MuhabbetKuşlarında Kusma

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Mahmut BALABAN' Alıntı:
kusmaya cözüm önerebilecek bilgisi olan varmı
  Çözüm tedavi fakat öncesinde teşhis konmalı. Doğru teşhis, muayene/tetkik gerektirebilir ayrıca..

"Ben şu ilacı kullandım" "Al sende kullan" diyenlere kulak asmamanızı öneririm.
    Yada o sizin son çarenizse, Canlının vebalini boynunuza alabilecekseniz diplomasız veterinerlerin söylediğini yapınız.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kursak ekşimelerine metranidazol içeren ilaçları öneririm flagyl ve nidazol önerilerim arasında kursak mayalanmasını ve paraziter kusmaları anında kesiyor üst solunum yolu mantar enfeksiyonları ve sindirim sistemi bozulmalarınıda engelliyor nidazol biraz ağır fakat flagyl daha kolay kullanılabiliyor flagyl 2 tableti 1 litre suda erittikten sonra genel manada önlem için kuşların suluğuna koyun agır rahatsızlarada bir kaç damla ya da 2-3 cc suda yogun erıtecegınız nıdazol veya flagyl ı 1 cc kadar ıcırın kursak eksımelerı mayalanmalarını ertesı gunden ıtıbaren ıyılestırmeye baslayacaktır 4 gun devam edın 2 ara verdıkden sonra ıyılesme olmazsa hem sulugunda bı 4 gun daha durdurun agızdan vermeyede devam edın ılacı kolay gelsın.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
ya su gibi sıvı kusup sonra uyukluyorsa?dışkısı normal

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
  Bu konu sabitlenmiş yeni konu açma gereği görmedim.Şu an elimde damızlık dişi bir ingiliz var.Bu kuşu bir türlü iyi edemedim.Bulunduğum yerde veteriner falan anlamıyor bu işlerden o yüzden teşhis yok.Bu kuş çok özensiz bakıldı bu güne kadar.Ben aldıktan sonra bir straks verdim 2 gün hiç oralı olmadı.Mikostatin veriyorum 12-13 gündür.Öyle kusma çok yok eskisi kadar fakat belli yine hafiften çıkartıp çıkartıp tekrar yutuyor.Fakat kusma panik anlarında daha çok oluyor.Hiç kustuklarını fırlatmadı bugüne kadar.Bu sabah bir kalktım erimiş kuş.Dışkısı su gibi.İshale önlem aldım yem yeme var hafiften.Uyuklamıyor sürekli ama kabarma var tabi.Göğsü jilet olmamış zayıfladığı için ele geliyor biraz.Eşini de hiç ayırmadım bu güne kadar.Kuşun kilosu 3 gün önce taş gibiydi.Ama hep böyle bir sebep bekliyor hasta olmak için.Diğer takımlarımda hiç bir sorun yok ama ilk eve getirdiğimde de (5 hafta önce)aynısı olmuştu.Yukarıda yazıldığı gibi Nidazol da mevcut elimde.kullanıldığında sonuç alan varsa nasıl kullanıldığını yada varsa tecrübe edip net bir yardımda bulanabilecek anlatabilir mi?( Lütfen gerçekten anlayan yazabilir mi sirke,kum falan diyor kimisi zor tutuyorum valla kendimi ) Teşekkür ederim...

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Es kuslarimdan erkek olan disiye surekli kusuyor, disi kusta fazla yem yediginden aldigi yemleri geri kafese kusuyor.
Kafeste kuş kumu vs hersey tam.
Baska bir sebebi olabilir mi konuda ki semptomlar haricinde.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:
Es kuslarimdan erkek olan disiye surekli kusuyor, disi kusta fazla yem yediginden aldigi yemleri geri kafese kusuyor.
Kafeste kuş kumu vs hersey tam.
Baska bir sebebi olabilir mi konuda ki semptomlar haricinde.
kuşunuzun kabarık durma, ishal gibi farklı bir hastalık belirtisi var mı?

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Erdi ARIKAN' Alıntı:
kuşunuzun kabarık durma, ishal gibi farklı bir hastalık belirtisi var mı?
Yok hayır sadece kusuyordu, ben gormeyeli o da geçmiştir inşeAllah, eve dönünce bir gözlemlerim.

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
2 hafta once aldigim bir cift kusumdan erkek olan cok hareketliydi ta ki bugune kadar bugün halsiz ve kabarik durmaya basladi disi ile ilgilenmiyor. tam olarak sivi olmasada diskisi yari ishal durumda ve kustugunuda gördüm cok uzuldum. ne yapmaliyim? acil yardim bekliyorum..