NEDEN DİŞİ KUŞLAR AZ YEM YEM YER

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Merhablar, çok saçma bi soru gibi görünüyo olabilir ama gercekten merak ettigim ve araştırmalarım sonucu cevap bulamadığım için soruyorum. Bu dişiler neden az yem yer?  Yoksa erkek kuşlar onlara yem taşıdıkları için mi?  Ben disimin yem yedigini çok az goruyorum bi tanıdıgımın kuşu da öyle. Bir de hep gaga taşını yiyo ve kafesin tülünü kemirip iplerini çıkarmaya çalışıyo. Niyekine?  :)

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Ölen dişi kuşumun yerine 20 gün önce aldığım dişi kuşun en çok şikayet ettiğim yanı çok yem yemesi :)  Koskoca akıllı yemliği 1 haftada bitiriyor  :)

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Sanırım bu kuştan kuşa değişiyor Hande hanım. Çünkü ben benim dişilere yem yetiştiremiyorum  rotfl

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
Ölen dişi kuşumun yerine 20 gün önce aldığım dişi kuşun en çok şikayet ettiğim yanı çok yem yemesi :)  Koskoca akıllı yemliği 1 haftada bitiriyor  :)
Senin kuş depresyona girmiş heralde ondan çok yem yiyo :D

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Enver ERGİN.' Alıntı:
Sanırım bu kuştan kuşa değişiyor Hande hanım. Çünkü ben benim dişilere yem yetiştiremiyorum  rotfl
Belki de dönemsel bi şeydir kuzenimin kuşu da böyle olunca sorma ihtiyacı duydum  :)

WhiteBaret

Yeni Üyemiz
Adı
Nebi
Soyadı
Özdemir
Benim dişi kuşumda hep daha fazla yem yiyor ve daha fazla su içiyor erkek kuşuma göre.Bencede göreceli glb.kuştan kuşa değişiyordur.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
benim dişi kuşta tülü kemiriyor çok hareketli açlığada hiç tahammülü yok kafesin dışındayken acıkınca dışardan yemliğe saldırıyor :)

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Mehtap bizim kuşlar yumurtlicak heralde ama bu gidişle boş yumurtlicaklar  :'(
Ya zaman zaman az eikleri donem olmuyo mu peki?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Hande ÖNENERK' Alıntı:
Merhablar, çok saçma bi soru gibi görünüyo olabilir ama gercekten merak ettigim ve araştırmalarım sonucu cevap bulamadığım için soruyorum. Bu dişiler neden az yem yer?  Yoksa erkek kuşlar onlara yem taşıdıkları için mi?  Ben disimin yem yedigini çok az goruyorum bi tanıdıgımın kuşu da öyle. Bir de hep gaga taşını yiyo ve kafesin tülünü kemirip iplerini çıkarmaya çalışıyo. Niyekine?  :)
sizin dişi erkekten otlanıyordur

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
dişi kuş az yer diye birşey yok kuştan kuşa değişiyor.kuşun iştahı yok yem seçiyordur.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
demekki kuşunuzun ihtiyacı o kadardır onun için o kadar yiyiyor biraz elma verin önüne iştahını açar

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kumu eksik olduğu zaman çok fazla yem tükettiklerini bizzat kendimde gördüm.
Kum olmayınca sanırım öğütemiyorlar yaramıyor. O yüzden aşırı yiyor. Kum olarak ne kullanıyorsunuz. Ben karışık kum kullanıyorum. İrili ufaklı lazım olanı seçip yiyorlar. Vede minik ince pakette kömür satıyorlar onuda kuma karıştırıyorum bunu yiyeceklermi sanki dediydim ama yediler. Paketin adını bilen yazabilirse ben şu an hatırlamadım ancak evde var bir bakıp yazarım.

Birde mantıklı erkek kuş dişiye kusuyor o zaman dişi az yiyor.

Örneğin benim bir çiftimin erkeği asla dişiyi yem kabına yanaştırmıyor sürekli kovalayıp kutusuna sokuyor. Benim kızda anca kafesin tavanında geziyor. Ya tavan ya kutu anlayacağınız.
Ancak yarasa gibi asılı vaziyette kafesin tavanındada gezse erkek aşağıdan dişiye kusuyor. Sanırım çok kıskanç evden (üretim kutusu) çıkarmıyor ve yem ile OTORİTE kuruyor.

Birgün yemin başındayken sokacam kafasını yemliğe, veya mamalığa  o derece sinir ediyor beni  sürekli yemlikten kızımı kovuyor.

Ama bir yandanda besliyor ne diyeyim karı koca arasına girilmez boşuna dememişler.
Tam KAYNANA olurmuş benden. Kızıma üzülüp duruyorum damada da ne desem bilemiyorum. :)

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Ben kum olarak sampiyon diye bi markanin kumunu kullaniyorum ma yediklerini gormedim bugune kadar. Onceden yemlerine karistirp veriyodum simdi onu da yapmyorum. Benimkisi gaga tasiyla besleniyo ben buna kanaat getirdim  :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben değişik markaların alıp karıştırdım. Bir de açık olarak satılan vardı kuşlar özellikle hint bülbülleri deli gibi başına gittiler. Yem değil taştan bahsediyorum çok enteresan demek vücutlarının bir ihtiyacı varmış. Kuşlar çok ince olarak satılan incecik kum gibi olanından çok bu mercimeğin 3 veya 5 e bölünmüş büyüklüğündeki içinde kahverenginin bej ve siyahımsı kızıl kahvenin tonlarını taşıyon bu karışık renkli taşları istiyorlar vede kömür serpeledimmi bitiriyorlar.
Kum Güvercinler için satılanların karıştırılmıp ve daha ufaltılmış haline benziyor. Bu taşlarında içerikleri farklı sanırsam o yüzden açık kapalı değişik marka ve şekillerdeki kum ve kömür birde sanırım içinde grill de var neyin içinde ne var çok bilmiyorum. Hepsini karıştırdım öyle verdim. Seçip seçip yiyorlar. Sadece incecik kumu benimkilerde öyle yemiyordu. Sonra karışım yaptım. Gözle görülür derecede tüketiyorlar.
Eğer koymayayım yem kamı anormal bitiyor gözle farkedilir derecede tüketiyorlar.
Bende acemiyim ancak karışım olarak sizde yapın koyun önlerine nasıl tüketecekler çok farkedeceksiniz.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Elepet te grit kum var taban kumlarının üzerine sürekli serpiyorum.Severek tüketiyorlar.Slm

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Benim dişi kuşta hiç yem yemiyor erkek olmasa ölcek nerdeyse :D

Erkek devamlı yem yiyo bi kendi için bi onun için :)