Muhabbet üretimi hakkında.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Merhaba arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir soru var. 10 saat gündüz ışığı alan bir odada 7 çift pvc Boxlar içerisinde muhabbet kuşu beslemekteyim. Amacım muhabbet kuşlarında yavrular almak ve yeni renk çeşitleri üretmek. Fakat kuşlarım gözümün önünde çiftleşmesine rağmen 3 aydır yumurtlamamaktadır. Oda sıcaklığı 10 derece. Kafeslerde kuş kumu ve mürekkep balığı kemiği kullanmıyorum. Vivid bird karışık muhabbet kuşu yemi ve haftada 1 yumurta maması veriyorum kuşlarıma. Sizce kuşlarım çiftleşmesine rağmen neden yumurtlamıyor.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
İsmail Bey, oda sıcaklığı düşük bunu kabul ediyorum fakat yumurta yinede gelmesi gerekmez mi?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yumurta gelmediyse çiftleşme tam olarak gerçekleşmemiştir İsmail kardeşimin dediği gibi sıcaklık çok düşük 18 22 ideal sıcaklıktır

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Benim üretinhane 13 derece kuşların yumurtlamasında ve yavru büyütmelerinde bir problem yok.Bence ısıylan alakalı değil.Başka bir sebebi olmalı

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
kuşlarınız tüyde deyilse çifleşiyorlarsa yumurtlamaları lazım tünekleriniz pilastikse tahta tüneklerle deyiştirin birde bula biliyorsanız yavrulu bir takım kuş koyun kümesinize kuşlarınız yavru sesini duyunca daha çabuk eşleşirler

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Kuşlarım ithal değil. Yerli. Tünekler tahtadan. Teyde değiller kuşlarım. Hepside çifleşiyor. 7 takım kuşta. Bana da ilşginç geldi bu durum. Plastik folluk kullanıyorum içinde talaşta var. Kuşlarım yuvaya da girip akşam hava kararana kadar vakit geçiriyor.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Dişilerin Resimlerini eklermisiniz üstadım özellikle dişiler ve cereleri dişiden kaynaklanan bi durum diyebilirim...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım senin kuşların durumu psikolojik kaygılanacak bir şey yok plastiğe alerjisi var talaş plastikte kayıyor dişi kuş endişe duyarak yumurtlamıyor plastikleri kaldır talaş iptal sadece tahta kalsın bak yumurtluyorlarmı birde böyle dene sıma canını ben yuvalıkların kapaklarını biraz küçük yapmışım 6 tk hiç yum yapmıyor 1 ay sonra jeton düştü değiştirdim takır takır maaşallah slm

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Ama plastik folluk kullanıp yavru alan birsürü forum üyesi var. Çok tavsiye edilen birşey.

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
KARDEŞ SENİN YAPACAĞIN,
1)ODA SICAKLIĞI ENAZ 18 DERECE OLMALI
KUŞLARINDA KİLO VARSA LİMONLU SU İLE ZAYIFLATICAKSIN.EĞERKİ KUŞLARIN NEŞELİ İSE HERHANGİ BİR PROBLEMLERİ YOKSA VE SÜREKLİ ÇİFTLEŞİYOLAR DİYOSAN HERŞEYE RAĞMEN BU 7 TAKIMIN HERHANGİ BİRİNDEN YAVRU ALAMIYOSAN,
KUSURA BAKMA KARDEŞ O KUŞLAR  NE ALLAHA NEDE KULA YARAR SAT GİTSİN YENİ TAKIMLAR YAPARSIN.SENİN KUŞLARIN ISIRLIĞINDAN DEĞIL KUŞ OLDUĞUNDAN SÜPELENDİM KARDEŞİM

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bende plastik folluk olan çiftte var olmayanda hemen hemen hepsinin altında yavru yumurta var.bence plastikle hiç bir alakası yok. resim ekleme imkanınız varsa birde resimlere bakalım.ayrıca ısı üretim için ideal ısı değil ama genede yumurtlamaları gerekirdi.siz ısıya gündüz baktıysanız  ısı gece dahada düşecektir.