Muhabbet kuşunda kanat kesme

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Akşit inan o konuyu hiç bilmiyordum şöyle bir baktım süslemek içinmiş meğersem bak yukardada yazdım zaten onu bunu yapmayın demek yerine yazılardan aklı yerinde olan insanlar mesjı alırlar senin bu sitemine katılıyorum işte iki olay bu işte acemi olanlar kanat kesiyor şow işi yapan uzmanlar ise cımbızla kuçun tüylerini yolarak kendince kuşu süslüyor bu olay neye benzer bence biliyormusun
kuaföre gidip sakalını cımbızla yoldurmaya benzer bence dahada başka yorum yapamıyorum Yılmaz usatamızın bir elinde kuş bir elinde makasa bende bir ilave yapayım madem
bir elinde kuş bir elinde cımbız umurundamıki kuş

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Allah iyiliğinizi versin emi, hiç gülesim yoktu.
Soruma doyurucu olmasa da bir cevap veren biri çıktığı için mutluyum.
Teşekkürler.

Adı
Ertuğrul
Soyadı
Görüşük
enginersin' Alıntı:
olaya şöyle bakınız siz bu olayı uygular veya uygulamassınız olay bu değil bence Refik abimizin anlatmak istediği olay bence yapılacaksa böyle yapılmalı yapılacak olayın en doğru kuşa acı vermeden yapılmasıdır.

kuşların kanadı asla çekilmez Akşit arkadaşımızın arkadaşı bilinçsiz bir işlem yapmış kuşları ortama veya kendiize alıştırmak gibi çaba gösterilecekse kanadı çekmek yerine Refik Abimizin paylaşmış olduğu resim gibi yapılması gerek kuşların kanadı neden çekilmez çünkü kuş yeni tüyden çıkmıştır kanat diplerinde daha kanadı besliyen kan olabilir ve kanar bunu bilmek için kanat altına bakmak yeterli ama kim bunu dikkate alır kesme yaparsanız kanat büyümez tüy dökümünde kesik kantları döker yenisini çıkartır asla yenisi gelsindiye kesilen kanat çekilmez uygulamaya karşı olabiliriz ancak illaki kesecem diyenler için bence çok bilgilendirici bir olay teşekkürler Refik Abi
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Akşit ER' Alıntı:
  Ben bu tıraşlamayı bir kere yaptım.Sadece bir kere. Tekrar uzayana kadar da fazlaca ilgilenip alıştırdım kuşumu kendime.Ondan sonra aramızda öyle bir bağ oluştu ki,
    Sevgili Akşit kardeşim,
    6-8 aylık dişi kuşları bile evcilleştirebilenler var üstelik aç bırakmadan. Hisli canlılardır; yalnız kalmak istemezler. Tabii daha sonra sahibini eş seçerler, O ayrı bir konu. Kuşun için üzüldüm doğrusu.

Kanatlarda kan tüyleri vardır bu tüyler kırılırsa, çekilirse yahut kesilirse ciddi bir tedavi gerekebilir..
  Blood Feather: Kan Tüyü

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Yılmaz kardeşim, ne demek istediğinizi tam olarak açıklar mısınız? Yeminle söylüyorum anlayamadım.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Yılmaz kardeşim, ne demek istediğinizi tam olarak açıklar mısınız?
Aldığınız terbiyeye yakışır şekilde !

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bende karşıyım benim kuşum 5 yaşında geçen sene bi damizlik dişi aldım kafesin kapağı gevşeyip aralık kalmış azıcık bişi hemde dişi kaçmış erkek orda duruyordu.bi keresinde bi dişi almıştım yanına yine fakat dişinin kanatlarını kesmişler çok tatlıydı fakat kanadının kesilmesindenmidir yada kesenin kuşun dişi olduğunu anlayıp verip başkasını alma isteğinden mi bilinmez hayvanın psikolojisi bozuktu.genelde dişiler saldırır ama o durup dururken hınç ve öfke ile saldırıyordu kuşuma da öyle geri vermek durumunda kaldık eş olcak hali kalmamıştı.kafa olarak

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
ceylin123' Alıntı:
bende karşıyım benim kuşum 5 yaşında geçen sene bi damizlik dişi aldım kafesin kapağı gevşeyip aralık kalmış azıcık bişi hemde dişi kaçmış erkek orda duruyordu.bi keresinde bi dişi almıştım yanına yine fakat dişinin kanatlarını kesmişler çok tatlıydı fakat kanadının kesilmesindenmidir yada kesenin kuşun dişi olduğunu anlayıp verip başkasını alma isteğinden mi bilinmez hayvanın psikolojisi bozuktu.genelde dişiler saldırır ama o durup dururken hınç ve öfke ile saldırıyordu kuşuma da öyle geri vermek durumunda kaldık eş olcak hali kalmamıştı.kafa olarak
olayı güzel izlemlemişsiniz.
bende karşıyım

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Eğer kanat ucundan (yılmazın kan tüğü dediği) 1 mm bile kesseniz kuşun kanını durduramazsınız. Ölür.
Diğer taraftan Refik beyin anlattığı şekilde kesilirse 2 ay sonra tekrar tüğleri oluşur. Bu canilik değildir. Aç bırakmaktan milyon kat daha iyidir. Hatta bazan kuşun iyiliği içindir. Bazı kuşlar çok yaramaz olmakta ve defalarca cama durvara çarpmaktalar. Ortama hızlı adaptasyon için tüğleri kesilebilir. Düşünün Yazın 2 ay boyunca deniz kenarına giden bir aile için bu söylediklerim çok mantıklı gelecektir. Herkesin kendi düşünceleri vardır. Saygı duymak gerekir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet beyinde dediği gibi bu uygulamanın ne amaçla yapıldığı çok önemlidir. Kuşun zarar görmesini engelmek amaçlı yapılıyorsa olabilir. Ancak kuş uçmasın elimize daha çabuk alışsın düşüncesiyle yapılıyorsa yanlış bir uygulamadır

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Eğer kanat ucundan (yılmazın kan tüğü dediği) 1 mm bile kesseniz kuşun kanını durduramazsınız. Ölür.
Diğer taraftan Refik beyin anlattığı şekilde kesilirse 2 ay sonra tekrar tüğleri oluşur. Bu canilik değildir. Aç bırakmaktan milyon kat daha iyidir. Hatta bazan kuşun iyiliği içindir. Bazı kuşlar çok yaramaz olmakta ve defalarca cama durvara çarpmaktalar. Ortama hızlı adaptasyon için tüğleri kesilebilir. Düşünün Yazın 2 ay boyunca deniz kenarına giden bir aile için bu söylediklerim çok mantıklı gelecektir. Herkesin kendi düşünceleri vardır. Saygı duymak gerekir.
;)

goldufuk

Yeni Üyemiz
Sevgili abilerim, okudum yazılanları  sizlere saygım var tabii ki fakat önemli olan bilgilendirmek, yanlış bilgilendirmemek lazım. Eğer bir muhabbet kuşu alındıysa 4-5 aylık, illa ki 1 aylık yavru gibi alışmasını bekleyemeyiz, bu kanat kesme olayı zararsız bir olaydır (bilinçli yapıldığı taktirde) Kuşun canı yanmaz bile. Kanatları koparmak, bantlamak gibi yöntem uygulayanlar var burda onları engellemek için çok faydalı bir konu açılmış, "Bence yanlış" diyenler olmuş, kesilen kanatlar uzamaz diye birşey yok, kesilenler uzamaz fakat döküldüklerinde yerlerine yenileri çıkar en fazla 2 ayda hepsi uzamış olur ve bu arada kuş sizin omzunuzdan başınızdan eksik olmaz. Faydalı bir konu teşekkürler.