haline gelince de bir daha yapmanıza gerek kalmıyor.
Bundan çok çok daha kötüsü :  Show kuşlarının yarışmalar için tıraşlanması. Cımbızla orasını burasını çekiyorlar parmak kadar canlıların.Bazı çekilen yerleri kanıyor,acıdan gözleri sulanıyor kuşların.Kaçamıyor da zavallı. Çin işkencesi değil de nedir bu? Show u da eksik olsun.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Biz küçükken tavuklarda uygulardık, canları yanmazdı, çünki kesilen kanat uçlarında kan damarı ve et bulunmaz. Yani kesilirken hiç bir şey hissetmezler. Sadece 1 kanadı kesilir. Bu şekilde dengesini sağlayıp, komşunun avlusuna geçmezlerdi.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Biz küçükken tavuklarda uygulardık, canları yanmazdı, çünki kesilen kanat uçlarında kan damarı ve et bulunmaz. Yani kesilirken hiç bir şey hissetmezler. Sadece 1 kanadı kesilir. Bu şekilde dengesini sağlayıp, komşunun avlusuna geçmezlerdi.
MEHMET ABİCİM CANI YANMASINDAN ZİYADE KUŞ DEDİĞİN UÇAR DEĞİLMİ ZATEN UFACIK YERLERDE HAPİS HAYATI YAŞIYORLAR BIRAKINDA BARİ ODADA UÇSUNLAR DEĞİLMİ. UÇMAYAN KUŞ İSTEYEN EVİNDE TAVUK VE DEVEKUŞU BESLEYEBİLİR. SEVDİĞİMİZ KUŞ KAÇMASIN DERKEN HAYAT SEVİNCİNİ ELİNDEN ALMAK NİYE... SEVGİ BU DEĞİL.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
  Ben bu tıraşlamayı bir kere yaptım.Sadece bir kere. Tekrar uzayana kadar da fazlaca ilgilenip alıştırdım kuşumu kendime.Ondan sonra aramızda öyle bir bağ oluştu ki,kovsak gitmiyordu başımızdan.Kapı,pencere açıktı devamlı.Özgürce,evin bir ferdi gibi geziyordu evde.Sadece yem yemeye ve uyumaya giriyordu kafesine.
  Sürekli yapılmasını hayvansever hiç kimse kabul edemez zaten arkadaşlar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
durduacar' Alıntı:
SEVGİ BU DEĞİL.
    Bir elinizde kuş, diğer elinizde makas..
    Lütfen kesmeden önce kuşunuzun yüzüne bakın; ilk iletimdeki Vietnamlı esirin yüzünü göreceksiniz.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Amacım bir tartışma yaratmak değil, herkesin düşüncesine saygım var elbet öncelikle bunu belirtmek istiyorum.
Tamam da güzel kardeşim,ikisi aynı şey mi şimdi?
Orada Vietnamlı bir insan,düşünebiliyor,birazdan başına gelecekleri tahmin edebildiği için o korku dolu gözlerle bakıyor.Bu taraftan bakarsan bu bir kuş,bir hayvan,elinde gördüğü parlak, yabancı bir cisim.Onun için tepki gösteriyor.
Pekiii,
Cımbızla orası burası çekilen,kanlar içinde kalan show kuşlarına ne diyeceksiniz?
Bunu yapanlar hayvansever mi sizce?

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bir elinizde kuş, diğer elinizde makas..
    Lütfen kesmeden önce kuşunuzun yüzüne bakın; ilk iletimdeki Vietnamlı esirin yüzünü göreceksiniz.
Böyle tartışmalara gerek yok
Kanadını kesene kadar camı kapıyı kapalı tutun olsun bitsin kesmenize de tartışmanıza da gerek kalmayacak böylelikle...

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Adana çok sıcak bir memleket,Elazığ gibi değildir Hakan Bey.Kapı,pencere kapalı yaşanmaz.Yaşarsanız klima kullanmanız gerekir.O da kuşlara dokunur.Eğer evinizin bir ferdi olacaksa kuş, kapı pencere açıkken kaçıp gitmemeyi de öğretmelisiniz.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Akşit ER' Alıntı:
Adana çok sıcak bir memleket,Elazığ gibi değildir Hakan Bey.Kapı,pencere kapalı yaşanmaz.Yaşarsanız klima kullanmanız gerekir.O da kuşlara dokunur.Eğer evinizin bir ferdi olacaksa kuş, kapı pencere açıkken kaçıp gitmemeyi de öğretmelisiniz.
Tabi haklısın senin ki bir istisna olabilir.Ama genelde yaşanmaz sıkıntı tabi kendi düşüncem...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
olaya şöyle bakınız siz bu olayı uygular veya uygulamassınız olay bu değil bence Refik abimizin anlatmak istediği olay bence yapılacaksa böyle yapılmalı yapılacak olayın en doğru kuşa acı vermeden yapılmasıdır.

kuşların kanadı asla çekilmez Akşit arkadaşımızın arkadaşı bilinçsiz bir işlem yapmış kuşları ortama veya kendiize alıştırmak gibi çaba gösterilecekse kanadı çekmek yerine Refik Abimizin paylaşmış olduğu resim gibi yapılması gerek kuşların kanadı neden çekilmez çünkü kuş yeni tüyden çıkmıştır kanat diplerinde daha kanadı besliyen kan olabilir ve kanar bunu bilmek için kanat altına bakmak yeterli ama kim bunu dikkate alır kesme yaparsanız kanat büyümez tüy dökümünde kesik kantları döker yenisini çıkartır asla yenisi gelsindiye kesilen kanat çekilmez uygulamaya karşı olabiliriz ancak illaki kesecem diyenler için bence çok bilgilendirici bir olay teşekkürler Refik Abi

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
enginersin' Alıntı:
olaya şöyle bakınız siz bu olayı uygular veya uygulamassınız olay bu değil bence Refik abimizin anlatmak istediği olay bence yapılacaksa böyle yapılmalı yapılacak olayın en doğru kuşa acı vermeden yapılmasıdır.

kuşların kanadı asla çekilmez Akşit arkadaşımızın arkadaşı bilinçsiz bir işlem yapmış kuşları ortama veya kendiize alıştırmak gibi çaba gösterilecekse kanadı çekmek yerine Refik Abimizin paylaşmış olduğu resim gibi yapılması gerek kuşların kanadı neden çekilmez çünkü kuş yeni tüyden çıkmıştır kanat diplerinde daha kanadı besliyen kan olabilir ve kanar bunu bilmek için kanat altına bakmak yeterli ama kim bunu dikkate alır kesme yaparsanız kanat büyümez tüy dökümünde kesik kantları döker yenisini çıkartır asla yenisi gelsindiye kesilen kanat çekilmez uygulamaya karşı olabiliriz ancak illaki kesecem diyenler için bence çok bilgilendirici bir olay teşekkürler Refik Abi

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Arkadaşlar benim merak ettiğim şu:
Neden kimse show kuşlarının cımbızla tüylerinin çekilmesine, bu çekilen yerlerin kanamasına, acıdan hayvancıkların gözlerinin yaşarmasına,bu Çin işkencesine bir şey demiyor?
Neden ?