Neden Henüz Yumurta Yok? Nerde Yanlış Yaptım? (Resimli)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Sevgili üstadlarım kuşlara ''2012 Ekim Ayı''ndan beri özenle ve sabırla bakıyorum.
Oda ısısı ve ışıklandırması gayet stabil.
Günlük taze su değişimi,2 günde 1 yeni yem, haftalık banyo ve vitamin(Vitalmax), haftada 2 gün mamalarını(CeDe+havuç/yumurta) verip, her hafta kafes temizliklerini yapıyorum.

Erkek aşırı derecede kızgın, aynı derecede dişinin de kızgın olduğunu düşünüyorum.
Erkek sürekli dişiyi ağzıyla yuva içinde ve dışında besliyor.
Dişi yuvadan son 3 aydır neredeyse hiç çıkmıyor.
Geçen ay 2 defa çok kısa süreli beceriksiz bir çiftleşme gerçekleşti.
Bu ayda aynı şekilde hüsranla sonuçlanan bir çifleşme daha ...

Ama nedense bir türlü yumurtayı göremedik. icon_think

Bir kaç resim paylaşmak istiyorum kafes düzeni, tünekler, yuvalık ve kuşlar.
Umarım sorunun nereden kaynaklandığı hakkında bana yardımcı olursunuz. icon_pray

Not:Hayvanlar tüyde değiller ve alttaki kafesin yerden yüksekliği 140cm

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşların bakımları herşeyi güzel. Beklemek kalıyor. Ben de 1 yıldır bakımlarını yapıp bekliyorum. İnşallah başarılı oluruz.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
mustafa kardeşim az daha sabır yuvayla ilgilenmesi ve erkeğin beslemesi iyiye işaret bekle bahar daha yeni geliyo bol bolyavru alacaksın bakımında bir yanlışlık yok aynen devam

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1. si tünekler fazla ve konumları uygun değil
2. si yuvalığın giriş deliği sanırım normalden daha büyük...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Mert AYDIN' Alıntı:
1. si tünekler fazla ve konumları uygun değil
2. si yuvalığın giriş deliği sanırım normalden daha büyük...
Evet tünekler düzeltilmeli ve biraz sabır.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Bu kadar bakima nasil olmamis şaştim doğrusu. Ya kuşlari bir sey rahatsiz ediyor ya da kuşlardan kaynakli bir sorun.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim... ;)
Ayrıca tünekler düzeltilsin demişsiniz ama nasıl düzeltileceği hakkında hiç bilgi vermemişsiniz icon_think

Tünek düzeni için örnek bir resim paylaşabilir misiniz? (çifthane için)

Edit:Yuvalığın girişi 5cm.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim... ;)
Ayrıca tünekler düzeltilsin demişsiniz ama nasıl düzeltileceği hakkında hiç bilgi vermemişsiniz icon_think

Tünek düzeni için örnek bir resim paylaşabilir misiniz? (çifthane için)

Edit:Yuvalığın girişi 5cm.
Şu kraker mevzusuna hiç girmeyin bence yarardan çok zararı var...

Tünek düzeni derken benim şahsi fikrim tabi ki

Plastik tünek yerine ahşap tünek.(Birazda fazla tünek sayısı)Bu kafesin üst kısmında olan tünekler çok yukarıda 2 kafeste de durum böyle hayvanlar kambur duruyor.

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
Bende de aynı problem vardı plastik tünek çok sağlıklı değil, erkek kuş tam manasıyla çiftleşemiyordu dişi sağlam duramadığı için çözümü kafese tahta tünekler almanız kuşlar rahatlıkla tutunuyorlar ben sırf tünek değiştirerek yavru aldım desem yalan olmaz.  İkinci olarak da tünekler çok yukarıda kalmış biraz daha aşağıda tavanla arasında daha fazla mesafe olması gerekir. bu işler deneme yanılmayla oluyor, umarım amacınıza ulaşırsınız kolay gelsin..

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
3 tahta tünek güzel olacaktır. çiftlemesinde tahta tüneğin çok faydası oluyor. petshoplar tavsiye etmesede gerçekten tahta özellikle tırtıklı olması lazım. 1  mt lik tırtıklı yuvarlak çıtalar var onlardan alıp boyunu ayarlayıp takabilirsin.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bencede üç tane tahta tünek yeterli olacaktır ve daha alçağa takmalısınız benim kafesimde çifthane ben öyle yaptım.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Arkadaşlar o zaman şu resimdeki yuvarlak olan tahta tüneklerden alıyorum.

40cm uzunluğunda 10mm çapındaymış.

Birde bunların oval olanı var, ondan demiyorsunuz sanırım.Bunu alıyorum.

Kafesin üst kısımlarına sağlı sollu 2 adet, aşağı kısım ortasına da 1 adet yerleştiriyorum. ;)
*Bu tünekler tellerden gevşeyip kayıp düşmez değil mi?
*Ayrıca kuşlar tüneklerden zıplayınca ve tüneklere konunca gene gevşeyip sallanıp(tünekler) sıkıntı yaratmasınlar kuşlar için?

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Tünek hakkında bi tecrübemi paylaşayım resmini koymuş olduğunuz tünekler petshoplarda 1 liraya felan satılıyor sanırım sallanma konusunda ben biraz muzdarip oldum gerçi büyük ihtimal tel yapısı da bunu değiştirebilir ama eğer salma kafesse büyük ihtimal tünekler uzun olacaktır tünek ne kadar uzun olursa sallanma miktarı o kadar artıyor bu tüneklerde (teller oynadığı için) sizin tüneklerinize aynı anda iki kuş bineceğini düşünürsek sallanma olayını yaşayabilirsiniz..

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
ben bu internetten tünek işine bir anlam veremedim. yakınınızda falan ağaç vardır muhtemelen kırılan dallardan 3 tane kesin güzelce dezenfekte edin boyunu ayarlayıp asın kafese

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aynen ne gerek var internetten almaya anlamıyorum. İnternetten gelince bir değişik özelliği olmuyor. Ayrıca kargo da ödeniyor. Bir ağaçtan 1cm çapında dal kesin kafese göre hem daha iyi hem de sağlıklı. İlla internetten alacaksanız bize de söyleyin de bu internetten alınanların kerameti ne? Bu kadar rağbet olduğuna göre :)

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
arkadaş ankara da alacağı yerin fotosunu paylaşmış 5 lira 10 tünek. ben kullanıyorum gayette memnunum önceden kendim ağaç dallarından yapmıştım fakat kalınlığını ayarlıyamamıştım kuşların tırnakları uzuyordu sorun oluyordu şimdiyse tırnaklarını kesmeme bile gerek kalmıyor.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Hocam güldürdünüz beni vallahi :D

Öncelikle resimleri tesadüf olarak google amcadan buldum.
Alacağım tünekleri belirtmek için o resmi örnek amaçlı ekledim.

Bende sizler gibi 10 liralık tünek için 5-7 lira masraf(kargo vs) yapmaya da gerek yok düşüncesindeyim ;).
Evimin karşısında petshopumuz var zaten. ''Duman Akvaryum Ankara'' reklam yapmış gibi olmayayım da. :D

Dostpetshop'a da gelirsek bizim eve 1 dolmuş + 1 metro durağı mesafesinde.
(Eviminin karşısındaki petshop'ta bulamadığım ürünleri ''ULUS HÂL''den değil gidip ''dostpet'' den alıyorum)

İnternetten asla alışverişim olmaz (Teknolojik araçlar dışında)

Tünek konusuna gelince eğer bunlar da sallanacaksa, başka alternatif tünek önerilerinizi bekliyorum.
Sokaktan bulduğum dallara hiç sıcak bakmıyorum.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kafeste kanat cirpacak yer yok, o kadar cubuga gerekte yok, yuvanin önüne ve onun en ilerisine 1 tane sallanmayan olsun yeter, ciftle$meleri icin, ... sagli sollu 30 cm yere gerek 1 ku$aki rahat kanat cirpabilsin, ...birde üstüne ciktigini dü$ün, ...  yani o kadar yukariya gerek yok, ortada olsa yeter arkadaki, cubuklardan rahat gidip gelemez böyle, az ucsun  ::)

Saygilar

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Bugün erkek kuşu dayanamadım elime aldım.
Kafasında, kanadında ve vücudunun diğer bölgelerindeki tüy ve kanatlarını döktüğünü, yerine yeni kanat ve tüy tomurcuklarının patlayıp çıktığını gördüm.

Demek ki erkek tüyde olduğu için icraat yokmuş.Sürekli kaşınmasının da sebebi buymuş.

Kafes içi düzenleme;
Tünek sayısı azaltıdı, yer düzenlemesi yapıldı ve yuvalık değiştirildi.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Abi bu kuşlara sanırım rahatlık batıyor :D
Yapalım 3-5 çocuk bakalım dedikleri yok.
Boşa girip çıkıyorlar yuvalığa,  fantazi yaşıyorlar sadece yada ne bileyim öyle işte:D