NE YAPMALIYIM?

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
İKİ ERKEK İKİ DİŞİ KUŞUM VAR.İKİ DİŞİYİ BİR KAFESTE YENİ GELEN DAMIZLIK ERKEKLE DİĞER ERKEK KUŞUDA AYRI AYRI KAFESLERDE YENİ SEZON EYLÜL AYINA KADAR BEKLETİYORUM.SEVGİLİ ARKADAŞLAR SORUM ŞU.YUVALIĞI TAKMASAM VE DÖRDÜNÜDE BÜYÜK SALMA KAFESE KOYSAM DURUM NE OLUR?BEN YENİ GELEN DAMIZLIK ERKEK KUŞUMLA 25 ADET BOŞ YUMURTLAYAN DİŞİ KUŞUMUN ÇİFT OLMASINI İSTİYORUM.ESKİ ÇİFTLER YİNE BİRBİRLERİNİ BULUP ÇİFTLEŞİRLERMİ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Güven KAYMAK.' Alıntı:
İKİ ERKEK İKİ DİŞİ KUŞUM VAR.İKİ DİŞİYİ BİR KAFESTE YENİ GELEN DAMIZLIK ERKEKLE DİĞER ERKEK KUŞUDA AYRI AYRI KAFESLERDE YENİ SEZON EYLÜL AYINA KADAR BEKLETİYORUM.SEVGİLİ ARKADAŞLAR SORUM ŞU.YUVALIĞI TAKMASAM VE DÖRDÜNÜDE BÜYÜK SALMA KAFESE KOYSAM DURUM NE OLUR?BEN YENİ GELEN DAMIZLIK ERKEK KUŞUMLA 25 ADET BOŞ YUMURTLAYAN DİŞİ KUŞUMUN ÇİFT OLMASINI İSTİYORUM.ESKİ ÇİFTLER YİNE BİRBİRLERİNİ BULUP ÇİFTLEŞİRLERMİ?
Olabilir de olmayabilir de. Salmalar sürprizlerle doludur. Ama çift ve birbirine ilgi duyan kuşlar  salmada da birbirleriyle daha çok vakit geçirirler.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
salma kafeste çiftleşme sağlıklı bir çiftleşme değildir. Eşleştirmek istediğiniz erkek ve dişiyi ayrı bir kafese diğer kuşlarıda ayrı bir kafese alınız. Yuva takmayın ve çiftleri gözlemleyiniz. Anlaşıyorlar ise yuva takarsınız. Anlaşmıyorlarsa eşleri değiştiriniz bunu yaparken de dişiler kendi kafeslerinde kalsın, erkekleri değiştirin. Kolay gelsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mahsun ECE' Alıntı:
salma kafeste çiftleşme sağlıklı bir çiftleşme değildir. Eşleştirmek istediğiniz erkek ve dişiyi ayrı bir kafese diğer kuşlarıda ayrı bir kafese alınız. Yuva takmayın ve çiftleri gözlemleyiniz. Anlaşıyorlar ise yuva takarsınız. Anlaşmıyorlarsa eşleri değiştiriniz bunu yaparken de dişiler kendi kafeslerinde kalsın, erkekleri değiştirin. Kolay gelsin.
Salma kafesteki çiftleşme gayet sağlıklıdır. Neden böyle bir düşünceniz var ki?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Salma doğanın taklididir. Doğadaki çiftleşme de mi sağlıksız. Salmada sadece yanlış konumlamalardan dolayı kavgalar çıkabilir.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
benimde söylemek istediğim o zaten kavga edebilirler. Sağlıksız derken biyolojik olarak söylememiştim davranış olarak söylemiştim:)

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
arkadaşlar dişi kuş iki koca katiliğ bu damızlık kuşuda öldürürse bu kez bende onu pek affedeceğe benzemiyorum,yani benim korkum bu. :eek:

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Salma doğanın taklididir. Doğadaki çiftleşme de mi sağlıksız. Salmada sadece yanlış konumlamalardan dolayı kavgalar çıkabilir.
Salma doğa taklidi demişsin kardeşim de açıkça söylemem gerekirse yurt dışını katmıyorum içine çünkü çok güzel örnekleri var.Ülkemizde doğa taklidi kavramında salma kafes göremedim ne yazık ki.

10m2 yeri tel ile çevir.İçerisine yem,su gibi ihtiyaçlarını koy.İki üç tanede yeşillik koyduğunda mı doğa taklidi oluyor?Ben ülkemizde görmedim en azından kuşlar için doğal habibat ortamı sağlayanı.

Bu bakım açısından da sağlıklıdır-sağlıksızdır konusunun ucu açıktır... Saygılarımla

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Sercan bey çok haklısınız, ülkemizde bu tür egzotik kuşlar kafeslerde bakılıyor o yüzden kafese göre konuşmak lazım. dediğim gibi salmada çiftleşmeler iyi değil. dişi kendi eşini seçtikten sonra ayrı kafese alınır çiftler. ha illaki istediğiniz erkek ile çiftleşmesini istiyorsanız erkek ve dişiyi aynı kafese alıp bi iki gün gözlemleyin o zaman belli olur herşey.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Salma doğa taklidi demişsin kardeşim de açıkça söylemem gerekirse yurt dışını katmıyorum içine çünkü çok güzel örnekleri var.Ülkemizde doğa taklidi kavramında salma kafes göremedim ne yazık ki.

10m2 yeri tel ile çevir.İçerisine yem,su gibi ihtiyaçlarını koy.İki üç tanede yeşillik koyduğunda mı doğa taklidi oluyor?Ben ülkemizde görmedim en azından kuşlar için doğal habibat ortamı sağlayanı.

Bu bakım açısından da sağlıklıdır-sağlıksızdır konusunun ucu açıktır... Saygılarımla
Abi benim dediğim doğa taklidi dediğin gibi başka ülkelerde çok güzel örnekleri var. Ama bizim yaptığımız salmalar da en azından uçmaları yönünden kuşlara lüks sağlıyor. Başka ülkedeki güzel salmalarla kıyaslanabilir mi? Orası muamma.