Kumu eksik olduğu zaman çok fazla yem tükettiklerini bizzat kendimde gördüm.
Kum olmayınca sanırım öğütemiyorlar yaramıyor. O yüzden aşırı yiyor. Kum olarak ne kullanıyorsunuz. Ben karışık kum kullanıyorum. İrili ufaklı lazım olanı seçip yiyorlar. Vede minik ince pakette kömür satıyorlar onuda kuma karıştırıyorum bunu yiyeceklermi sanki dediydim ama yediler. Paketin adını bilen yazabilirse ben şu an hatırlamadım ancak evde var bir bakıp yazarım.
Birde mantıklı erkek kuş dişiye kusuyor o zaman dişi az yiyor.
Örneğin benim bir çiftimin erkeği asla dişiyi yem kabına yanaştırmıyor sürekli kovalayıp kutusuna sokuyor. Benim kızda anca kafesin tavanında geziyor. Ya tavan ya kutu anlayacağınız.
Ancak yarasa gibi asılı vaziyette kafesin tavanındada gezse erkek aşağıdan dişiye kusuyor. Sanırım çok kıskanç evden (üretim kutusu) çıkarmıyor ve yem ile OTORİTE kuruyor.
Birgün yemin başındayken sokacam kafasını yemliğe, veya mamalığa o derece sinir ediyor beni sürekli yemlikten kızımı kovuyor.
Ama bir yandanda besliyor ne diyeyim karı koca arasına girilmez boşuna dememişler.
Tam KAYNANA olurmuş benden. Kızıma üzülüp duruyorum damada da ne desem bilemiyorum.