Neden Henüz Yumurta Yok? Nerde Yanlış Yaptım? (Resimli)

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
yuvalık bana kalırsa hala doğalına yakın değil eskisinin aynısı gibi geldi

http://www.hizliresimyukle.com/tZC

olmalı bence en uygun yuvalık şekli muhabbetler mahremiyeti seven kuşlar sizdeki yuvalıkta delikten yumurtalar görünecek neredeyse... hoş yumurta yapacak olan kuş yemliğe dahi yapıyor da...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yapacak tek şey iyi bakım ve sabır. Gerisi de kuşların işi.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:
Bugün erkek kuşu dayanamadım elime aldım.
Kafasında, kanadında ve vücudunun diğer bölgelerindeki tüy ve kanatlarını döktüğünü, yerine yeni kanat ve tüy tomurcuklarının patlayıp çıktığını gördüm.

Demek ki erkek tüyde olduğu için icraat yokmuş.Sürekli kaşınmasının da sebebi buymuş.

Kafes içi düzenleme;
Tünek sayısı azaltıdı, yer düzenlemesi yapıldı ve yuvalık değiştirildi.

şu işi mantıklı düşünemiyorsun ya helal olsun :))  yahu kardeşim tünekleri tahta yapıp konumlarını değiştirsen olay bitecek :))

tek tek koyacağın yeri izahmı edeyim şimdi...

sağdaki ve soldaki tüneği orta tarafa kapıya yakın koy...  kafesin sağına ve soluna çok yakın olmasın...  zıplayacağı ve çifleşeceği tünek olsun yeter...  3. tüneğide yemliklerde yakın koy oldu bitti...  resme baktım çok yukarda olan tünekler var ve  sağ ve sol tarafa da çok yakın tünek var...

resmen çiftleşemesinler diye uğraşmışsın :)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Yaw bende diyorum ki bu kuşlar şimdi kocaman kafeste ciftlesecek yer bulamadilar mi, diğer kuşlar g*t kadar yerde çiftleşirken.2 hafta içinde bu iş oldu oldu olmadı kuşlar gider. neeee

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
O zaman siz 2 haftayı boş verin şimdiden kuşları gönderin çünkü siz muhabbet kuşunun asıl amacını anlayamamışsınız. Bu iş de 2 hafta içinde değişecek bir iş değil.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
O zaman siz 2 haftayı boş verin şimdiden kuşları gönderin çünkü siz muhabbet kuşunun asıl amacını anlayamamışsınız. Bu iş de 2 hafta içinde değişecek bir iş değil.
++++

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
+1

hatta bence hiçbir hayvan beslemeyin, yazık etmeyin güzelim canlılara...

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
keşke ankarada olsaydım, bu kuşları sizden satın alırdım, ya da siz istanbulda olsaydınız...

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Benden soylemesi 2 hafta onlara muddet veriyorum, yok yok 1 hafta hatta.1 hafta nelerine yetmiyor.
Ben 1 hafta daha evde yokum, o arada herseyi halletsinler iste.
Yoksa gelince yemlerini sularini kesiyorum aç kalırlar. scared, kafesleri de kendileri temizlerler artık.

Başbakan en az 3 çocuk diyor, bizimkilerde daha tık yok bu ne beaw..
Ben onlarla eve gelince görüşürüm. evil_idea

Bird'e bana kuş bakmayı bilmiyosun derlerdi...  :D :D

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Benden soylemesi 2 hafta onlara muddet veriyorum, yok yok 1 hafta hatta.1 hafta nelerine yetmiyor.
Ben 1 hafta daha evde yokum, o arada herseyi halletsinler iste.
Yoksa gelince yemlerini sularini kesiyorum aç kalırlar. scared, kafesleri de kendileri temizlerler artık.

Başbakan en az 3 çocuk diyor, bizimkilerde daha tık yok bu ne beaw..
Ben onlarla eve gelince görüşürüm. evil_idea

Bird'e bana kuş bakmayı bilmiyosun derlerdi...  :D :D
yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum işte.
ya mustafa bey ne yaparsan yap
sana gerekenler yazılmış,istersen sürelerini kes,
bana ne, bize ne!!!

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Aynı esprileri siteden mesela sevgili Günay abi yapsaydi, yanına bir espri de siz kondururdunuz değil mi?
Sizler gibi şakşakcıların tavsiyelerine ihtiyacım yok kusura bakmayın... icon_naughty
Ben sizin konunuza gelip banane bize ne diyor muyum? icon_naughty

Bu lafim espri anlayışı olmayanlara ve mesaj sayısını arttırarak siteden prim yapmaya çalışanlara da gelsin.

Ayrıca ++++ and +1 cilere.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Çünkü Günay abinin espri yaptığını biliyoruz. Siz o kadar şeyden sonra bunları yazdığınızda biz de tepki gösterdik. Ancak bu tepkinizi anlayamadım hayvanlar zorla mı çiftleşecek bunun da bir zamanı var.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Aynı esprileri siteden mesela sevgili Günay abi yapsaydi, yanına bir espri de siz kondururdunuz değil mi?
Sizler gibi şakşakcıların tavsiyelerine ihtiyacım yok kusura bakmayın... icon_naughty
Ben sizin konunuza gelip banane bize ne diyor muyum? icon_naughty

Bu lafim espri anlayışı olmayanlara ve mesaj sayısını arttırarak siteden prim yapmaya çalışanlara da gelsin.

Ayrıca ++++ and +1 cilere.
benim asabımı bozma
şakşakçılık yapanın ta.....
sabah sabah şakamısın sen
uslubunu bozma
25 nisandan beri aynı konuyu ısıtıp ısıtıp getiriyorsun
bizlerde HATA ederek sana yorumlarda bulunuyoruz,
kalkmış birde dalga geçiyorsun, sonrada espri yaptım diyorsun
birde utanmadan bana ve çoğul kullanıp başkalarına şakşakçı diyorsun,
seviyeni indirme
indireceksen bak profilimde numaram var ara....

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Biz biliyoruz kimin ne-nasıl ve hangi niyetle yorum attığını. .
Espri yapmak için başkalarının seviyesine kadar inmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Arkadaşım ben kellemi koyarım ki kuşlarına kendi evinde benden daha iyi bakan yoktur.
Onların rahatlığı ve düzeni için masraftan kaçınmayan nadir insanlardan birisi olduğumu düşünüyorum.
Hayvanları da zorla çiftleştirmek gibi pis bir tutum içinde de değilim.
istesem yavrulu yumurtalı kuşa da para verebilirdim.
Ama kendim başarmak istedim.
Ben onlarin sadece ciftlesmeleri icin en iyi ortami saglamaya calisiyorum.Ee buda benim hakkım.
Bunu da kendi mizacimla sert bir espriyle  dile getirmeye çalıştım.anlayan anlamıştır zaten.
Konu benim olduğumdan istediğim zaman ısıtır istediğim zaman soğuturum.

Sizlerden de daha anlayışlı ve olgun yorumlar beklerdim doğrusu icon_snooty
"Yok numaram aşağıda istersen ara,
Kuşlara eziyet etmeyin,
Bana satın ben alayım" gibi seyler hic doğru değil.
Yakistiramadim. ..

Hatamız olduysa da affola.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi senin şaka yapmak istediğin zaten yorumundan belli kimse kuşunu aç bırakmaz. Ancak 2 hafta kuşlar için yeterli değil. Ben de sabrediyorum bu yüzden benim de biraz canımı sıktı 2 hafta süre vereceğim yorumu. Ben bu yüzden biraz sert çıktım. Ancak benim yaşımda birinin sizlere sert çıkması mümkün değil. Sizin aranızdaki tartışmayı bilemem ancak ben kendi adıma yaşımdan da dolayı özür dilerim.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Estagfirullah Efekancim, hangi insan kuslarina ciftlesmeleri icin sure verir ki.Hangi mantıkla.
sadece biraz sıkıldım beklemekten, zamanı nasıl daha hızlı akıtırsın derken aklima boyle bir yorum atnak geldi.(tabi yanlis anlasildi :))
Ee sonucta hastanedesin, yoğun kemoterapi aliyorsun ve zaman gecmiyor, ama cikinca evde seni bekleyen birilerinin ve surprizlerin oldugunu dusunmek ve hayal etmek kadar guzel birsey yoktur sanirim.
Benim de vaktim burada boyle kendi konumu isitip isitip onume koymakla geciyor işte.
Bir nevi kendi hayalimi kuruyorum..

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Estagfirullah Efekancim, hangi insan kuslarina ciftlesmeleri icin sure verir ki.Hangi mantıkla.
sadece biraz sıkıldım beklemekten, zamanı nasıl daha hızlı akıtırsın derken aklima boyle bir yorum atnak geldi.(tabi yanlis anlasildi :))
Ee sonucta hastanedesin, yoğun kemoterapi aliyorsun ve zaman gecmiyor, ama cikinca evde seni bekleyen birilerinin ve surprizlerin oldugunu dusunmek ve hayal etmek kadar guzel birsey yoktur sanirim.
Benim de vaktim burada boyle kendi konumu isitip isitip onume koymakla geciyor işte.
Bir nevi kendi hayalimi kuruyorum..
öncelikle geçmiş olsun. yapmış olduğunuz yorumu yanlış anladıysam affola ancak gerçekten böyle düşünen insanî yaratıklar olduğu için sizi de onlardan biri sandım.

tünekleri kafesinizin uzun kenarından uzun kenarına koyunuz, yani çapraz ya da uzunlamasına değil. üç adet tünek yeterli olacaktır. yumurta mamalarını eksik etmeyiniz. yumurta mamasının içine zarı alınmış yumurta kabuklarını küçük parçalar haline getirerek ilave ediniz ya da yemliğe mamayı koyduktan sonra tuz serper gibi üstüne serpiniz. 3 - 4 günde bir sularına vitaminlerini koyunuz. eğer imkanınız varsa 2 çift bakınız. onları rahatsız etmeyiniz, kafeslerini mümkünse temizlik haricinde kımıldatmayın dahi.

bunlar yapılırsa hayal olarak kalmayacağına emin olabilirsiniz.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorumlariniz için.
Bu arada kuş sayımı 8 gün önce 6 ya çıkartmıştım. Buradan çıkınca yeni samurai gözlü ingiliz erkegimin ve cek dişisinin(kuşlar eş her an yavrulayabilirler) de resimlerini bu başlık altında paylaşacağım Allah kismet ederse.
Tüneklerine müdahele de halen çok kararsızım.
Son bir ayar daha yaptık mı ve plastik yerine tahta tunek ekledik mi bu is tamamdır inşeAllah.

Ayrica ingiliz samurai gözlü erkek bu plastik tuneklerde cok zor duruyor, arka parmak ve tirnagi bana cok kisa geldi.
Tuneklerin çapını buyuteyim mi yoksa kuculteyim mi?
Siz ne önerir siniz?

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorumlariniz için.
Bu arada kuş sayımı 8 gün önce 6 ya çıkartmıştım. Buradan çıkınca yeni samurai gözlü ingiliz erkegimin ve cek dişisinin(kuşlar eş her an yavrulayabilirler) de resimlerini bu başlık altında paylaşacağım Allah kismet ederse.
Tüneklerine müdahele de halen çok kararsızım.
Son bir ayar daha yaptık mı ve plastik yerine tahta tunek ekledik mi bu is tamamdır inşeAllah.

Ayrica ingiliz samurai gözlü erkek bu plastik tuneklerde cok zor duruyor, arka parmak ve tirnagi bana cok kisa geldi.
Tuneklerin çapını buyuteyim mi yoksa kuculteyim mi?
Siz ne önerir siniz?
Tüneklerin tamamını tahta yapmanızı öneririm. hem duruşları daha sağlıklı olur, ayakları plastikte mantar tarzı hastalıklar kapabilir, hem de tahta tünek daha sağlam duracağı ve yerinden oynamayacağı için daha rahat tutunabilirler. kafes içerisinde tünek çapraz durmamalı. bu son rötuşları bitirdikten sonra mutlaka verimini alırsınız.